تازهترین تحقیقات نشان میدهد که هزینههای نظامی کشورهای اروپایی در سال ۲۰۲۲ میلادی با ثبت یک رکورد پس از جنگ سرد روبروست.
بودجه نظامی اروپا در سال ۲۰۲۲ به بالاترین رقم از زمان جنگ سرد رسید
5 ارديبهشت 1402 ساعت 10:30
تازهترین تحقیقات نشان میدهد که هزینههای نظامی کشورهای اروپایی در سال ۲۰۲۲ میلادی با ثبت یک رکورد پس از جنگ سرد روبروست.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، افزایش بودجه دفاعی کشورهای اروپایی پس از جنگ اوکراین که فوریه سال ۲۰۲۲ آغاز شد، در ۳۰ سال اخیر بیسابقه است.
بر اساس دادههای موسسه بینالمللی تحقیقات برای صلح، موسوم به «سیپری»، در مجموع تمام قاره ها، اروپا بیشترین هزینه نظامی را نسبت به تولیدات ناخالص داخلی در سال گذشته میلادی کرده است.
کشورهای قاره سبز ۲۲۴۰ میلیارد دلار رقمی معادل ۲.۲ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را صرف هزینههای نظامی کردهاند.
البته هزینههای نظامی اروپاییها فراتر از جنگ اوکراین، در هشت سال گذشته روند افزایشی را تجربه کرده است.
تنها در سال ۲۰۲۲ کشورهای عضو اتحادیه اروپا ۱۳ درصد بیشتر از سال ۲۰۲۱ برای ارتش و تجهیزات نظامی هزینه کردهاند؛ رقمی که به گفته موسسه بینالمللی تحقیقات برای صلح از زمان پایان جنگ سرد بیسابقه است.
اوکراین به تنهایی هزینههای نظامی خود را ۷ برابر افزایش داد و به ۴۴ میلیارد دلار ، معادل یک سوم تولید ناخالص داخلی خود رساند. این مبلغ بدون احتساب دهها میلیارد دلار کمک تسلیحاتی به این کشور است.
هزینههای نظامی روسیه نیز در یک سال گذشته ۹.۵ درصد رشد داشته است.
محققان سیپری میگویند که همچنان در سالهای پیش رو شاهد روند افزایشی هزینههای نظامی دفاعی در اروپا خواهیم بود. این در حالی است که پس از جنگ سرد و کاهش نگرانیهای مربوط به جنگ در اروپا تا اواخر دهه ۹۰ میلادی، هزینههای نظامی قاره کهن و جهان روند کاهشی را تجربه کرد که البته پس از یازده سپتامبر سال ۲۰۰۱ دوباره جهت نمودارها عوض شدند.
دادههای موسسه بینالمللی تحقیقات برای صلح که مقر آن در استکهلم سوئد است، نشان میدهند که در سال گذشته ایالات متحده ۳۹ درصد از کل هزینههای نظامی جهانی را به خود اختصاص داده است. پس از آمریکا، چین با دارا بودن ۱۳ درصد از کل هزینههای نظامی جهان در جای دوم است.
این دو کشور که روابطشان نیز در ماه های اخیر در ارتباط با جزیره تایوان بسیار پرتنش شده، بهتنهایی بیشتر از نیمی از بودجه دفاعی ـ نظامی جهان در سال ۲۰۲۲ را در اختیار دارند.
روسیه با ۳.۹ درصد، هند ۳.۶ درصد و عربستان سعودی با ۳.۳ درصد در جایگاههای بعدی کشورهایی هستند که در سال گذشته میلادی بیشترین هزینه را برای مجهز کردن ارتش صرف کردهاند.
قاره اروپا پس از کسر تورم، ۱۳ درصد بیشتر از سال گذشته میلادی در زمینههای دفاعی هزینه کرده است. در این قاره، بریتانیا با ۳.۱ از کل بودجه دفاعی جهان در جایگاه اول است. پس از این کشور، آلمان با ۲.۵ و فرانسه با ۲.۴ درصد قراردارند.
در اروپا همچنین کشورهایی مانند لهستان، هلند و سوئد از جمله کشورهایی هستند که بیشترین سرمایهگذاری نظامی را به نسبت یک دهه اخیر تاریخ خود انجام دادهاند. در ماه گذشته، گزارش دیگری از «سیپری» نشان داد که واردات تسلیحات به اروپا در سال ۲۰۲۲ تقریباً دو برابر شده است.
بیش از ۹۳ درصد این واردات مستقیما راهی اوکراین شده است.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 31716