کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پروژه جدید ایلان ماسک

اتصال مغز انسان به کامپیوتر

برنامه‌های Neoralink برای اتصال مغز به کامپیوتر

عصر ایران , 28 تير 1398 ساعت 18:48

ماسک اعتقاد دارد در بهترین سناریو پیش رو، هوش مصنوعی روزی خواهد توانست بشر را پشت‌سر بگذارد؛ بنابراین، به فکر خلق فناوری‌ای افتاده است تا بتواند به بشر اجازه‌‌ی ادغام با هوش مصنوعی را بدهد.ایلان ماسک در توضیح پروژه خود گفت: «به احتمال زیاد برای اجرای این طرح یک تراشه ۲ میلی‌متری در مغز قرار داده خواهد شد و هدف تامین امنیت آینده بشریت است.» منتقدان این طرح بر این باورند که اتصال مغز انسان به کامپیوتر می‌تواند بر جنبه‌های انسانی و اخلاقی اثرات مخربی بگذارد.


به گزارش ایصال نیوز "ایلان ماسک" بنیانگذار و مدیرعامل شرکت "تسلا" در آمریکا، از سال آینده پروژه‌ای را برای اتصال مغز انسان به کامپیوتر به منظور ایجاد «همزیستی با هوش مصنوعی» کلید خواهد زد. "ایلان ماسک" در نمایشگاه آکادمی علوم در سانفرانسیسکو اعلام کرد که رسیدن به این هدف «مدت زمان زیادی طول خواهد کشید». وی افزود که گرفتن مجوز و تأیید دولت فدرال آمریکا برای انجام این پروژه کار دشواری خواهد بود.
ایلان ماسک با کمک تسلا برای دستیابی به این هدف شرکت «نورالینک» را در تابستان ۲۰۱۶ تاسیس و تحقیقاتی را در زمینه عملکرد مغز آغاز کرده است. با این حال به نظر می‌رسد که مراحل آزمایشی آن بر روی حیوانات در حال انجام است. هدف اولیه این طرح رفع علائم بیماری‌های مزمن اعلام شده بود.
ایلان ماسک در توضیح این پروژه گفت: «به احتمال زیاد برای اجرای این طرح یک تراشه ۲ میلی‌متری در مغز قرار داده خواهد شد و هدف تامین امنیت آینده بشریت است.» منتقدان این طرح بر این باورند که اتصال مغز انسان به کامپیوتر می‌تواند بر جنبه‌های انسانی و اخلاقی اثرات مخربی بگذارد.
گفتنی است که تاکنون هیچ‌یک از فناوری‌‌های فعلی جواب‌گوی نیازهای نئورالینک برای خوانش مستقیم سیگنال‌‌های عصبی، آن‌هم با روشی کمتر تهاجمی نبوده است.
چنانچه سیستمی که امروز توسط ماسک معرفی شد به مرحله‌‌ی عملیاتی برسد، می‌‌تواند پیشرفتی بنیادین در مقایسه با فناوری‌های سابق محسوب شود. فناوری برین‌‌گیت براساس آرایه‌‌ی یوتا (Utah Array) شکل گرفته است. این آرایه مجموعه‌‌ای از میخ‌‌ها است که قابلیت اتصال‌‌ به ۱۲۸ کانال الکترودی را فراهم می‌‌کنند. باوجوداین،
برین‌‌گیت در مقایسه با سیستم پیشنهادی نئورالینک از کانال‌‌های کمتری برخوردار است که این امر به‌‌ قیمت محدودیت بیشتر آن در دریافت داده‌‌های مغزی تمام می‌‌شود. به‌‌علاوه، برین‌‌گیت از میخ‌‌های صُلب برای کاشت الکترود در مغز استفاده می‌‌کند که خطر آسیب به بافت را در پی دارد؛ در‌حالی‌که نئورالیک این میخ‌‌ها را با رشته‌‌های نازک و منعطف جایگزین کرده است.
مغز انسان می‌‌تواند درون جمجمه کمی جابه‌جا شود اما درصورت وجود میخ‌‌های ثابت در جمجمه، این حرکات به جراحت در بافت مغز منجر خواهد شد.
انتهای پیام/*
 


کد مطلب: 3017

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/3017/اتصال-مغز-انسان-کامپیوتر

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir