رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید به مطالبات اساسی و جدی مردم توجه شود تاکید کرد: باید قبول کنیم که نیازمند نوسازی حکمرانی و حکمرانی نو هستیم و البته اگر حکمرانی در زمان و جغرافیای خود اتفاق نیفتد، فایده ندارد؛ زمانی که جوانی امید نداشته باشد، نتواند ازدواج کند و حتی نتواند آرزوی خرید مسکن و خرید خودرو داشته باشد، برآورده کردن این خواستهها در ۴۰ سالگی نیز برای او ارزشی ندارد بنابراین حکمرانی باید در زمان و جغرافیای خود اتفاق بیفتد.
به گزارش ایصال نیوز از خانۀ ملت، دکتر محمدباقر قالیباف صبح امروز (سهشنبه، 15 آذر ماه) در نشست صمیمی با دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس که به مناسبت روز دانشجو در محل این دانشگاه برگزار شد، گفت: این روز عزیز را به همه برادران و خواهران گرامی عرض تبریک و تهنیت دارم و همچنین به اساتید حاضر در جمع و همکاران خودم در مجلس شورای اسلامی خوشامد میگویم، برای بنده باعث خوشحالی بود که این فرصت فراهم شد تا مجدداً به دانشگاه تربیت مدرس بیایم که بخشی از عمرم و بهترین دوران زندگیام را در این دانشگاه گذراندم. از اینکه امروز توفیق دارم در خدمت دانشجویان در این دانشگاه باشم، خداوند بزرگ را شاکرم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت اساتید خود در این دانشگاه گفت: استاد حسین شکوری؛ استادی که با کهولت سن و بیماری همواره بیشترین وقت را برای دانشجویان میگذاشت. یادی کنیم از دکتر پرهیزگار که حق استادی بر گردن ما داشت، همچنین جا دارد از اساتید حاضر در جمع از جمله استاد حافظ نیا که در مقاطع لیسانس، فوق لیسانی و دکترا در محضرشان شاگردی کردم، همچنین سرکار خانم میرحیدر از اساتید این دانشگاه قدردانی میکنم و امیدوارم سلامت باشند.
قالیباف با اشاره به تاریخچه روز دانشجو اضافه کرد: روز دانشجو روزی بوده است که 3 دانشجوی عزیز کشور در مقابل پای معاون رئیس جمهور آمریکا به شهادت رسیدند در حالی که 3 – 4 ماه بیشتر از کودتای ننگین 28 مرداد سال 1332 نگذشته بود. روزی که آمریکا با دخالت مستقیم و کودتای نظامی، دولت ملی ایران را ساقط کرده بود لذا فلسفه حضور ما به عنوان روز دانشجو تا به امروز این مسئله بوده است. از اینکه انقلاب اسلامی این فرصت را به ما داده تا روز دانشجو را گرامی بداریم باید درس بگیریم که از فلسفه و مناسبت این روز فاصله نگیریم. این روز نشان داده که ایران برای ما عزیز است، همچنین این روز به ما نشان داده که عزت کشور، استقلال کشور، هویت، سرزمین و خاک ما مهم است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به صحبتهای یکی از دانشجویان در رابطه با اینکه کشوری قدرتمند هستیم، افزود: امروز ما کشوری قوی، مستقل و قدرتمند هستیم و انقلاب اسلامی این فرصت را برای ما فراهم کرد. امامی که جز برای خدا کلامی نگفت و جز در راه خدا گامی بر نداشت؛ آن مرد الهی با این ملت شجاع و مبتنی بر سنتهای الهی در عصر مظلومیت و حاشیهنشینی دین و معنویت، این احیای مجدد به اسلام و عزت به مسلمین را رقم زد.
وی تصریح کرد: ما قوی هستیم از این بابت که گفتمان، حرف و منطق برای دنیا مبتنی بر مکتب الهی و اهل بیت داریم.
قالیباف تصریح کرد: ایران ما قدرت دارد به این معنی که علیرغم هر توطئه ای که به هر شکلی از داخل و خارج با محوریت آمریکا و رژیم صهیونیستی و باقی ایادیشان برای براندازی و حتی تغییر رفتار در برابر فرهنگ غرب و استکبار انجام شد، ایستاده ایم.
وی با یادآوری اتفاقات دهه شصت افزود: ما زمانی را در کشور به سر بردیم که در عرض کمتر از دو ماه رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس قوه قضائیه و نمایندگان مجلس و چند هزار نفر از مردم در کف خیابانها ترور شده و به شهادت رسیدند اما این کشور و مردم مقابل این توطئه ها ایستادگی کردند و عقب ننشستند.
وی اضافه کرد: ما امروز در یک تحریم دائمی با تغییر شکل تحریم از ابتدای انقلاب تا امروز قرار داریم. اما امروز به زحمت یکایک شما اساتید و دانشجویان و مردم عزیزی که مطابق با صحبتهای امام خمینی (ره) - کسانی تا انتها پای انقلاب خواهند ماند که طعم فقر را چشیده باشند - در عرصههای علم و دانش و در حوزههای نانو، بایو، هوافضا، مهندسی علیرغم همه محدودیتها در کشور و دنیا افتخار کسب کردیم لذا ایران ما قوی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: امروز رفتارهای آمریکا از همان جنس دهه 30 است که منتهی با روشها، تکنولوژی و ابزارهای دهه سوم قرن 21 که از یک مدیریت مکانیکی، داینامیکی به یک مدیریت سایبرنتیکی تغییر پیدا کرده و علیه انقلاب اسلامی و ایران عزیز ما اقدام می کنند؛ اینها هم با ایران، هم با اسلام و انقلاب اسلامی و همچنین با خوانش ما از اسلام و اندیشه ما از اسلام و اندیشه سیاسی امام مخالف هستند، همچنین این افراد با ایران و ایرانی و این سرزمین و اسلام و این فرهنگ مخالف هستند.
وی با تاکید بر این که علت این عکسالعمل دشمنان، اقدام شجاعانه و قدرتمندانه این ملت در مقابل توطئه هاست اضافه کرد: ملتی که در مظلومیت تمام در دوران دفاع مقدس جنگید و در اوج محرومیت با وجود مشکلات اقتصادی و محاصرههای علمی را تحمل کرد.
وی با اشاره به یک نمونه از طراحی های دشمن علیه کشورمان گفت: از دهه 70 قوانینی در عدم اشاعه مسائل هستهای و علم هستهای به ما تحمیل کردهاند و البته قدرت جمهوری اسلامی سبب شده که امروز از مسیر قانونی و از مسیر آژانس هستهای با افتخار خودش را در باشگاه هستهای دنیا قرار داد و این امر منحصر به جمهوری اسلامی ایران است.وی اضافه کرد: میخواهم صادقانه با شما سخن بگویم امروز این دشمن قدارهبند از درون کشور آمده و بر زخمهای کهنه که ناشی از ضعفهای مدیریتی و ندانمکاریهای امثال بنده است، استفاده کردهاند.
وی تاکید کرد: با داشتن جوانانمان با انگیزه باید آماده باشیم و با یک تحول، مسائل اقتصادی را حل کنیم، ما باید قادر باشیم تمامی مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و تربیتی کشور را حل کنیم. دکتر قالیباف با بیان اینکه معتقدم حوادثی که در چند ماه اخیر اتفاق افتاد در بستر مسائل اجتماعی و جنگ شناختی است، گفت: اما تردید نکنید که علت اصلی نارضایتی هایی که می بینیم ریشه در مسائل اقتصادی و ناکارآمدی ها دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما در مجلس باید به موضوعات روز بپردازیم، عنوان کرد: بعد از اتفاقات و مسائلی که درباره خانم مهسا امینی رخ داد، مجلس به موضوع این پرونده ورود کرد و گزارشی ارائه داد که در آن آمده است که باید نسبت به گشت ارشاد تجدیدنظر شود.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه باید به مطالبات اساسی و جدی مردم توجه شود، عنوان کرد: باید تحول اساسی را دنبال کنیم و باید حکمرانی نو و نوسازی حکمرانی را اجرا کنیم، به صراحت میگویم این حرف برای امروز و چند ماه اخیر نیست بلکه از ربع قرن و حدود 25 سال است که آن را میگویم؛ از روزی که توفیق خدمت در نیروی هوایی سپاه و هوافضا و نیروی انتظامی را داشتم درباره آن صحبت میکردم و میگفتم اگر افتخار و عظمت ایران را میخواهیم باید کارآمدی دین در حکومت را به اثبات برسانیم.
قالیباف در ادامه با یادآوری اینکه از سال 96 از نوسازی حکمرانی و نوگرایی گفتهام و مربوط به این چند ماه نیست، اظهار داشت: معتقدم باید قبول کنیم که نیازمند نوسازی حکمرانی و حکمرانی نو هستیم، این تحول مبتنی بر دو اصل خداباوری و مردمباوری و همچنین مبتنی بر مکتب امام (ره)، عدالت، معنویت و عقلانیت است.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: زمانی که حرف از حکمرانی میزنیم ارزش کانونی نوسازی نظام حکمرانی در کارآمدی است و کارآمدی را حقالناس میدانیم و اگر نظام حکمرانی کارآمد نباشد، کارایی نیز ندارد البته در کنار آن زمان هم برای ادای دین را تکلیفی مهم و اساسی میدانیم و اگر حکمرانی در زمان و جغرافیای خود اتفاق نیفتد، فایده ندارد؛ زمانی که جوانی امید نداشته باشد، نتواند ازدواج کند و حتی نتواند آرزوی خرید مسکن و خرید خودرو داشته باشد، برآورده کردن این خواستهها در 40 سالگی نیز برای او ارزشی ندارد بنابراین حکمرانی باید در زمان و جغرافیای خود اتفاق بیفتد.
وی در ادامه تصریح کرد: حرف من این است که امروز باید در کنار هم همفکری کنیم و به همه ابعاد حکمرانی توجه داشته باشیم البته در این جمع نظرات متفاوتی وجود دارد و اختلاف نظر و اختلاف سلیقه هم داریم اما حتماً فصل مشترک و تفاهم نیز داریم چنانچه شهید بهشتی نیز گفته است اگر تنها 20 درصد تفاهم در زمینهای وجود داشته باشد، همین 20 درصد، زمینه آغاز همکاری است تا بقیه اختلاف سلیقهها نیز برطرف شود لذا نوع واکنش امروز شما نشان میدهد همه شما رفاه و پیشرفت کشور را می خواهید و این تفاهم از عکسالعمل جلسه روشن است.
وی ادامه داد: یا ممکن است ما در حوزه مصرف کالاهای فرهنگی متفاوت باشیم و سلیقههای مختلفی در نوع موسیقی که میشنویم و فیلمهایی که میبینیم داشته باشیم اما به نظر میرسد همه ما در تربیت صحیح فرزندان برای مسئولیتپذیری اتفاق نظر داریم و کسی نمیخواهد تربیت فرزندانش به گونهای باشد که در جامعه مسئولیتپذیر نباشد.
قالیباف با اشاره به نظرات افراد در حوزه سیاسی اذعان داشت: ممکن است روی میزان ورود شورای نگهبان به موضوع انتخابات اختلاف نظر داشته باشیم اما همگی اتفاق نظر داریم که باید همه گروهها و همه سلیقهها در انتخابات حاضر باشند؛ اینها را میگویم چون من فردی نیستم که صرفا در حوزه نظری اقدام کنم بلکه فردی هستم که با عمل خود نظرم را نشان میدهم و از خرد جمعی استفاده میکنم لذا هر کجا حرفم با عمل من در گذشته همخوانی نداشت، روی آن خط بکشید.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت مردم باوری، نوگرایی و نگاه درست بیان داشت: زمانی که توفیق خدمت در نیروی انتظامی را داشتم، علم برایم مهم بود لذا دانشگاه پلیس را در بهترین مکان و به مدت 20 ماه با بهترین امکانات و تجهیزات ساختم و از نیروهای دانشگاه در آن استفاده کردم.
وی اضافه کرد: از آنجایی که مردم برایم مهم بودند و اعتقاد به هوشمندسازی داشتم، سامانه 110 و سیستم نظارتی مردم تحت عنوان سامانه 197 راهاندازی کردم و زمانی که در نیروی انتظامی بودم هر دوشنبه مردم امکان بازخواست مرا داشتند. همچنین از آنجایی که به عدالت اعتقاد داشتم هر کس در هر مکانی از ایران و از هر روستا و از هر نقطه دوری میتوانست با پلیس از طریق سامانه 110 در ارتباط باشد و پلیس در خدمت او باشد.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: حتی زمانی که در شهرداری بودم، برخی دوستان به من می تاختند اما وقتی میدیدم فردی، امین و قوی است از او استفاده میکردم، چرا که یک فرد ممکن است امین به اندیشه سیاسی امام باشد اما سلیقه او با من یکی نباشد لذا حتی با مدیری کار کردم که چندین سخنرانی در مخالفت با من داشت و حتی آمار درست ارائه نداد اما جوان انقلابی بود و این گونه نبود که چون قالیباف را قبول ندارد از او استفاده نکنم.
وی در ادامه با بیان اینکه در کنار دو اصل خداباوری و مردمباوری به 4 موضوع هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی و کارآمدسازی برای انجام امور اعتقاد داریم، گفت: البته همانگونه که قبلا تاکید کردم، کارآمدسازی ارزش کانونی حکمرانی نو است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه ما یک شأن نمایندگی داریم و یک شأن مجلس، اظهار کرد: برخی میگویند چرا فلان نماینده فلان حرف را زده است که باید بگوییم آن حرف صرفاً حرف یک نماینده بوده و حرف مجلس نبوده است چنانچه نمایندگان آزاد به حرف زدن هستند و حتی نسبت به سخنان خود در حیطه مسئولیتشان مصونیت قضایی دارند چرا که مردمسالاری دینی اینگونه است که بتوانند در حوزه مسئولیت خود حرف بزنند. همچنین گاهی نمایندگان طرحی را ارائه میدهند که در بیرون گفته میشود مجلس چنین اقدامی را کرده است درحالی که خروجی مجلس زمانی است که موضوعی به تصویب برسد و شورای نگهبان آن را تأیید کند.
قالیباف با بیان اینکه در مجلس هوشمندسازی دنبال می شود، عنوان کرد: شاید مطلع نباشید اما در ستاد مجلس تلاش کردم بعد از 40 سال برنامه و بودجه به صورت هوشمند درآید و امروز نرم افزاری برای قانونگذاری و نظارت راه اندازی کرده ایم که اخیرا در مراحل نهایی استفاده قرار گرفته است تا فرایند تدوین بودجه دقیقتر و هوشمند شود.دکترقالیباف در ادامه با اشاره به یکی دیگر از اقدامات مجلس یازدهم برای اصلاح ساختارها اضافه کرد: با اصلاح آئین نامه داخلی مجلس، لایحه بودجه را نیز از یک شوری به دو شوری در آمد و ماده 182 آن را تغییر دادیم تا دولت مکلف شود ابتدا احکام و منابع و مصارف را به مجلس بدهد و سپس جداول را براساس آن تنظیم و به مجلس ارائه کند که این باعث می شود جایی از بودجه بیش از جای دیگر اعتبار دریافت نکند.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه روند قانون های برنامه سوم تا ششم قابل دفاع نیست، عنوان کرد: گفته می شود 30 درصد این قوانین اجرا شده اما به نظر من همان نیز تحقق نیافته است لذا این فرایند باید اصلاح شود.
وی ادامه داد: پارلمان مجازی را در سایت مجازی مجلس راه اندازی کردیم تا همه مردم بتوانند طرح ها و لوایح را دیده و پیشنهادات خود را ارائه دهند، همچنین در حوزه مرکز پژوهش با فراخوانی که داده شد 1500 نفر از سراسر کشور برای بهبود سیاستگذاری ها شرکت کردند و جهت سیاستگذاری ها پیشنهاداتی دادند که از آن میان 480 و سپس 100 و در نهایت 30 موضوع مهم انتخاب شده است و برخی از این موضوعات و پژوهش ها به گونه ای است که گرچه حدود 9 ماه قبل انجام شده اما در شرایط کنونی کشور اگر کسی این پژوهش ها را ببینید، تصور می کند این پژوهش ها بعد از اتفاقات اخیر انجام شده است درحالی که مربوط به ماه های پیش است و این نشان دهنده وجود جوانان توانمند و دارای اندیشه در این کشور است.
رئیس قوه مقننه کشورمان با اشاره به رویکرد مجلس در استفاده از ظرفیت های مختلف در فرایندهای سیاستگذاری، تصریح کرد: در مرکز پژوهش های مجلس برنامه هفتم توسعه با تاکید بر مسئله محوری و شناخت محیط داخلی و خارجی، استخراج فرصت ها و پیشران ها با 56 ماده تدوین شده است، در همین راستا نیز از 530 دانشجو در سراسر کشور دعوت کردیم تا این برنامه را مورد بررسی قرار دهند. این دانشجویان همانند مجلس، کمیسیون تخصصی، فراکسیون و هیات رئیسه تشکیل دادند و پس از بررسی رأی گیری کرده و برنامه تدوین شده مرکز پژوهش ها را اصلاح کردند.
وی با اشاره به اینکه در تدوین برنامه هفتم باید شاخص های کمی و کیفی را مدنظر قرار دهبم به در اولویت بودن حوزه نظارت نسبت به تقنین در مجلس اشاره کرد و افزود: مجلس یازدهم سه شنبه ها را به موضوعات نظارتی اختصاص داده و پس از بررسی مسائل اگر در حوزه ای عقب ماندگی وجود داشته باشد، وزیر مربوطه را برای ارائه گزارش به صحن علنی دعوت می کند. به عنوان مثال امروز درخصوص اجرای قانون جمعیت و حمایت از خانواده جلسه نظارتی برگزار شد. البته شاید برخی از دستگاه ها از نظارت مجلس خوششان نیاید، اما ما طبق وظیفه کار نظارتی خود را انجام می دهیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از ضعف های امروز کشور را که دشمن از آن استفاده کرده، عدم بهره مندی از مردم در مسائل کشور دانست و افزود: هر کاری را که در کشور با حضور مردم انجام دادیم، در آن موفق بودیم و هر کجا مردم را حذف کردیم، ناموفق بودیم، لذا در تمامی موفقیت های جمهوری اسلامی ایران مردم حاضر بودند و از طرفی به سنت های الهی نیز باور داشتیم.
وی با اشاره به انتقاد یکی از دانشجویان درخصوص اولویت دهی مجلس به طرح ها به جای لوایح افزود: این موضوع یکی از ضعف های مجلس است و همواره اعلام کردیم که باید در مجلس لایحه محور باشیم، اما به دلیل فعال بودن نمایندگان مجلس یازدهم طرح های بیشتری ارائه می شود که البته این اشکال وارد بوده و باید اصلاح شود.رئیس قوه مقننه کشورمان اضافه کرد: موضع مجلس در بحث اصلاح یارانه ها و تک نرخی کردن ارز کاملا روشن بوده، اما به درستی اجرا نشده است. از طرفی طبق قانون مجلس باید 7 قلم کالای اساسی با قیمت شهریور 1400 به مردم ارائه می شد که این موضوع نیز به دلایلی اجرا نشد.
قالیباف با بیان اینکه اولویت مجلس یازدهم همواره مباحث اقتصادی بوده است افزود: پس از 2 ماه و نیم از شروع مجلس در آذرماه سال 1399 در شبکه 2 صدا و سیما به برنامه تحول اقتصادی اشاره کردم. تا امروز هم گام به گام براساس همان طرح در مجلس پیش رفتیم. به عنوان مثال قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانش بنیان در اردیبهشت ماه سال جاری ابلاغ شد و برای آن حدود 11 هزار میلیارد اعتبار در نظر گرفتیم. همچنین شفاف سازی، موضوع پنجره واحد و برقراری عدالت در پرداخت مالیات و تبدیل سیستم های دستی به سامانه محوری را با جدیت پیگیری کرده ایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در مجلس یازدهم برای اولین بار از هوش مصنوعی برای تنقیح قوانین استفاده می کنیم. وی با اشاره به انتقاد یکی از دانشجویان نسبت به کیفیت پایین خودروهای تولید داخل تصریح کرد: بنده سال گذشته در سالگرد شهید طهرانی مقدم به این موضوع اشاره کردم که در کیلومتر 10 اتوبان تهران – کرج قرار داریم، اتوبانی که در شمال آن مجموعه هوافضا و در بخش جنوبی آن شرکت های خودروسازی فعال هستند. در انبار شرکت های خودروسازی، خودروهایی وجود دارد که به دلیل کمبود قطعات از جمله پمپ برف پاک کن و یا گیربکس، به صورت ناقص مانده اند، اما در شمال اتوبان و در مجموعه هوافضا پیچیده ترین گیربکس ها برای تولیدات این مجموعه با بالاترین تکنولوژی تولید می شود و در این حوزه ما جزو 5 کشور برتر دنیا هستیم. همه این موارد در یک کشور رقم می خورد اما با دو نگاه متفاوت.
فرهاد دانشجو: برای حکمرانی بهتر مسئولان راهی جز رجوع به دانشگاه ندارند
فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس در این مراسم گفت: این دانشگاه با 17 دانشکده و 15 مرکز تحقیقات و پژوهشگاهی و یک پارک علم و فناوری با حضور بیش از 170 شرکت دانش بنیان توانسته شاخص های تولیدات فافر علمی را رشد داده و ارتباط میان صنعت و دانشگاه را برقرار کند، همچنین با پرورش هزاران دانشجو و پژوهشگران توانسته رتبه اول سرآمدی در میان دانشگاههای تحت نظر وزارتخانههای علوم و بهداشت کسب کند و همچنین در رتبه 3 ارزیابی معتبر شانگهای در میان دانشگاه های ایران پس از دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران قرار بگیرد.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به لزوم بازگرداندن اختیارات هیأتهای امنای دانشگاهها تصریح کرد: علم، دانایی و دانش آشکارترین وسیله عزت و اقتدار کشور و روی دیگر توانایی است. اقتصاد قوی و مولد و دانش بنیان نقطه قوت کشور و رکن مهم سلطهناپذیری کشور است. همچنین عدالت و مبارزه با فساد دو لازم و ملزوم یکدیگر برای مشروعیت نظام هستند و از طرفی استقلال به معنای ایستادگی در برابر زورگویی دشمنان و آزادی اجتماعی به معنای حق تصمیمگیری، عمل کردن و اندیشیدن برای همه مردم از ارزشهای اسلامی و عطیه الهی به انسانها است.
وی با تأکید بر اینکه برای حکمرانی بهتر مسئولان راهی جز رجوع به دانشگاه ندارند، اظهار کرد: در روز دانشجو آمادگی مجموعه دانشگاه تربیت مدرس را برای همراهی با مجلس و مرکز پژوهشها اعلام میکنیم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در پایان با اشاره به ضرورت حفظ ارزشهای ایرانی و اسلامی بر ایجاد تمدن نوین اسلامی برای ظهور امام عصر (عج) تأکید کرد.
گلایه های صریح دانشجویان در حضور رئیس مجلس
در ابتدای این نشست نیز تعدادی از دانشجویان و نیز نمایندگان برخی تشکل های دانشجویی به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
سجاد اکبری نماینده انجمن های علمی دانشجویی در این نشست با بیان اینکه ظرفیت ها و توانمندی های انجمن های علمی بر کسی پوشیده نیست، گفت: حضرتعالی به عنوان دانش آموخته دانشگاه تربیت مدرس می دانید که ایده ها، طرح ها و راهکارهای شگرفی از میان انجمن های علمی دانشجویی به منصه ظهور می رسد و در این برهه کارآفرینی، اشتغال و اعطای فرصت برای شکوفایی استعدادهای آن ها مهم است.
وی در ادامه با بیان اینکه وقتی دانشجویان با انگیزه بالا و عرق به وطن جهت ارائه راه حل های علمی برای حل مشکلات کشور اقدام به پژوهش می کنند اما بخش زیادی از آن ها در مسیر پژوهش با بی اعتنایی نسبت به تخصص شان روبه رو می شوند، عنوان کرد: شور و اشتیاق آن ها در این مسیر رنگ می بازد و بی شک یکی از دلایل اصلی نخبگان و فرهیختگان دانشگاهی به خارج خواهد بود چرا که فرصت عادلانه ای برای شغل آن ها وجود ندارد.
اکبری در ادامه با طرح این سوال که چرا طرح های مهمی مانند حمایت از مالکیت فکری باید در مسیر بروکراسی معطل بماند، اظهار داشت: این در حالی است که برخی از طرح های احساسی به صورت ضربتی و بدون وقفه به تصویب می رسند.
این فعال دانشجویی در ادامه با بیان اینکه نهادهای دولتی چه میزان به وظایف خود عمل کرده اند و چگونه بر اجرای قوانین نظارت می شود، اظهار داشت: خواسته ما دانشجویان رفع انحصار و اعطای فرصت های عادلانه است پس چرا هنوز رانت، پارتی بازی و بی عدالتی در استخدام ها وجود دارد.
اکبری در ادامه ضمن انتقاد از میزان ارتباط مرکز پژوهش های مجلس به عنوان رکن مشورتی و تخصصی خانه ملت با دانشگاه ها، اذعان داشت: مسئله ای که در طرح جوانی جمعیت با آن روبه رو شدیم به دلیل عدم استفاده از تجربه و ایده های همه متخصصین و طیف های علمی بود که نتایج زیان بار آن امروز در بیمارستان های کودکان است.
نماینده انجمن های علمی دانشجویی در پایان از رئیس مجلس خواست تا راه ارتباطی فراهم شود تا دانشجویان و پژوهشگران انجمن های علمی دانشگاه تربیت مدرس بتوانند مشکلات را از زاویه دید خود شناسایی کرده و به نمایندگان مجلس ارائه دهند.
مهدیه نظرزاده نماینده کانون های فرهنگی هنری دانشگاه تربیت مدرس نیز در این نشست، با بیان اینکه مجلس باید مظهر عزت ملی، اقتدار و استحکام نظام باشد، چرا که مجلس منتخب عموم مردم کشور است، گفت: امام فرموده اند مجلس عصاره فضائل ملت است لذا مجلس نباید نماد تردید، خود کم بینی، یأس و ناامیدی باشد. آیا واقعا چنین بوده است؟ در تصویب طرح های شفافیت و صیانت از فضای مجازی چنین چیزی دیدیم؟
وی در ادامه با بیان اینکه حضرت آقا می فرمایند دنبال کارهای اولویت دار بروید و واقعا پی حل مشکلات مردم باشید، یادآور شد: حضرت آقا اخیرا مکررا فرمودند تقویت بنیه کارشناسی مجلس را دنبال کنید. بسم الله! این گوی و این میدان؛ اینجا دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه مولود این انقلاب، دانشجویان هم ظرفیت های بالقوه تقویت بنیه کارشناسی.
نظرزاده در ادامه با اشاره به قوانین مربوط به حوزه مد و لباس، گفت: ظاهرا حجاب موضوعیت اش را برای قانونگذار، مجری و دستگاه قضا از دست داده است. در این زمینه صرفا قانون کارساز نبوده و نظارت بر اجرای قانون مهم تر است به خصوص اینکه نظارت دولتی نتوانسته کارآمد باشد.
این نماینده دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس، در ادامه خطاب به رئیس مجلس عنوان کرد: برای هویت ملی آسیب دیده چه کرده اید؟ این هویت زمانی آسیب دید که قول و فعل مسئولین با هم برابر نبود و فرهنگ قناعت و ساده زیستی و مبارزه با فساد در نمایندگان کمرنگ شد.
وی ادامه داد: ما در وقایع اخیر دیدیم که سلبریتی ها چطور نبض احساسات یک ملت را در دست گرفته اند و چه کسانی تریبون داشتند که با همین نهال انقلاب پا گرفته بودند و تنومند شدند. ریاست محترم مجلس اگر قوانین مناسبی برای برخورد با این افراد بود آیا شاهد چنین رفتارهایی بودیم؟ ما دادگاه ویژه روحانیت داریم، دادگاه خانواده و سایر دادگاه ها را داریم اما دادگاهی برای سینما و سینماگران نداریم.
نماینده کانون های فرهنگی و هنری دانشگاه تربیت مدرس در پایان صحبت های خود خاطرنشان کرد: به من گفته بودند به عنوان نماینده کانون های فرهنگی حرف بزنم، بله من هم از فرهنگ حرف می زنم؛ فرهنگ عمل، فرهنگ تلاش، فرهنگ اقدام به موقع مسئولان، فرهنگ پرهیز از تجملات، فرهنگ مقابله با فساد، فرهنگ قانونگذاری درست و به موقع، فرهنگ ایجاد عدالت اجتماعی، فرهنگ استفاده از نخبگان، فرهنگ شفافیت؛ همین فرهنگ ها هست که اگر درست اجرا شود باور ملت را می سازد که اکنون از عمل بد آسیب دیده است.
در ادامه جلسه دانشجویی پشت تریبون آمد و گفت: حال ما خوب نیست آقای قالیباف، خودکشی یک دانشجو در دانشگاه تهران موضوع تاسف باری بود چرا که او حتی مقاله ای برای نشریه «نیچر» داشت یعنی دانشجوی نخبه ای بود. آیا کسی محافظ روان دانشجویان بوده که به نقطه خودکشی نرسند، همچنین کمی قبل تر دانشجوی دیگری در تربیت مدرس و دانشجوی دکتری فیزیک در دانشگاه فردوسی مشهد و همچنین تعدادی در دانشگاه پردیس تهران از این دست اقدامات داشته اند.
وی در ادامه خواستار تجدیدنظر در قوانین وزارت علوم شد و اظهار کرد: مقالات ما مدام رد می شود اما قوانین می گوید باید سریع دفاع کنیم تا کسر نمره نداشته باشیم؛ آیا در این موضوعات کسی در باغ هست؟!
وی افزود: برنامه ششم را مرور کنید، بندهای زیادی تصویب شده که شاخص های کیفی داشت و البته پیشرفت هایی داشته ایم مثلا از تولید چندهزار تنی فولاد به چند میلیون تن رسیده ایم اما پیشرفت های ما دارای تَن بزرگ با سری کوچک است.
این دانشجو در ادامه خواستار تقویت بازوی نظارتی مجلس شد و افزود: در دانشگاه ما بودجه کم باعث تجهیزات کم شده است اما دانشجو به عنوان میهمان به آن تحمیل می شود.
بهترین وسیله های نقلیه برای مسئولان است و مردم در صف گوشت و مرغ هستند
دانشجوی دیگری در ادامه پشت تریبون رفت با بیان اینکه می خواهم صدای کسانی باشم که در این جمع نیستند، گفت: امام فرموده بود انقلاب برای پابرهنه ها است اما پابرهنه ها کجای انقلاب اند. آن ها ساعت ها پشت در اتاق مسئولان و نمایندگان می نشینند. بهترین وسیله های نقلیه برای مسئولان است و مردم در صف گوشت و مرغ هستند. آیا مسئولان از قیمت برنج و گوشتی که برای آن ها برده می شود اطلاع دارند.
چرا کسانی که برای مملکت مدال می آورند نباید پول خرید کفش را داشته باشند
در ادامه این نشست دانشجوی دیگری که در رشته کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی تحصیل می کرد، با حضور پشت تریبون و در حالی که بغض کرده بود با انتقاد از اینکه چرا کسانی که برای مملکت مدال می آورند نباید پول خرید کفش را داشته باشند اما اعضای تیم ملی فوتبال حواله خودرو دریافت می کنند، اظهار داشت: وظیفه ورزشکاران در جریان حضور در جام جهانی، شادی آوردن است و وظیفه دولت و مجلس نیز انتخاب وزیر لایق.
وی ادامه داد: والیبال نشسته کشورمان قهرمان جهان شد، همچنین قهرمانانی در حوزه کشتی و صخره نوردی داشتیم اما هیچ کدام از آن ها حواله دریافت نمی کنند و از کسانی تقدیر می شود که باخته اند.
این دانشجو اضافه کرد: قیمت پراید به 250 میلیون تومان رسیده و من جوان چگونه می توانم آن را بخرم؟ قیمت یک مسکن 43 متری در منطقه 10، یک میلیارد و 800 میلیون تومان است و من جوان دانشجوی فاقد شغل انگیزه ای برای آینده خود ندارم.
او در پایان انتقاد کرد: کسی رئیس فدراسیون فوتبال شده که با ویلموتس قرارداد بسته و علت تاخیر در پرداخت همچنان 12 میلیون دلار به او بدهکار است.
دانشجوی دیگری از میان این نشست با اشاره به قانون جوانی جمعیت و تاکیدات قانونی برای تامین خوابگاه متاهلی در دانشگاه ها، عنوان کرد: تعداد خوابگاه های متاهلی دانشگاه 264 تا بود که به 11 تا رسید و همه تبدیل به خوابگاه مجردی شد.
دانشجوی دیگری در ادامه این نشست، با اشاره به رویداد پارلمان دانشجویی در مرکز پژوهش های مجلس، عنوان کرد: باید کیفیت این پارلمان بالا برود همچنین قیمت امکانات رفاهی دانشجویان افزایش یافته اما کیفیت آن و تعداد آن کاهش داشته است ضمن اینکه لازم است رفاه اعضای هیات علمی و اساتید تامین شود تا روحیه داشته باشند.
در ادامه این نشست یک دانشجوی کُرد از دانشگاه تربیت مدرس، گفت: شما رئیس مجلسی هستید که تائید صلاحیت و رد آن نزد مردم زیر سوال است؛ اینجا دانشجویی از صیانت گفت، کدام دانشجو صیانت دارد؟ آیا چند وقت اخیر به دانشگاه ها سر زده اید؟ به دانشگاه علوم پزشکی کردستان حمله شد و آبروی دانشگاه زیر سوال رفت.
این دانشجو در ادامه با اشاره به موضوع مافیای خودرو که آنقدر قدرت گرفته که مانع واردات خودرو به کشور می شود، اظهار داشت: عاملان اسیدپاشی اصفهان هیچ وقت پیدا نشدند اما امروز هر اتفاقی می افتد عاملان آن فردایش پیدا می شوند.
عرفان سعادتیفر دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره به اقدامات خوب مجلس در دوره یازدهم از جمله طرح تسهیل صدور مجوز کسب و کارها، قانون راهبردی برای لغو تحریمها، گفت: از وظایف اصلی مجلس و آن ویژگی که مجلس را در رأس امور قرار داده است تصویب قوانین و حسن نظارت بر اجرای آن است. در تصویب قوانین و نظارت باید نکاتی را در نظر گرفت که تأثیر مثبت آن را همه اقشار احساس کنند.
وی ادامه داد: توجه و نگاه به سیاستهای کلی نظام از جمله اقداماتی است که باید توجه ویژهای به آن داشت. همچنین مجلس نباید با تورم طرحدهی برای هر موضوع جزئی کشور طرحی داشته باشد و بیشتر باید از لایحههای دولت که مبنای کارشناسی به نسبت قوی تری از طرحها که بعضا جنبه غیرکارشناسی و بخشینگری دارد استفاده کند تا دولت هم در بحث مالی و سیاسی متضرر نشود.
وی همچنین در ادامه صحبتهای خود از عملکرد مدیریتی مرکز پژوهشهای مجلس انتقاد کرده و بر ضرورت اصلاح قانون انتخابات تأکید کرد.
صادق نجاتی عضو شورای صنفی دانشجویان نیز در ادامه با اشاره به مشکلات کلان دانشجویان که تشویق حضار را نیز به همراه داشت، گفت: تامین اشتغال خواست اصلی فارغ التحصیلان است و آماری که درباره نرخ بیکاری اعلام می شود با واقعیت همخوانی ندارد. زیبنده دانشجوی دکترا نیست که از طریق کارگری و رانندگی و سایر کارهای غیرتخصصی امرار معاش داشته باشد.
وی همچنین به ضرورت تسهیل ازدواج اشاره کرد و گفت: علیرغم تمام تلاشهای صورت گرفته شاهد افزایش سن ازدواج به خصوص در میان دانشجویان هستیم و این به دلیل نبود زیرساخت امنیت اقتصادی و مسکن است، متأسفانه دانشگاه تربیت مدرس با 11 هزار دانشجو تنها 14 واحد خوابگاه متأهلی دارد که ضعف بزرگی به حساب می آید.
نجاتی با اشاره به مشکلات دانشگاهها از جمله وضعیت نامناسب تغذیه، پایین بودن وام دانشجویی و کاهش سرانه فیزیکی دانشگاهها و عدم پرداخت حقوق به دانشجویان دکترا از افزایش سرسامآور هزینه آزادسازی مدارک انتقاد کرد و گفت: اگر خواهان حفظ نخبگان باقی مانده در کشور هستید شرایط رفاهی، پژوهشی و معیشت دانشجویان را فراهم کنید و راه نگه داشتن نخبگان افزایش هزینه سرسام آور آزادسازی مدارک نیست چرا که این امر جز اسارت و انزوا برای دانشجویان ثمره دیگری ندارد. همچنین عدم دسترسی به پایگاههای اطلاعاتی بینالمللی از جمله مشکلات دیگری است. چطور میتوانیم با دنیا رقابت کنیم در حالی که از علم دنیا مطلع نیستیم.
بابایی نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه تربیت مدرس فرد دیگری بود که پشت تریبون حاضر شد و به بیان نظرات خود پرداخت.
وی در ادامه خواهان افزایش حضور رئیس مجلس در دانشگاه و پاسخ به دغدغههای دانشجویان شد و گفت: آخرین حضور شما در میان دانشجویان مربوط به 16 آذر سال گذشته بوده که به هیچ عنوان کافی نیست.
این دانشجو خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: موضعگیریهای شما در خصوص اغتشاشات اخیر نباید محدود به نطقهای پیش از دستور که مصرف رسانهای دارد، شود. همچنین حضور شما در این مکان موجب دلگرمی انقلابیون، پاسخ به معترضان و دلسردی دشمنان انقلاب میشود.
وی با بیان اینکه نباید با اغتشاشگرانی که قریب به 3 ماه امنیت کشور را خدشه دار کردهاند مماشات شود، افزود: چرا باید با دانشجویان و اساتید که آشکارا به کشور آسیب میزنند صرفا به دلیل عنوان دانشگاهیشان مدارا شود، در کجای دنیا دانشجویان چنین مصونیتی دارند.
نماینده بسیج دانشجویی با اشاره به ضرورت اجرای شفافیت آرای نمایندگان گفت: از مجلس که مزین به نام انقلابی است انتظار داریم مطالبات بر زمین مانده مقام معظم رهبری را پیگیری کند، چند سال از ابلاغ سیاستهای کلی قانونگذاری میگذرد اما بسیاری از فرمایشات ایشان مغفول مانده است.
این دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر ضرورت برخورد با نمایندگان مجلس خاطی اظهار کرد: اینکه رهبر معظم انقلاب را میتوان در جمهوری اسلامی عزل اما نمایندگان را نه! قصه پرغصه مردم است، همچنان از رئیس مجلس انتظار داریم از سخنان افتراقانگیز نمایندگان که صرفا برای کسب رأی انجام میشود، جلوگیری کنید.
میرزایی عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این رابطه گفت: زیبنده حکمرانی اسلامی نیست که دانشجو و استادان به دلیل مشکلات معیشتی به اولین چیزی که فکر میکنند، مهاجرت است.
وی با اشاره به قدرتمندی ایران که تمام جبهه غرب و امکاناتش برای خدشهدار کردن امنیت ملی آن توفیقی نداشتند، گفت: اقتدار ضریب امنیت کشور را بالا میبرد، ایران نه تنها اقتدار داخلی دارد بلکه قدرت و امنیت را به کشورهای دیگر صادر میکند. جز این است که مردم سالاری دین سبب اتحاد ملی و تقویت ارزشهای دینی در جامعه و در سطوح مخلتف سیاسی شده است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس افزود: حال چرا نخبگان به این ویژگی حکمرانی دینی توجهی ندارند. بیتردید حکمرانی دینی این اقتدار را برای کشور به همراه آورده است. در حکمرانی نوین باید عدالت و شفافیت مورد توجه قرار گیرد در حالی که در حکمرانی عملی این امر محقق نشده است و 40 سال است با شعار دینگرایی از آبشخور خروجی دانش و فناوری استفاده کردند.
وی با بیان اینکه دانشگاه زنده و متعهد ایران اسلامی را کشوری قدرتمند میکند، ادامه داد: ایران اسلامی در روند تکاملی خود در حال تبدیل شدن به ابرقدرتی جهانی بوده و مدعی تشکیل حکومت جهانی شیعه است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس با طرح این سوال که آیا تنها سخن گفتن از حکمرانی نو و شعار دادن در این خصوص کفایت میکند، گفت: حکمرانی نوین جز با توجه به نهاد دانشگاه و حضور پررنگ نوآوران علمی و جهادی میسر نمیشود.
وی زیاد بودن قوانین در مجلس شورای اسلامی را یکی از چالشهای بزرگ مجلس دانست و گفت: مجلس باید نظارت را بر قانونگذاری ترجیح داده چرا که قانونگذاری بدون توجه نظارت بر اجرای آن اثری برای کشور به همراه نخواهد داشت.
علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، روح الله متفکر آزاد عضو هیأت رئیسه مجلس و مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس نیز در این جلسه حضور داشتند.
انتهای پیام/*