ارتش عراق روز پنجشنبه ۱۳ اکتبر از حمله راکتی به منطقه سبز امنیتی در پایتخت این کشور خبر داد و تایید کرد که محوطه ساختمان پارلمان نیز با راکت هدف گرفته شده است.
منطقه سبز بغداد با ۹ راکت هدف حمله قرار گرفت
21 مهر 1401 ساعت 17:14
ارتش عراق روز پنجشنبه ۱۳ اکتبر از حمله راکتی به منطقه سبز امنیتی در پایتخت این کشور خبر داد و تایید کرد که محوطه ساختمان پارلمان نیز با راکت هدف گرفته شده است.
به گزارش ایصال نیوز، یک مقام امنیتی اما به خبرگزاری فرانسه گفت که تنها «یک پرتابه» به نزدیکی پارلمان اصابت کرده است.
این حملات که پیش از برپایی یک نشست مهم در پارلمان برای حل یک بحران سیاسی در این کشور انجام شده بر اساس آخرین آمار تاکنون تلفات جانی در پی نداشته اما بیش از ۱۰ مجروح به جا گذشته است.
به گفته یک مقام امنیتی، زمانی که پارلمان مهیای برپایی نشستی برای انتخاب رئیس جمهوری جدید و خارج کردن کشور از یک بن بست عمیق سیاسی بود، موشکهای کاتیوشا منطقه سبز پایتخت عراق را هدف گرفتند.
بر اساس بیانیه نیروهای امنیتی عراق موشکهای کاتیوشا منطقه سبز را که بخشی از موسسات دولتی و سفارتخانههای خارجی در آن واقع شدهاند، هدف قرار داد و تعدادی از راکتها نیز به اطراف این منطقه اصابت کردند.
این حملات راکتی سبب شده است تا نشست پارلمان که قرار بود عصر امروز برای انتخاب رئیس جمهوری جدید عراق برگزار شود به تعویق بیافتد؛ هر چند که منابع محلی تاکید دارند که برغم حوادث روی داده، این نشست اواخر روز پنجشنبه برگزار خواهد شد.
انتخاب رئیس جمهوری جدید عراق گامی کلیدی برای حل و فصل اختلافات بر سر تشکیل دولت آینده عراق یک سال پس از برگزاری انتخابات فدرال است که عدم تحقق آن کشور را به یک بنبست سیاسی کشانده است.
این حملات که تلاشی برای از مسیر خارج کردن جلسه برنامه ریزی شده عصر روز پنجشنبه پارلمان عراق به نظر میرسد، پس از آن رخ داد که «چارچوب هماهنگی»، ائتلافی متشکل از احزاب عمدتا شیعه مورد حمایت ایران، با انتشار نامهای رسما خود را بزرگٰترین فراکسیون پارلمانی خواند.
ائتلاف احزاب شیعه پیشتر محمد شیاع السودانی، سیاستمدار با تجربه و کهنهکار عراقی را به عنوان نامزد خود برای تصدی سمت نخست وزیری که یک گام قانونی کلیدی قبل از تشکیل دولت بعدی است، معرفی کرده بود.
از سوی دیگر بسیاری بیم آن داشتند که پیروان مقتدی صدر، روحانی پرنفوذ شیعه و رهبر جریان صدر که از مخالف سیاسی جدی «چارچوب هماهنگی» محسوب میشود پیش از برپایی نشست روز پنجشنبه دست به اعتراض بزنند.
حامیان مقتدی صدر روز ۳۰ ژوئن گذشته به پارلمان هجوم بردند و در زمانی که السودانی برای نخستین بار توسط ائتلاف شیعی «چارچوب هماهنگی» نامزد شده بود، روند تشکیل دولت را متوقف کردند.
جریان صدر بزرگترین برنده انتخابات قانونگذاری عراق در اکتبر سال گذشته میلادی بود اما رهبر این جریان سیاسی پس از آنکه اکثریت مطلق را برای تعیین دولت آینده بدست نیاورد با تاکید بر اینکه تنها راه خروج عراق از بحران کنونی تشکیل دولت اکثریت ملی است از نامزدهای راه یافته به پارلمان از این حزب خواست که استعفا دهند.
بر اساس قوانین عراق، قبل از آنکه قانونگذاران بتوانند به نامزد نخست وزیری رأی دهند، باید ابتدا رئیس جمهوری این کشور را انتخاب کنند.
این نخستین بار نیست که ساختمان پارلمان عراق پیش از تدارک یک نشست تعیین کننده و مهم هدف حملات راکتی قرار میگیرد.
روز ۲۸ سپتامبر گذشته، زمانی که نمایندگان قرار بود طی نشستی به محمد الحلبوسی، رئیس پارلمان رای اعتماد مجدد دهند نیز منطقه سبز امنیتی عراق با سه راکت هدف حمله قرار گرفته بود.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 27535