منابع آگاه در افغانستان از کشته شدن دست کم هفت نفر در جریان انفجار روز جمعه در نزدیکی یکی از مساجد کابل، پایتخت افغانستان خبر میدهند.
دست کم هفت نمازگزار در انفجار مسجدی در کابل جان باختند
2 مهر 1401 ساعت 14:17
منابع آگاه در افغانستان از کشته شدن دست کم هفت نفر در جریان انفجار روز جمعه در نزدیکی یکی از مساجد کابل، پایتخت افغانستان خبر میدهند.
انفجار چند دقیقه پس از اتمام نماز جمعه در نزدیکی «مسجد وزیر محمد اکبرخان» روی داده که مقامات طالبان اغلب در آن حضور پیدا میکنند.
فرانسپرس به نقل از یک منبع بیمارستانی در کابل شمار جان باختگان این انفجار را دست کم چهار نفر اعلام کرده است.
برخی رسانههای داخلی در افغانستان نیز با استناد به اطلاعات دریافت شده از بخش اورژانس بیمارستانی که در نزدیکی محل انفجار قرار دارد از چهار کشته و دهها زخمی در جریان این حمله خبر دادهاند.
سخنگوی فرماندهی امنیتی کابل بدون اشاره به شمار جان باختگان اعلام کرده که قربانیان انفجار همگی افراد غیرنظامی بودهاند.
سخنگوی وزارت داخله افغانستان اما شامگاه جمعه به خبرنگاران گفت که انفجار دست کم هفت کشته به جای گذاشته و بیش از ۴۰ نفر نیز در جریان این حمله زخمی شدهاند. آقای تکور میافزاید که مواد انفجاری در یک موتر (خودرو) جاسازی شده بود.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در پیامی توییتری این انفجار را محکوم کرده و حمله به مساجد و هدف قرار دادن نمازگزاران را «جنایتی بزرگ و نابخشودنی» خوانده است.
انفجار در نزدیکی ورودی مسجد وزیر محمد اکبر خان روی داده که با منطقه سبز سابق امنیتی کابل، محلی که پیش از بازگشت طالبان به قدرت در اوت ۲۰۲۱، نمایندگیهای دیپلماتیک و نهادهای بزرگ بینالمللی را در خود جای داده بود، فاصله چندانی ندارد.
یک سازمان غیر دولتی ایتالیایی که اورژانس بیمارستانی در پایتخت افغانستان را مدیریت میکند با انتشار پستی در توییتر اعلام کرد که چهارده نفر پذیرش کرده که در میان آنها چهار نفر از پیش جان باخته بودند.
ویدئوی منتشر شده در شبکههای اجتماعی یک خودروی متلاشی شده و در حال سوختن را در خیابان مشرف به مسجد به تصویر کشیده که به نظر میرسد از پیش بمب گذاری شده و منشا وقوع انفجار بوده است.
این مسجد سال ۲۰۲۰ میلادی هدف حملهای قرار گرفته بود که منجر به کشته شدن امام جماعت و روحانی سرشناس آن شد.
شمار انفجارها و حملات انتحاری در افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان در یک سال پیش کاهش یافته اما متوقف نشده است. چندین مسجد، بویژه مساجد متعلق به شیعیان و یا شخصیتهای مذهبی طی ماههای اخیر هدف حملات قرار گرفته بودند.
مسئولیت اغلب این حملات را شاخهای از گروه موسوم به خلافت اسلامی، داعش بر عهده میگیرد که عمدتاً اقلیتهای مذهبی شیعه، اهل تصوف، سیکها و همچنین طالبان را هدف قرار میدهد.
مقامات طالبان مدام ادعا میکنند که امنیت را در کشور تحت کنترل دارند و اغلب حوادث گزارششده در رسانههای اجتماعی را تکذیب میکنند یا کم اهمیت جلوه میدهند./ یو رو نیوز
انتهای پیام/*
کد مطلب: 27065