به گزارش ایصال نیوز، سید مهدی حسینی متین روز پنجشنبه با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود نوشت: ایالات متحده، انگلیس، آلمان و فرانسه با وجود تداوم اقدامات تروریستی و تحریمهای واشنگتن و تلآویو علیه ایران، بیانیه شرم آوری را علیه تدابیر جبرانی ایران در برجام ارائه کردند.
وی تصریح کرد که اقدامات ریاکارانه غرب، با دورنمای دستیابی به توافقی که با حسن نیت مذاکره شد در تضاد است و مسیر رسیدن به نقطه پایان در گفتوگوها را تضعیف میکند.
سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا دیروز (چهارشنبه) در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بیانیه مشترکی را علیه برنامه صلحآمیز هستهای ایران صادر کردند.
بیانیه غرب که از سوی نماینده آلمان قرائت شد ایران را به عدم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی متهم کرده است.
بیانیه یادشده به گفته لارنس نورمن، خبرنگار نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال از سوی ۵۶ کشور که ۲۳ طرف آن عضو شورای حکام آژانس هستند تائید شده است.
در همین حال «لورا هویلگیت» سفیر آمریکا نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در این باره مدعی شد که حدود «۵۰ کشور نگرانی خود را از عدم همکاری ایران با آژانس ابراز داشته و این مساله نشان میدهد که جامعه بینالملل همچنان از ایران میخواهد که برای انجام تعهدات قانونی خود بر اساس فوریت عمل کند و با آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای شفافسازی و حل و فصل همه موضوعات پادمانی باقیمانده بدون تأخیر همکاری کند.»
وی ادعا کرد: «علیرغم اعلام آمادگی آژانس برای تعامل با ایران، چنین تعاملی صورت نگرفته است و گزارش مدیرکل آژانس به این نتیجه رسیده است که مسائل پادمان باقی مانده است.»
آژانس بین المللی انرژی اتمی از سه سال پیش ادعاهایی را درباره آنچه فعالیتهای هستهای اعلام نشده در مکانهایی در ایران خواند، مطرح کرده است. این ادعا نخستین بار از سوی نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی مطرح شد و پس از آن توسط رسانهها و مذاکرهکنندگان غربی دامن زده شد.
جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای مطرح شده همواره تاکید کرده است که تعهدات کشورها در حوزه پادمان نامحدود نیست؛ با این حال رافائل گروسی مدیرکل آژانس اتمی هفته پیش با انتشار گزارشی ادعاهای سیاسی پادمانی درباره برنامه صلحآمیز هسته ای ایران را تکرار کرد و مدعی شد: ایران هنوز پاسخ های معتبری درباره منشأ ذرات اورانیوم یافت شده در ۳ سایت اعلام نشده که به نظر می رسد عمدتا قدیمی هستند و آژانس سال هاست در حال بررسی آن هاست، ارائه نکرده است.
بر همین اساس مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نحو فزاینده ای در این باره که ایران درباره مسائل پادمانی باقیمانده با آژانس تعامل نکرده و پیشرفتی در جهات حل و فصل این مسائل ایجاد نشده، نگران است!
در همین پیوند سه کشور اروپایی عضو برجام ۱۹ شهریور با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بیپایه و اساس اعلام کردند که ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه نیز این بیانیه را غیرسازنده توصیف و به این کشورها توصیه کرد به جای ورود به فاز تخریب روند دیپلماتیک، برای ارائه راهحل جهت پایان دادن به اختلاف نظرهای معدود باقیمانده نقش فعالتری ایفا کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به سابقه همکاری و تعامل سازنده جمهوری اسلامی به عنوان یک عضو مسئولیتپذیر معاهده منع اشاعه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، بار دیگر بر لزوم اجتناب از سیاسیکاری و طرح اتهامات بیپایه علیه کشورمان تأکید کرده و گفت: مایه تأسف است که کشورهای اروپایی از یکسو به حمایت تمام قد از رژیمی میپردازند که صدها کلاهک اتمی در اختیار داشته و به هیچیک از ساز و کارهای منع اشاعه بینالمللی پایبند نیست و از سوی دیگر علیه برنامه هستهای کاملا صلحآمیز جمهوری اسلامی ایران که در معرض گستردهترین بازرسیها قرار داشته، به فضاسازی میپردازند.
کنعانی با توصیه اروپاییها به جبران عدم عمل به تعهدات متعدد خود در قبال ملت ایران، آنها را از بهکارگیری زبان تهدید برحذر داشت و تصریح کرد: شکست حداکثری آمریکا در کارزار فشار حداکثری باید درس عبرتی برای همه طرفهایی باشد که ناآگاهانه تصور میکنند تهدید و تحریم میتواند ملت ایران را از پیگیری حداکثری حقوق و تامین منافع خود بازدارند.
انتهای پیام/*