آمریکا و انگلیس عصر چهارشنبه با صدور بیانیههای جداگانه با حمایت از دولت آلبانی، اتهامات بیپایه و اساس علیه ایران درباره حمله سایبری به آلبانی را تکرار و ادعا کردند که ایران را مسئول عملیات هکری ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر) میدانند.
در همراهی با آمریکا
انگلیس از اتهامزنی آلبانی علیه ایران حمایت کرد
نخستین موضع ضدایرانی دولت لیز تراس
17 شهريور 1401 ساعت 7:18
آمریکا و انگلیس عصر چهارشنبه با صدور بیانیههای جداگانه با حمایت از دولت آلبانی، اتهامات بیپایه و اساس علیه ایران درباره حمله سایبری به آلبانی را تکرار و ادعا کردند که ایران را مسئول عملیات هکری ۱۵ ژوئیه (۲۴ تیر) میدانند.
به گزارش ایصال نیوز، انگلیس در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امورخارجه انگلیس منتشر شد آورده است که این کشور، «ایران را به دلیل حمله سایبری علیه دولت آلبانی که باعث از بین رفتن دادهها و اختلال در خدمات ضروری دولتی از جمله پرداخت خدمات شهری، رزرو نوبت پزشکی و ثبت نام دانش آموزان شد، محکوم میکند.»
این بیانیه ادعا کرده است که طبق ارزیابی مرکز ملی امنیت سایبری انگلیس (NCSC) « بازیگران سایبری مرتبط با ایران تقریباً به طور قطع مسئول یک سری حملات سایبری علیه زیرساختهای دولت آلبانی از ۱۵ ژوئیه هستند که تأثیر قابل توجهی بر خدمات عمومی آنلاین و سایر وب سایتهای دولتی داشته است.»
در همین حال جیمز کلورولی وزیر امورخارجه انگلیس ضمن تکرار اتهامات ضدایرانی مدعی شد: اقدامات بیملاحظه ایران نشاندهنده بیاعتنایی آشکار به مردم آلبانی بود و توانایی آنها برای دسترسی به خدمات عمومی ضروری را به شدت محدود کرد.
بریتانیا از شریک ارزشمند و متحد خود در ناتو حمایت میکند. ما در افشای اقدامات غیرقابل قبول ایران، به آلبانی و سایر متحدان میپیوندیم.
اتهامزنی بیپایه و اساس آمریکا به ایران در مورد حمله سایبری به آلبانی
همچنین به گزارش رویترز، کاخ سفید نیز با حمایت از دولت آلبانی، ادعا کرد که تهران را بابت اقدامات علیه متحد خود در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مسئول می داند.
در همین حال، آدرین واتسون سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا روز چهارشنبه گفت که ایالات متحده اینگونه نتیجه گیری کرده که ایران مسئول این حمله است.
وی افزود: طی هفته ها، دولت ایالات متحده در کنار شرکای بخش خصوصی برای حمایت از تلاش های آلبانی در جهت کاهش، بازیابی و بررسی حمله سایبری ۱۵ ژوئیه که داده های دولتی را از بین برد و خدمات دولت به مردم را مختل کرد، همکاری داشته است.
وی در ادامه این اتهام را مطرح کرد: ما دریافته ایم که دولت ایران این حمله سایبری بی ملاحظه و غیرمسئولانه را انجام داده و مسئول عملیات هکری و افشاگری بعد از آن است.
او افزود: آمریکا قویا این حمله سایبری را محکوم می کند و همچون تیرانا خواستار پاسخگویی ایران برای این اتفاق سایبری بی سابقه است.
«ادی راما» نخستوزیر آلبانی دیروز(چهارشنبه) با مطرح کردن اتهام بی پایه و اساس علیه ایران، در بیانیهای از قطع روابط با ایران خبر داد.
وی به دیپلماتها و پرسنل سفارت ایران دستور داد که ظرف ۲۴ ساعت خاک آلبانی را ترک کنند.
وزارت امورخارجه کشورمان در واکنش به اقدام ضد ایرانی دولت آلبانی، با اشاره به مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فضای سایبری در مجامع چندجانبه و بینالمللی در راستای تدوین ضوابط و قاعدهمند کردن این حوزه، تأکید شده است، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف حملات سایبری به زیرساختهای حیاتی خود، هرگونه استفاده از فضای سایبری به عنوان ابزاری برای حمله به زیرساختهای حیاتی سایر کشورها را مردود و محکوم میشمارد.
در بیانیه وزارت امورخارجه با رد ادعاهای اثبات نشده علیه جمهوری اسلامی ایران، تأکید شده است، نوع اقدام و نقشآفرینی طرفهای ثالث در ساخته و پرداخته کردن این ادعاها علیه جمهوری اسلامی ایران، نشانگر اعمال نفوذ کشورهای حامی تروریسم و فتنهآفرین در این زمینه میباشد.
در بیانیه وزارت امورخارجه ایران با اشاره به تحرکات رسانهای و سیاسی سازمانیافته بلافاصله پس از اعلام تصمیم دولت آلبانی، تاکید شده است، صدور فوری بیانیه دولت آمریکا و همچنین استقبال رسانههای صهیونیستی از این تصمیم، از وجود برنامهای از پیش طراحیشده برای فضاسازی سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران حکایت دارد.
در بیانیه وزارت امورخارجه کشورمان همچنین با اشاره به میزبانی دولت آلبانی از یک فرقه تروریستی نشان دار، از اثرپذیری تیرانا از طرفهای ثالث و تصمیم نابجا و نامناسب اتخاذ شده از سوی دولت آلبانی ابراز تأسف شده است./ ا یر نا
انتهای پیام/*
کد مطلب: 26652