نویسنده چینی در سرمقاله ای وقوع اعتراضهای اخیر در هنگ کنگ را توطئهای غربی دانسته است
روزنامه چینی «گلوبال تایمز» در این سرمقاله به سخنان اخیر «جرمی هانت»، وزیر خارجه بریتانیا به عنوان شاهدی بر ادعای خود اشاره کرده که تاکید کرده بود، چین تاوان رفتار خود را پرداخت خواهد کرد. «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین نیز اظهارات و تهدیدها هانت را شرم آور و گستاخانه توصیف کرد و گفت: این اظهارات مایه تاسف و نگرانی است و ظاهراً «هانت» هنوز در توهم دوران استعماری بریتانیا بسر می برد.
به گزارش ایصال نیوز، ارگان رسمی حکومت چین در سرمقاله خود نظریهپردازان دولتهای غربی را به طراحی ناآرامیهای هنگ کنگ متهم کرد. روزنامه رسمی دولت چین در سرمقاله خود نوشت:«نظریه پردازان دولتهای غربی هیچگاه از تلاش برای ایجاد ناآرامی علیه دولتهایی که مورد علاقه آنها نیستند، دست برنمیدارند، حتی اگر فلاکت و هرج و مرج ناشی از اقدامات آنها کشور به کشور از آمریکای لاتین و آفریقا گرفته تا خاورمیانه و سایر نقاط آسیا ادامه یابد.»
نویسنده این سرمقاله با نگارش این مقدمه سعی کرده تا وقوع اعتراضهای مردمی در هنگ کنگ را توطئهای غربی جلوه دهد، به طوری که در ادامه نوشته خود تصریح کرده است:« اکنون نیز آنها در تلاشند تا همان ترفند را علیه دولت چین به کار ببرند.»
روزنامه چینی «گلوبال تایمز» در این سرمقاله به سخنان اخیر «جرمی هانت»، وزیر خارجه بریتانیا به عنوان شاهدی بر ادعای خود اشاره کرده که تاکید کرده بود، چین تاوان رفتار خود را پرداخت خواهد کرد.
هانت وزیر امورخارجه انگلیس روز سهشنبه به دولت چین هشدار داده بود که باید به مفاد عهدنامه سال ۱۹۸۴ مبنی بر استقلال هنگ کنگ، احترام بگذارد.
در پی اظهارات مملو از انتقادهای شدید «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس از چین به دلیل تنش های اخیر در هنگ کنگ، پکن به طور رسمی به بریتانیا اعتراض کرد. «گنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین روز چهارشنبه این اظهارات و تهدیدها را شرم آور و گستاخانه توصیف کرد و به خبرنگاران در پکن گفت: این اظهارات مایه تاسف و نگرانی است و ظاهراً هانت هنوز در توهم دوران استعماری بریتانیا بسر می برد.
بر اساس عهدنامه ۱۹۸۴ که میان چین و بریتانیا منعقد شد، ضمن پایان دادن به استعمار بریتانیا بر هنگ کنگ، مقرر کرد که با وجود الحاق این جزیره به قلمرو چین، این کشور باید استقلال سیستم اداری، مالی و حقوقی هنگ کنگ را به رسمیت بشناسد. اما پس از ارائه لایحه استرداد متهمان به چین، از حدود یک ماه پیش آتش اعتراضها نسبت به نقض استقلال هنگ کنگ شعله ور شده است.
در همین حال، روز دوشنبه اول ماه ژوئیه و در بیست و دومین سالگرد واگذاری سرزمین هنگ کنگ توسط دولت بریتانیا به چین، معترضان هنگ کنگی پرشمارتر از سالهای گذشته به خیابان آمدند. آنها ضمن مسدود کردن مسیرهای منتهی به مکان برگزاری جشن برافراشتن پرچم چین، راهی ساختمان شورای قانونگذاری شدند. با وجود ممانعت پلیس و پرتاب گاز فلفل معترضان که کلاه ایمنی بر سر داشتند و ماسک زده بودند، با شکستن شیشهها وارد ساختمان شورای قانونگذاری شدند.
هنگ کنگ جزیرهای با هفت میلیون نفر جمعیت، در جنوب چین واقع شده و یکی از مهمترین بازارهای مالی و تجاری جهان محسوب میشود.
انتهای پیام/*