به گزارش ایصال نیوز، مهدی اسماعیلی یکشنبه شب در مراسم جشن بزرگ قربان در قیدار نبی(ع) شهرستان خدابنده، با اشاره به اینکه امروز برای این استان و این شهر افتخار است که فضایی را در سایه سار انقلاب اسلامی ایران توجهات ویژه ای را به این پیامبر بزرگ الهی شاهد باشیم، افزود: شاید خارج از منطقه کمتر کسی است در کشورمان، با این افتخار بزرگ آشنا باشد.
وی اضافه کرد: این مساله عادی نیست، در همه کشورها و ممالک بحث هویت تاریخی یک مسئله مورد تأکید و توجه بوده بطوری که بسیاری از کشورهای جدید التاسیس، کشورهای واقع در قاره آمریکا و خود آمریکا که یک سابقه ۳۰۰ ساله دارند، غارت و کشتار و وحشت انجام داده و به انواع مختلف به دنبال ایجاد یک نقاط عطف تاریخی هستند.
این مسوول ادامه داد: این در حالی است که ما در استان زنجان در غرب کشورمان میزبان پیامبری مثل حضرت قیداربن اسماعیل باشیم و این موضوع در اذهان عمومی و در میان نخبگان و آحاد مختلف مردم کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
اسماعیلی با تاکید بر اینکه همت جریان غربزده در کشورمان این بوده که با یک تاریخسازی مجهول و غیر واقعی و یک باستان ستائی یک هویت ملی را در مقابل هویت اسلامی قرار دهد، گفت: درطی یک قرن اخیر همه تلاش های جریان فکری غربزده این بود که مردم را از هویت دینی خودشان دور کند.
وی با بیان اینکه آنان به دنبال تاریخ سازی و اقناع شخصیت هایی به عنوان اسطوره های ملی به مردم بودند که در تاریخ نبوده، گفت: این یک کار سازمان دهی شده بود و به عمد در تلاش بودند تا فراموشی چهره های موثر و هویت ساز را به یک امر عادی تبدیل کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کسانی که در حوزه مطالعات تاریخی حضور دارند به این موضوع اشراف و اذعان دارند که یک حرکت علمی جهت دار ساماندهی شده وجود دارد که کشورهایی نظیر ما را از هویت تاریخی خود دور کند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه جریان غربزده می خواست هر نشانه ای که مردم را به سمت هویتشان جهت می دهد را تضعیف یا حذف کند، افزود: البته در برخی موارد توانستند و در برخی موارد نیز نتوانستند، باید به این مهم توجه داشت تلاش هایی زیادی شد که نمادهای دیگری را در کشورمان برپا کنند که شکست خوردند.
این عضو کابینه سیزدهم با بیان اینکه عشق و علاقه مردم به خاندان اهل بیت(ع) اجازه نداد که این اتفاق بیافتد، گفت: در نهایت امام راحل که از همان خاندان بودند، با اتکاء به هویت دینی، مذهبی و تاریخی ایرانیها، بساط دودمان پادشاهی را از ایران جمع کرد.
وی اضافه کرد: هر چند سال های زیادی از دست رفته، اما امروز باید همت کنیم تا این میراث گرانقدر را پاس بداریم و پاسداشت این میراث به برنامه ریزی دقیق و حضور تمام عناصر ملی اتفاق خواهد افتاد.
اسماعیلی با اشاره به رویکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسداشت چهره ها در تاریخ اسلام و ادیان ابراهیمی افزود: با پیوند ایران به این پیامبر از پرچم داران توحید می توانیم سرتاسر این تاریخ را به عنوان توحید و پاسداران توحید مجدد تعریف کنیم.
اسماعیلی با اشاره به اینکه در پناه رهبر فرزانه انقلاب در یک بلوغ تاریخی قرار گرفته ایم تا از این شخصیت ها به نحو خوب تجلیل کنیم، تصریح کرد: با تمام ظرفیت در اختیار این مهم قرار داریم چرا که این منطقه افتخارات تاریخی و بزرگان دینی بسیاری را در خود جای داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ستاد ویژه بزرگداشت شیخ اشراق شکل گرفته است، گفت: مراسمات ملی و بین المللی را برای این شخصیت اجرا خواهیم کرد.
به گفته وی، استان زنجان به برکت نام امام حسین(ع) نورانی و درخشان شده است و جریانات فرهنگی بزرگی را به برکت این نام در این منطقه شاهد هستیم. عشق و علاقه به این امام عزیز در تمام این استان موج می زند.
ظرفیت حضور زائران در بقعه قیدار نبی فراهم شود
حجت الاسلام علی موسوی امام جمعه قیدار نیز با اشاره به اینکه قیدار نبی جد پیامبر گرامی اسلام است، گفت: باید به واسطه داشتن این حرم مطهر و نورانی، این شهر به عنوان یکی از قطب های زیارتی در کشور و حتی دنیا شناخته شود و و بر این مبنا باید ظرفیت حضور زائران ایجاد شود.
وی افزود: نبی مکرم اسلام در معرفی خود چندین بار با افتخار خود را اینگونه معرفی می کند من هم فرزند حضرت عبداله هم فرزند حضرت اسماعیل ذبیح الله و فرزند حضرت ابراهیم هستم.
این مسوول، به دغدغه معاون اجرایی سپاه کشور وتعصب ایشان به حضرت قیدار نبی اشاره کرد و گفت: مجری و بنیانگذار جشن عید سعید قربان ایشان هستند و امیدواریم با همت مردم و مسئولان، این برنامه جهانی شود و همه در عید قربان زائر این شهر شوند.
موسوی به ضرورت آماده سازی زیرساخت ها برای پذیرش زائر گفت: امیدواریم با همراهی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعتباری برای افزایش گنجایش زائران این شهر فراهم شود.
وی با یادآوری اینکه علاوه بر ظرفیت حرم مطهر خود شهر قیدار نبی قدمت تاریخی دارد، افزود: تمدن این شهر به هزاره چهارم و پنجم قبل از میلاد برمی گردد؛ در شهرستان خدابنده ۱۸۰ هزا نفر ساکن هستند و به عنوان بزرگترین شهرستان در شمالغرب کشور شناخته می شود.
امام جمعه قیدار از شهرستان خدابنده به عنوان شهر عرفان به واسطه حضور شیخ اشراق سهروردی یاد کرد و گفت: شیخ رکن الدین سجاسی از عارفان قرن هفتم و از اساتید شمس تبریزی از این شهرستان است.
وی به شهدای این شهرستان اشاره کرد و گفت: این شهرستان ۴۵۰ شهید، ۶ هزار رزمنده، ۶۴ آزاده و یکهزار و ۲۴۰ جانباز تقدیم انقلاب کرده است.
موسوی افزود: غار کتله خور زیباترین غار خشکی جهان، مسجد جامع سجاس، حسینیه تاریخی کرسف، امامزاده ابراهیم سجاس از ظرفیت های گردشکری این شهرستان است که متاسفانه مغفول مانده است.
به گفته امام جمعه قیدار یکهزار و ۶۰۰ طلبه در حوزه های علمیه این شهرستان مشغول به تحصیل بوده و در زمان حاضر مشغول به خدمت هستند.
انتهای پیام/*