کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در آیین بزرگداشت روایت مریم

وزیر فرهنگ: ایجاد فضای فرهنگی برای ترویج جهاد تبیین با پیشتازی زنان متعهد در حوزه رسانه ضروری است

پیش بینی جایزه ملی «مریم کاظم زاده» در جشنواره مطبوعات

11 تير 1401 ساعت 15:50

وزیر فرهنگ در آیین بزرگداشت «مریم کاظم‌زاده»، عکاس و خبرنگار دفاع مقدس از پیش بینی جایزه ملی مریم کاظم زاده در جشنواره مطبوعات خبر داد و گفت: در روزگاری که با گسترش شبکه‌های اجتماعی، پدیده جدید «انسان رسانه» خودنمایی می‌کند، باید فضای فرهنگی لازم را برای ترویج جهاد تبیین با پیشتازی زنان متعهد در حوزه رسانه فراهم کنیم.


به گزارش ایصال نیوز، محمدمهدی اسماعیلی در آیین «روایت مریم» که به مناسبت بزرگداشت زنده‌یاد «مریم کاظم‌زاده»، عکاس و خبرنگار دفاع مقدس و همسر شهید اصغر وصالی در مجموعه باغ زیبا برگزار شد، با تاکید بر این مطلب، افزود: مرحومه کاظم‌زاده مصداق اندیشه امام(ره) و رهبر حکیم انقلاب اسلامی در زمینه نقش اجتماعی بانوان بود و تا زمان حیات خود در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت‌قدم ماند.

وی گفت: خانم کاظم زاده نمونه واقعی یک بانوی مؤمن است که علاوه بر ایفای نقش همسری و مادری، در طول دوران دفاع مقدس دوشادوش رزمندگان،  به عنوان تصویرگر جهاد بزرگ مردم ایران و رزمندگان اسلام بود و تا زمان حیات خود در مسیر آرمان‌های انقلاب اسلامی ثابت‌قدم ماند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: امروز نیازمند معرفی مریم‌ کاظم‌زاده به عنوان الگو در جامعه هستیم و این اتفاق باید به‌ عنوان یک موضوع جریان‌ساز دنبال شود. در همین راستا نیز در جشنواره مطبوعات، جایزه ای ملی به نام این بانوی ارجمند پیش‌بینی شده تا محملی برای تجلیل از بانوان شایسته ایران زمین در حوزه فعالیت‌های رسانه‌ای باشد. با تولید آثار ارزشمند سینمایی نیز می‌توان، ابعاد مختلف زندگی این بانوی هنرمند را برای مخاطبان به تصویر کشید.

اسماعیلی با تاکید بر این‌که جمهوری اسلامی به‌عنوان یک نظام انقلابی بیانیه روشن و پاسخ‌های صریحی نسبت‌ به مسائل و چالش‌های مهم حکمرانی دارد، گفت: ۲۰۰ سال پیش که تفکرات جدید وارد دنیای اسلام شد، موضوع جایگاه زن در جامعه در صدر مسائل پیش آمده بود و انتظار از انقلاب اسلامی به‌ عنوان یک نظام دینی، ارائه پاسخی معتبر به این امر بود.

رئیس شورای هنر با طرح این پرسش که نگاه انقلاب اسلامی به زن در جایگاه کُنشگر اجتماعی چیست، افزود: در اندیشه حضرت امام خمینی (ره) پاسخ روشنی به این پرسش وجود دارد؛ امام راحل حضور زنان در اجتماع را به‌عنوان یک عنصر سازنده در کنار نقش‌های اصلی و با اولویت نقش همسری و مادری ضروری می‌دانستند. امروز در چهل‌وچهارمین سال حیات نظام مقدس جمهوری اسلامی وقتی به کارنامه نظام نگاه می‌کنیم زنان متعددی را به‌ عنوان مصداق این اندیشه حضرت امام خمینی (ره) مشاهده می‌کنیم.

وزیر فرهنگ در بخش دیگری از سخنان خود به هجمه نظام رسانه‌ای دشمن علیه دستاوردهای انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: نظام رسانه‌ای دشمن و تهاجم فرهنگی که علیه کشور در جریان است، تلاش می‌کند تا موضوعات افتخارآمیز ایران اسلامی دیده نشود و به‌جای آن الگوهای بدلی و غیر واقعی به جامعه معرفی کند.

اسماعیلی افزود: وقتی صحبت از معرفی بانوان شایسته ایران زمین می‌شود، نظام رسانه‌ای دشمن نهایت تلاش خود را می‌کند که به معرفی عناصر بدلی و مخالف ارزش‌های اسلامی بپردازد و این به معنای جنگ روایت‌ها است.

ایجاد فضای فرهنگی برای ترویج جهاد تبیین با پیشتازی زنان متعهد در حوزه رسانه ضروری است

وی جهاد تببین را مطالبه رهبر انقلاب اسلامی در جنگ روایت‌ها عنوان کرد و افزود: در جهاد تببین باید با کارهای پیش‌برنده، نقاط عطف و تاریخی را مقابل دیدگان همه روایت کنیم. در روزگاری که با گسترش شبکه‌های اجتماعی، پدیده جدید «انسان رسانه» خودنمایی می‌کند، باید فضای فرهنگی لازم را برای ترویج جهاد تبیین با پیشتازی زنان متعهد در حوزه رسانه فراهم کنیم.

تجلیل از طلایه‌داران روزنامه‌نگاری

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در آیین گفت: یکی از وظایف اصلی معاونت مطبوعاتی تجلیل بانوانی مانند مرحومه مریم کاظم زاده از طلایه‌داران روزنامه‌نگاری و عکاسی است.

فرشاد مهدی‌پور با اشاره به برخی ویژگی‌های حرفه‌ای زنده‌یاد کاظم‌زاده، ادامه داد: در حوزه عکاسی دفاع مقدس سبک جدیدی از عکاسی در کشور به راه افتاد که مرحومه مریم کاظم‌زاده از طلایه‌داران این سبک بود. خانم کاظم‌زاده زاویه دید جدیدی از روایت‌گری جنگ تحمیلی ارائه کرد. البته باید تلاش کنیم چنین افرادی را به عنوان الگوهای موفق رسانه به جامعه معرفی کنیم.

وی افزود: خانم کاظم زاده در دوران دفاع مقدس برخی مواقع در موقعیت‌هایی قرار می‌گرفت که خبرنگاران مرد حضور نداشتند و این ویژگی انقلاب اسلامی بود که مرد و زن در کنار هم برای سربلندی آن تلاش کردند.

ضرورت روایت زنان کُنشگر

در بخش دیگری از این آیین، فاطمه قاسم پور رئیس فراکسیون زنان مجلس به نقش زنان در رسانه و دفاع مقدس اشاره کرد و با خوانش یکی از دست‌نوشته‌های زنده‌یاد کاظم‌زاده گفت: زن در نگاه انقلاب اسلامی علاوه بر حفظ نقش خود در خانواده، عرصه‌های اجتماعی را هم فتح می‌کند.

قاسم‌پور به تشریح ویژگی‌های زنان مؤثر در اجتماع پرداخت و با تاکید بر لزوم روایت زنان کُنشگر گفت: جهان به‌دنبال شنیدن صدای اثربخشی زنان است. این‌ها تعابیری است که رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار داده‌اند و بیان داشتند. بر همین اساس زنان ایرانی عفیفانه وارد عرصه‌های اجتماعی می‌شوند.

در بخش دیگری، حسین شریعتمداری مدیر مسئول روزنامه کیهان نیز گفت: کاظم‌زاده با اجازه‌ای که از حضرت امام خمینی (ره) گرفته بود، کار خبرنگاری را با حفظ مبانی شرعی با دین آمیخته کرد.

وی به پیشینه آشنایی‌اش با زنده‌یاد کاظم‌زاده اشاره کرد و افزود: آشنایی من با زنده‌یاد کاظم‌زاده به‌خاطر فعالیت در روزنامه کیهان است. البته من و شهید وصالی –همسر ایشان- زمانی که به حبس ابد محکوم شده بودیم، نزدیک به سه سال در یک بند دوران زندان را گذراندیم. او شخصیتی استثنایی، نکته‌سنج، فداکار و شجاع بود.

گفتنی است، مریم کاظم‌زاده همسر شهید اصغر وصالی فرمانده «دستمال سرخ‌ها» در زمان دفاع مقدس و عکاس باسابقه سال‌های انقلاب و جنگ تحمیلی بود. 

وی همچنین نخستین عکاس زن جنگ بود که مهر ۱۳۵۹ به مناطق جنگی رفت و خاطرات بسیاری از حضور رزمندگان و فرماندهان در مناطق جنگی را در قالب عکاسی ثبت کرد.

حضور مریم کاظم‌زاده در کردستان و همراهی با شهید مصطفی چمران، عکس‌های زیادی از آن دوران به یادگار گذاشته که بخشی از آن‌ها در کتاب «عکاسان جنگ» توسط بنیاد روایت فتح به چاپ رسیده است. 

یادآور می شود، مریم کاظم‌زاده ۴ خرداد امسال در سن ۶۵ سالگی درگذشت.

انتهای پیام/*


کد مطلب: 24795

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/24795/وزیر-فرهنگ-ایجاد-فضای-فرهنگی-ترویج-جهاد-تبیین-پیشتازی-زنان-متعهد-حوزه-رسانه-ضروری

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir