عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره شیوه های نوین دشمنی دشمنان انقلاب اسلامی گفت: به نظر من امروز آنها دریافته اند که چگونه باید مقابله کنند و دیگر حرکت پاندولی ندارند و به همین دلیل توجه دقیق تری لازم است که مسئولین دفاعی و سیاسی داشته باشند که این بار دشمن توفیق پیدا کرده راه خودش برای دشمنی را دقیق تر بیابد. ما در مقابل همیشه باید به منزلت ایران و انقلاب اسلامی توجه کنیم و به همین میزان سرمایه گذاری در فهم موقِف و نحوه مقابله و صیانت از این منزلت داشته باشیم.
به گزارش ایصال نیوز، آیین رونمایی از کتاب «نبرد مخفی علیه ایران و نیم قرن تا ناکامی» پیش از ظهر امروز(چهارشنبه اول تیر ماه) با حضور جمعی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی در سالن حکمت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
علی لاریجانی طی سخنانی در این مراسم، گفت: این کتاب «نبرد مخفی علیه ایران» آقای برگمن که آقای جاجرمی ترجمه و آقای سلیمی نمین نقد تفصیلی کرده اند، از کارهای خیلی مهم و قابل توجه در فهم تاریخ ایران قبل و بعد از انقلاب است. مخصوصا نقد عالمانه ای که آقای سلیمی نمین تحت عنوان «نیم قرن ناکامی» نوشته اند برای اهل تحقیق خیلی مفید خواهد بود.
عضو مجمع تشخیص مصلحلت نظام افزود: برگمن از تحلیلگران نظامی و امنیتی مشهوری است که در روزنامه های اسرائیلی مقاله می نویسد و شاید از کارشناسان ارشد نظامی و امنیتی محسوب می شود. اما در این کتاب چهره دیگری از خود نشان داده که شاید برای یک محقق صاحب نظر در حوزه های نظامی و امنیتی نشان دادن چنین چهره ای خیلی مضر باشد.
وی تأکید کرد: اولا مطالب غیرمستند در این کتاب خیلی زیاد است. البته برخی را آقای سلیمی نمین در نقدشان آورده اند. برای کسی که می خواهد ادعایی راجع به حوادث انقلاب کند و خیلی هم تلاش دارد که این را دقیق نشان بدهد، استناداتش باید خیلی روشن باشد. ما در این کتاب استناد کم می بینیم و بیشتر حالت داستان سرایی دارد ولی می خواهد نشان بدهد که این کتاب مستند است.
رییس سابق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اشکال دیگر این است که مطالب دروغ و گاهی توهین آمیز نسبت به ملت ایران در این کتاب دیده می شود و این کاملا با روش تحقیقی برای یک اثر تاریخی خیلی فاصله دارد. اشکال سوم که آقای سلیمی نمین هم در نقدشان اشاره دارند اینکه خیلی متکی به داده های موساد است. علی القاعده سیستم های اطلاعاتی این داده ها را هدایت شده می دهند، برای اینکه روی مخاطب تأثیر می گذارد. یا خود ایشان عمدا اینها را برای تأثیرگذاری اعوجاجی در مخاطب به کار برده و یا موساد او را به این راه کشانده ولی به هر حال خیلی مکشوف است که از داده های موساد استفاده می کند.
وی یادآور شد: ابن سینا کتابی به عنوان «شفا» دارد که اهل تحقیق با آن آشنا هستند. آنجا یکی از خصوصیات حاکمان برای مدینه فاضله را در این می بیند که جمعی از نخبگان مسئولیت قانونگذاری در کشور یا مدینه را بر عهده بگیرند. سپس در ویژگی های این جمع نخبگان چند خصوصیت را برجسته می کند. ابن سینا معتقد است صرف نوشتن قانون به درد نمی خورد و مردم باید قانع شوند که این قانون برای آنها مفید است و برای قانع کردن مردم به اصحاب خطابه نیاز است.
لاریجانی اظهار داشت: نکته دوم که خیلی مهم و به جهاتی امروز برای کشور ما قابل توجه است اینکه می گوید این جامعه مسئول قانونگذاری باید به آداب و سنت های جامعه آگاه باشد. چون قوانین برای اینکه در جامعه نفوذ پیدا کند باید در بستر سنن اجتماعی مسلط باشد و اگر دور از سنن اجتماعی باشد در مخاطب ایجاد انگیزه برای قبول نمی کند. ممکن است با زور این کار صورت بگیرد اما مردم به راحتی آن را نمی پذیرند.
وی افزود: نکته سوم که بیشتر برای مطلب امروز ما مهم است اینکه قوانین باید مطابق نیازهای جامعه و برای پیشرفت و آبادانی آن مدینه باشد و برای فهمیدن نیازهای جامعه سه راه را مطرح می کند. راه اول این است که مجموعه قانونگذاران یک بررسی و ارزیابی از نیازها و نظرات طوایف مختلف جامعه داشته باشند. راه دوم بهره جستن از روش هایی است که سایر کشورها و به تعبیر او سایر مدینه ها که وضعیت مشابه استفاده کرده اند. این برای کشورها خیلی اهمیت دارد که همین طور نمی توانند از روش های دیگران گرده برداری کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: وجه سومی که ابن سینا می گوید که چه طور نیاز جامعه یا راه پیشرفت را فهم کنیم، استفاده از نقدها و مخالفت های کسانی است که با حکمرانی مدینه در تضاد هستند؛ یعنی از دشمنان و مخالفین هم باید استفاده کرد. یعنی گاهی مخالفین با بی انصافی می خواهند نقاط قوت را قلب کنند و وقتی به مخالفت آنها مراجعه می کنیم نقاط قوت خودمان را کشف می کنیم و گاهی هم اصحاب مدینه از نقد آنها نقاط ضعف را پیدا و اصلاح می کنند.
وی با بیان اینکه می خواهم به این اثر با متدولوژی سینایی نگاه کنم، تصریح کرد: من فکر می کنم اگر از این متدولوژی استفاده کنیم هم برای دیروز و هم برای امروز و فردای ایران مفید و اثربخش است. اولین نکته ای که آدم در این کتاب ملاحظه می کند، منزلت انقلاب و ایران است. برگمن موضع کاملا شفافی در مخالفت با با انقلاب و ایران دارد و کتمان نمی کند، اما به این منزلت اذعان می کند. ایشان می گوید بازگشت امام خمینی(س) از تبعید مانعی بزرگ و بی سابقه در برابر منافع مشترک و تلاش های آمریکایی و اسرائیلی در خاورمیانه بود.
لاریجانی ادامه داد: در جای دیگر می گوید کسی نمی تواند ضربه ای که انقلاب به تأسیسات دفاعی آمریکا و اسرائیل و سازمان های اطلاعاتی آنها وارد نمود را به سادگی درک کند. یعنی این انقلاب برای آنها سنگین بوده است. ایشان در این کتاب مطالب مفصلی از همکاری های موساد و ساواک و بحث هایی که اسرائیل با بخش های دفاعی ایران قبل از انقلاب داشته و همچنین ارتباطاتی که با رجال سیاسی داشته مطرح می کند و به خوبی می خواهد نشان بدهد که اسرائیل در کانون تأثیرگذاری بر ایران بوده است.
وی افزود: گاهی در داخل به خاطر تبلیغاتی که معاندین دارند و یا تصور ناقصی که در تحلیل صحنه وجود دارد، تصور می شود به خاطر بعضی موضع گیری ها عناد رژیم صهیونیستی نسبت به ایران به وجود آمده است. البته سنجیده و به موقع سخن گفتن برای مردان سیاسی امر لازمی است و نمی خواهم این را نفی کنم لیکن معارضه اسرائیل با ملت ایران به عمق مسأله استراتژیک روابط مربوط است. درست است که برگمن مطالب این کتاب را با اعوجاجاتی گفته ولی اذعان به این امر دارد. نتیجه این است که با دیپلماسی تاکتیکی صحنه معارضه قابل حل نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: امام و انقلاب حقیقتا نقشه خاورمیانه را متحول کردند و این امر مربوط به ماهیت انقلاب اسلامی است. سخن برگمن این است که در تاریخ مدرن انقلاب امام مانع بزرگ و بی سابقه ای در برابر منافع مشترک آمریکا و اسرائیل بوده است. به همین جهت برای آمریکا و اسرائیل آنقدر این سرمایه راهبردی ایران مهم و دارای منزلت است که باید راهی برای علاجش پیدا می کردند. لذا حرکت های پاندولی داشتند و در این اثر هم نشان می دهد که نگاه ریبه آمیزی برای دنبال می کنند برای اینکه مجددا راهی به درون ایران پیدا کنند.
وی ادامه داد: به نظر من امروز آنها دریافته اند که چگونه باید مقابله کنند و دیگر حرکت پاندولی ندارند و به همین دلیل توجه دقیق تری لازم است که مسئولین دفاعی و سیاسی داشته باشند که این بار دشمن توفیق پیدا کرده راه خودش برای دشمنی را دقیق تر بیابد. ما در مقابل همیشه باید به منزلت ایران و انقلاب اسلامی توجه کنیم و به همین میزان سرمایه گذاری در فهم موقِف و نحوه مقابله و صیانت از این منزلت داشته باشیم.
لاریجانی با اشاره به حجم دروغ های زیادی که در این کتاب به کار برده شده، اظهار داشت: نباید ناراحت و نگران شویم از اینکه به ملت و رهبری ایران توهین می کنند، معلوم است طرفداران (به تعبیر آنها) «خمینی» کار بزرگی را سامان داده اند که اینها اینقدر عصبانی هستند و فحش می دهند. یعنی باید منزلت ایران و انقلاب را از درون این عصبانیت کشف کرد. پس عامل مهم قدرت ملی ایران پیروی از امام و ولایت فقیه بود و این آنها را عصبانی کرد.
وی با تأکید بر اینکه ترقی و پیشرفت امروز و فردای ما در گرو در میدان بودن و همبستگی ملت ایران است، گفت: هرچه مشارکت ملت در سرنوشت خودشان بیشتر باشد، این قدرت ملی تجلی و تبلور عینی تری دارد و با مشارکت مردم در صحنه های مختلف، هم پیشرفت و عدالت واقعی محقق می شود و هم عامل اصلی در سد وسوسه های دشمن است. از نظر شهید صدر هرچه مشارکت مردم در عرصه های مختلف صورت بگیرد دال بر تحقق عدالت اجتماعی است. اتفاقا از نظر توسعه هم کشورها زمانی حرکت اصیل دارند که همه مردم در توسعه مشارکت داشته باشند.
رئیس سابق مجلس شورای اسلامی افزود: انقلاب یک شوک روانی مهم برای اسرائیل ایجاد کرد که خودشان اذعان دارند آنقدر مسأله بزرگ بوده که نمی توانستند با آن کنار بیایند. این نکته مهمی است که اسرائیل هر جا ببیند جنگی علیه ایران وجود دارد وارد می شود تا آن را طولانی و عمیق کند. چرا امروز در مسأله هسته ای ما فعال است؟ مبادا توافق شود؛ باید حتما طولانی شود. این گونه دخالتش مبنا دارد.
وی با اشاره به اینکه اسرائیل باید یک ابهت سازی تخیلی برای خودش جور کند، تصریح کرد: اسرائیل دچار بحران موجودیت است و برای اینکه این نقیصه را جبران کند باید یک ابهت تصنعی برای خودش درست کند. مثلا در ارتباطات با کشورهای منطقه بیش از اینکه واقعیتی باشد، ابهت سازی است. البته اسرائیل می داند که سرمایه گذاری در این کشورها سرمایه گذاری بر آب است. یعنی این کشورها با طغیانی از سوی مسلمانان رابطه خود را عوض می کنند.
لاریجانی در پایان سخنان خود گفت: مسأله نفوذ هم جدی است و باید به آن توجه کنیم.
سیدعباس صالحی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه این کتاب شروع گونه جدیدی از ارائه متن و نقد است، گفت: اینکه متن کتاب به عنوان یک کتاب مستقل در بخش اول می آید و بخش دوم هم ارجاع ندارد و بلکه دو روایت ناظر بر روایتی است که در بخش اول آمده است. این قالبی است که به نظر می آید در دوره ای که ما حتما نیاز به تضارب و تقارب فکری و در جاهایی که اختلاف داریم، روشن کردن تمایزها هستیم، به عنوان یک مدل نقد می تواند مطرح باشد و قابلیت تکمیل و ارتقاء را دارد.
مدیرمسئول روزنامه اطلاعات با بیان اینکه اعتراف ها و روایت های اسرائیلی ها از انقلاب اسلامی ایران مهم است، افزود: اینکه رژیم شاه در قالب یک ابرقدرت با اسرائیل رابطه برقرار می کند یک نقطه قابل توجه است. یعنی اگر اسرائیل از فروپاشی رژیم پهلوی اینقدر آشفته می شود، چون یک پشتوانه عظیم ارتباط اقتصادی و تسلیحاتی را از دست داده است. یعنی ارتباط اسرائیل با ایران یک مسأله بنیادی بوده و تاکتیکی و موقت نبوده است.
وی با تأکید بر اینکه اسرائیلی ها تبدیل به یک دشمن استراتژیک ایران شده اند را باید در یک ظرف تاریخی تحلیل کنیم، اظهار داشت: در این کتاب رونین برگمن تلاش کرده تا با تصویرسازی ادعا کند که اگر رژیم پهلوی باقی می ماند اوضاع کشور جور دیگری می شد. نکته دوم کینه ای است که از امام دارند. خیلی مشخص است که چگونه امام اینها را سوزانده است. در قالب های مختلف این کینه خودش را کاملا نشان می دهد.
محمدحسین صفار هرندی نیز در این مراسم گفت: آقای سلیمی از زمره تولیدکنندگان بی هیاهوی فرهنگ، سیاست و تاریخ است. یعنی من می دانم فرآورده هایی که محصول تکاپوی تاریخی و پژوهش های ارزشمند طی این سالیان بوده خیلی زیاد است و کمتر به عرصه کتاب تدوین شده در آمده است. آقای سلیمی خیلی کتاب ندارد اما ما خبر داریم که چه قدر کار کرده و چه قدر آثار پر برکت از ایشان بر جای هست.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عده ای اهل کتاب سازی هستند و ما همیشه از آن زاویه آنها را مذمت می کنیم. ولی ایشان تولید آثار ارزشمند دارند و جاهایی را هم دست گذاشته اند که یک عده عافیت طلبانه به سراغش نمی روند. این طور ورودها هزینه هایی دارد و بعضی ها اهل دادن این هزینه ها نیستند. ایشان بحمدالله با خوشنامی هم که میان اهالی فرهنگ و سیاست دارند از کسانی است که حقیقت را به پای مصالح اندیشی ها طایفگی و فرقگی فدا نمی کند.
وی در خصوص کتابی که امروز رونمایی شد نیز اظهار داشت: دشمنان مدتی است که تزلزل در ایمان مردم نسبت به حقانیت نظامی که به آن پایبند هستند را شروع کرده اند و از ناحیه کسانی هم انجام می شود که خیلی پلید هستند. در ذهن مردم ما شاید اگر زمره دشمنان را ردیف کنیم، سرسلسله کسانی که مردم ما نسبت به آنها ابراز نفرت می کنند، رژیم پلید صهیونیستی است.
صفارهرندی افزود: واقعا نسبت نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی که اواخر دهه 50 جلوه حقانی خودش را به رخ جهان کشید، داستان جدیدی را در مبارزات ضد صهیونیستی در تاریخ بنیان گذاشت. یعنی همه مطالعات ضد رژیم صهیونیستی یا نزاع هایی که با این نظام غاصب و مقوله غیر حقیقی از ابتدا آغاز شده بود، یک طرف و آنچه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شد تأثیرگذاری مبنایی داشت.
وی تصریح کرد: وقتی انقلاب به پیروزی رسید پادگان های دشمن یکی یکی داشتند سقوط می کردند و مرحوم شیخ الاسلام گفت برای اینکه بدانید دشمنی مبنایی انقلاب اسلامی و جمهوری بر آمده از آن با رژیم صهیونیستی تا چه حد و پایه ای است باید بدانید که روز 22 بهمن به موازات پادگان های دشمن که سقوط می کرد، سفارت رژیم صهیونیستی در تهران هم سقوط کرد.
وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی تأکید کرد: خیلی چیزها هست که مردم و جامعه فرهیخته و اهل نظر ما باید بدانند. درباره اسرائیل بیشتر از اینها باید فهم کرد تا بعضی شعبده بازان و یک عده افراد ساده لوح و یا عده ای که لابد منعفت مالی فقط در این قضیه برای آنها ملاک است این رژیم کودک کش را طور دیگری جلوه بدهند. به هر حال جای خوشحالی است که بسیاری از یارگیری های رژیم صهیونیستی در کشور ما الآن رسیده به آنجا که اراذل و اوباش را استخدام کند.
وی ادامه داد: آنها می خواستند سنت های ما در داخل این جغرافیای گربه نشان ما مدفون شود ولی الآن می بینند که دریای سرخ، مدیترانه و خیلی از حوزه های جغرافیایی دیگر متأثر از انتقال فرهنگی ما و ملحقاتش هستند. اگر فرودگاه دمشق را می زنند می گویند می خواهیم جلوی انتقال را بگیریم و بعد اعتراف می کنند که الآن دسترسی نیروهای مقاومت به آخرین دستاوردهای تکنولوژی به جایی رسیده که ما باید دیگر خیلی روی جدال با مقاومت در صحنه موشک پرانی و رزم متقابل حساب نکنیم.
صفارهرندی اظهار داشت: چون آنجا ناکام مانده اند متوسل به جریانی در درون ما شده اند. بر حسب اعترافات کسانی که پادویی آنها را کرده اند و ضربه به یک نقطه ای زده اند، جمعیت اراذل شناسایی می شوند و رقم قابل توجهی می دهند تا او را از حقیقت خودش دور کند و به منافع ملی کشورش ضربه بزند. این جای خوشحالی دارد و می شود گفت توفیقات ما در این مصاف بزرگ بوده و البته باید بعضی خلأها را هم جبران کنیم.
علیرضا مختارپور نیز در این مراسم، گفت: این برنامه، یکی از بهترین برنامههای معرفی کتاب در سازمان اسناد و کتابخانه ملی است و اهمیت آن از این جهت است که به نظر من انتشار این کتاب فصل جدیدی را در تاریخ نشر علوم انسانی در کشور عزیز ما ایران باز می کند.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی یادآور شد: ما سابقه نقد کتاب را از دیرباز داشته ایم، سابقه متونی که ترجمه یا تألیف می شده و بعد محققانی با پانوشتی نفدهایی به آنها بیان می کردند. شاید یک نمونه مشهور آن کتاب «اسلام در ایران» پطروشفسکی بود که سال های قبل از انقلاب اسلامی مرحوم حکیمی آن کتاب را با پی نوشت های انتقادی همراه و کتاب را چاپ کردند.
وی افزود: اما کتابی که امروز از آن صحبت می کنیم برای اولین بار متن کامل یک کتاب که توسط فردی وابسته به دشمن قسم خورده جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی تألیف شده، بدون دخل و تصرف ترجمه شده است و به دنبال آن متنی شاید به همان اندازه در نقد آن کتاب توسط برادرمان عباس سلیمی نمین با نام «نیم قرن تا ناکامی» تألیف شده است.
مختارپور تأکید کرد: اینکه امروز متن کامل کتابی به همراه نقد آن منتشر شود کار مبارکی است و اگر این مسیر گسترش پیدا کند تصور می کنم فصل جدیدی در انتشار کتاب های علوم انسانی در حوزه تاریخ، سیاست و اندیشه اسلامی می گشاید.
عباس سلیمی نمین نیز در این مراسم گفت: امروز مطالعه یک ضرورت است که از دستور کار روزمره ملت ما بسیار دور شده؛ واقعیت ها یا باید توسط نسلی لمس شود و یا از طریق کتابت دریافت کند. متأسفانه ما با نسلی مواجه هستیم که تحولات بسیار عظیم ملت ایران را درک و لمس نکرده و از طریق آثار مکتوب هم نمی تواند ارتباط عمیقی داشته باشد.
مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران افزود: وظیفه اهل قلم است که ابتکارات جدید به کار بگیرد، کار را برای خودش سخت تر کند، اما شیوه هایی بیابد که مطالعه را به جامعه برگرداند و انگیزه مندی مطالعه را به گونه ای به وجود بیاورد. ما مطالبی را در جاده های یک سویه بیان و فکر می کنیم که وظیفه خودمان را به انجام رسانده ایم، در حالی که برخی بی اعتنایی هایی که ناشی از مسائل حکومتی است، سخن ما را خیلی پذیرا نیستند.
وی یادآور شد: دفتر مطالعات ما سال ها است در این مسیر کار می کند که بتواند شیوه هایی بیابد و جاده دو سویه ای را به وجود بیاورد. آرزوی ما این بود که بتوانیم سستی کسانی که پیشتاز معرفی ملت ایران در جهان هستند را تغییر بدهیم. من سفرهایی داشتم و در دیدار با برخی سفرا و نیروهایی که پیش قراول مواجهه ایران با جهان امروز هستند یک نوع بی انگیزگی جدی برای دفاع از حقانیت ملت ایران دیدم. به سازمان های مربوط پیشنهاد دادیم و متأسفانه هرگز همکاری نکردند. واقعا مظلومیت جدی بر ملت ایران طی این سال ها روا داشته شده به دلیل اینکه کسانی که حقوق می گرفتند تا از ملت ایران دفاع کنند دفاع شایسته ای نداشتند.
سلیمی نمین تصریح کرد: الآن مطالب دروغ بسیار فاجعه آمیز علیه ملت ایران مطرح می شود و هیچ کدام از سفرای ما باکشان نیست که اینها دارند پول می گیرند تا جواب بدهند. من امیدوارم سختی در ارتباط با کار پژوهش این کتاب به جان خریدیم بتواند راهگشا باشد. یعنی اهل فکر وزارت خارجه ما را مجبور کنند که به حوزه فکر و اندیشه بیاید؛ چون قطعا سرریز این به ملت ایران بر می گردد. یعنی وقتی شما در سطح نخبگی توزیع فکر کردید طبیعی است که این مطلب به تدریج به ملت بر می گردد و ملت را توانمند می کند.
انتهای پیام/*