به گزارش ایصال نیوز از خانۀ ملت، شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی صبح امروز (جمعه ٢٠ خردادماه) با حضور علی نیکزاد ثمرین، نایب رئیس مجلس، محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی و جمعی از اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس، سیدکاظم موسوی و بدری نمایندگان اردبیل در مجلس، وزیر امور اقتصاد و دارایی، عاملی استاندار اردبیل و مسئولان استانی در اتاق بازرگانی اردبیل برگزار شد.
پورابراهیمی در این جلسه گفت: مدیران اقتصادی، تجار و بازرگانان و نمایندگان هر پیشنهادی در برنامه هفتم توسعه دارند اعلام کنند تا بررسی و در برنامه توسعه مورد توجه قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه دولت با اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها به دنبال رفع مشکلات اقتصادی است، افزود: مشکلات اقتصادی وجود دارد اما دولت و مجلس به دنبال رفع این مشکلات بوده و ساماندهی اوضاع اقتصادی کشور در اولویت آنها قرار دارد.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس یازدهم ادامه داد: باید با مشارکت فعالان اقتصادی، ساختارهای اقتصادی کشور تقویت و اثر تحریمها کم شود.
وی اصلاح ساختار بودجه را اولویت مجلس دانست و افزود: تلاش بر این است توازن منطقه ای در این ساختار رعایت شده و همه استانها بسته به قابلیتهای خود از بودجه بهره مند شوند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عزم دولت و مجلس شورای اسلامی بر این است که مشکلات رفع شود و فصل جدیدی در اصلاح ساختار نظام اقتصادی کشور شروع شده است.
پورابراهیمی بیان کرد: در ارتباط با تأمین مالی متاسفانه ساختار اقتصاد از گذشته بانک محور بوده است، البته بانک ها نیز به دلیل عدم افزایش سرمایه مشکلاتی دارند.
پورابراهیمی با اشاره به ضرورت تشکیل کار گروهی درباره مشکلات اردبیل زیر نظر کمیسیون اقتصادی افزود: این کار گروه می تواند واحدهای تولیدی و صنعتی نیمه فعال و فاقد توجیه اقتصادی استان اردبیل را بررسی و مشکلات موجود را برطرف سازد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای تامین و جبران کسری برق واحدهای تولیدی و صنعتی پیشنهادی مطرح شده مبنی بر اینکه برای عبور از بحران کسری برق واحدهای صنعتی، تشکیل بازار برق مورد توجه قرار بگیرد، البته در این مدل از ظرفیت بخش خصوصی و خود مردم استفاده می شود.
وی با اشاره به اینکه الگوی مصرف و شدت مصرف برق در استان های مختلف متفاوت است، افزود: در چارچوب این پیشنهاد، هر مصرف کننده ای هر مقدار صرفه جویی برق انجام داد، طرف عرضه شده و در بورس انرژی برق مازاد خود را عرضه خواهد کرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه واحدهای صنعتی حاضر هستند برای جلوگیری از خسارت های ناشی از کمبود و قطعی برق چندین برابر تعرفه برق دولتی را پرداخت کنند، گفت: این پیشنهاد برای جبران کمبود و قطعی برق مطرح و ارائه شده و زیرساختهای آن هم فراهم است.
به گفته پور ابراهیمی، اجرای این مدل هم میتواند برای خانوادهها کاهش مصرف داشته و هم درآمد ایجاد کند، زیرا آن مقداری از مصرف که کاهش می دهد را میتواند در بورس به واحدهای صنعتی بفروشد در واقع در این مدل بخش خصوصی و مردم نقش آفرین هستند.
وی افزود: این موضوع در تصمیمات وزارت نیرو در قالب مشوق است که به نظرم مشوق نمیتواند راهگشا باشد، اما توجه به پیشنهاد مذکور می تواند کمک بزرگی در راه اندازی و شکل گیری بازار برق داشته باشد.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم تاکید کرد: مشکلات استان اردبیل در زمینه های مختلف باید حل شود و دغدغه فعالان اقتصادی مورد رسیدگی قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی همچنین یادآور شد: طرح مالیات بر عایدی سرمایه به زودی در صحن علنی مجلس مورد بررسی قرار می گیرد./
انتهای پیام/*