سازمان فضایی آمریکا اعلام کرد یک سیارک غول پیکر «بالقوه خطرناک» قرار است امروز پنجشنبه ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) از کنار زمین عبور کند.
گذر یک سیارک غولپیکر «بالقوه خطرناک» از نزدیکی زمین
8 ارديبهشت 1401 ساعت 11:20
سازمان فضایی آمریکا اعلام کرد یک سیارک غول پیکر «بالقوه خطرناک» قرار است امروز پنجشنبه ۲۸ آوریل (۸ اردیبهشت) از کنار زمین عبور کند.
به گزارش ایصال نیوز و به نقل از ناسا، این سیارک با نام ۴۱۸۱۳۵ (۲۰۰۸ ایجی۳۳) دارای قطر تخمینی بین هزار و ۱۵۰ تا دو هزار و ۵۶۰ فوت (۳۵۰ تا ۷۸۰ متر)، یعنی به اندازه دو برابر ساختمان امپایر استیت است و با سرعت ۲۳ هزار و ۳۰۰ مایل در ساعت (۳۷ هزار و ۴۰۰ کیلومتر بر ساعت) وارد مدار زمین خواهد شد.
ایمپایر استیت آسمانخراشی ۱۰۲ طبقه در نیویورک است.
این سیارک که با سرعتی بیش از ۳۰ برابر سرعت صوت حرکت میکند، در نزدیکترین نقطه به فاصله ۲ میلیون مایلی (۳.۲ میلیون کیلومتری) زمین خواهد رسید که تقریباً هشت برابر میانگین فاصله بین زمین و ماه است.
انتظار میرود این سیارک بدون هیچ خطری از سیاره ما عبور کند.
ناسا هر شی فضایی را که در فاصله ۱۲۰ میلیون مایلی (۱۹۳ میلیون کیلومتری) زمین قرار داشته باشد، «شیء نزدیک به زمین» و هر جسم تندرو در فاصله کمتر از ۴.۶۵ میلیون مایلی (۷.۵ میلیون کیلومتری) از زمین را به عنوان «بالقوه خطرناک» معرفی میکند.
هنگامی که اجرام آسمانی نشانهگذاری میشوند، اخترشناسان به دقت آنها را زیر نظر میگیرند. آنها هرگونه انحراف از مسیر پیشبینیشده این اجرام که ممکن است آنها را در مسیر برخورد با زمین قرار دهد، پایش میکنند.
بر اساس گزارش مرکز مطالعات اجسام نزدیک به زمین ناسا، این سنگ فضایی در راه، نخستین بار در ۱۲ ژانویه ۲۰۰۸ به دست پایشگران سیارک در رصدخانه «لمون اسکایسنتر» در آریزونا کشف شد و آخرین بار در یک مارس ۲۰۱۵ از کنار زمین عبور کرد.
این سیارک تقریباً هر هفت سال یک بار، یک دور به دور سیاره ما میچرخد و پیشبینی میشود که دور بعدی آن در ۲۵ مه ۲۰۲۹ اتفاق بیفتد.
ممکن است به جز این جرم آسمانی که روز پنجشنبه میرسد، سنگهای فضایی بزرگتری هم در هفتههای آینده از کنار ما عبور کنند. از جمله این اجرام، احتمالاً سیارک ۴۶۷۴۶۰ (۲۰۰۶ جیاف۴۲) خواهد بود که قطری بین هزار و ۲۴۷ تا ۲ هزار و ۸۲۲ فوت (۳۸۰ تا ۸۶۰ متر) دارد و در لحظهای که از کنار زمین میگذرد، یعنی روز ۹ می ۲۰۲۲، تقریبا ۲۵ هزار و ۳۰۰ مایل در ساعت (۴۰ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در ساعت) سرعت دارد.
آژانسهای فضایی در سراسر جهان در حال کار بر روی راههایی برای منحرف کردن اجرامی هستند که ممکن است مستقیما به سوی زمین در حرکت باشند.
پایگاه علمی «لایو ساینس» قبلا گزارش داده بود که در ۲۴ نوامبر ۲۰۲۱، ناسا در چهارچوب مأموریت آزمایش تغییر جهت دو سیارک، یک فضاپیما را به فضا پرتاب کرد. قرار است این فضاپیما یک سیارک غیرخطرناک را با کوبیدن از مسیر خود منحرف کند.
چین نیز در مراحل اولیه برنامهریزی برای مأموریت تغییر مسیر سیارکهاست. لایو ساینس قبلا گزارش داده بود که چین میگوید با کوبیدن ۲۳ موشک لانگ مارس ۵ به سیارکی به نام بنو، میتواند این سنگ فضایی را منحرف و از برخورد بالقوه فاجعه بار آن با زمین جلوگیری کند.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 23215