کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سازمان ملل از افزایش ۸۰ درصدی موارد ابتلا به سرخک در سال ۲۰۲۲ خبر داد

شناسایی ۹۸ فرد مبتلا به سرخک درایران در چهار ماه گذشته

یورونیوز , 8 ارديبهشت 1401 ساعت 8:39

بر اساس داده‌های جدید آژانس‌های سازمان ملل، بیش از ۱۷ هزار و ۳۰۰ فرد مبتلا به سرخک در ماه‌های ژانویه و فوریه در سراسر جهان شناسایی شده‌اند. این در حالی است که شمار مبتلایان به سرخک در همین دوره زمانی در سال گذشته میلادی حدود ۹ هزار و ۶۰۰ مورد بوده است.


به گزارش ایصال نیوز، سازمان ملل متحد روز چهارشنبه ۲۷ آوریل از افزایش ۸۰ درصدی موارد ابتلا به سرخک در سراسر جهان در سال ۲۰۲۲ خبر داد.

این سازمان بین‌المللی در ادامه هشدار داد که افزایش بیماری سرخک از احتمال شیوع بیماری‌های دیگر خبر می‌دهد.

یونیسف و سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای اعلام کردند که همه‌گیری ویروس کرونا کارزارهای واکسیناسیون برای بیماری‌های غیرکووید را در سراسر جهان متوقف کرده است، موضوعی که می‌تواند جان میلیون‌ها کودک را به خطر بیندازد.

بر اساس داده‌های جدید آژانس‌های سازمان ملل، بیش از ۱۷ هزار و ۳۰۰ فرد مبتلا به سرخک در ماه‌های ژانویه و فوریه در سراسر جهان شناسایی شده‌اند. این در حالی است که شمار مبتلایان به سرخک در همین دوره زمانی در سال گذشته میلادی حدود ۹ هزار و ۶۰۰ مورد بوده است.

داده‌ها همچنین نشان می‌دهند که در ۱۲ ماه گذشته، ۲۱ شیوع بزرگ و مخرب سرخک وجود داشته که بیشتر آنها در آفریقا و شرق مدیترانه بوده است.

کریستوفر گرگوری، مشاور ارشد بهداشت در بخش ایمن‌سازی یونیسف به خبرگزاری فرانسه گفت «از آنجا که سرخک، مسری‌ترین بیماری قابل پیشگیری با واکسن است، بیشتر به عنوان یک علامت هشدار دهنده عمل می‌کند.»

او گفت: «بیماری سرخک، موضوعی است که ما آن را ردیاب یا قناری در معدن زغال‌سنگ می‌نامیم، زیرا به ما نشان می‌دهد که نقاط ضعف در روند ایمن‌سازی کجاست.»

این مقام بهداشتی از تب زرد به عنوان یکی از بیماری‌هایی نام برد که می‌تواند پس از افزایش موارد سرخک در غرب آفریقا، گسترش یابد.

گرگوری گفت: «نگرانی ما به ویژه برای کشورهایی است که آسیب‌پذیرتر هستند، مناطقی که سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی آن‌ها در حال حاضر واقعاً با مشکل مواجه هستند، کشورهایی که همچنان در تلاشند تا علاوه بر بیماری کرونا با شیوع‌ این بیماری‌ها نیز مقابله کنند.»

داده‌های سازمان ملل نشان می‌دهد که سومالی در ۱۲ ماه گذشته با بیش از ۹ هزار مورد ابتلا به سرخک، بیشترین موارد ابتلا به این بیماری را ثبت کرده است و پس از آن یمن، افغانستان، نیجریه و اتیوپی قرار دارند، کشورهایی که به نوعی درگیر جنگ هستند.

همچنین این نگرانی وجود دارد که جنگ اوکراین به افزایش موارد ابتلا به سرخک در این کشور منجر شود. به گفته گرگوری، از زمان شروع جنگ در اوکراین، ردیابی هر بیماری در این کشور بسیار دشوار شده است.

همچنین بنا به گزارش‌ها، بیش از ۲۳ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰ با همه‌گیری ویروس کرونا، واکسیناسیون معمول را از دست دادند که بیشترین تعداد در بیش از یک دهه گذشته است.

آژانس‌های سازمان ملل همچنین اعلام کردند که ۵۷ کارزار واکسیناسیون معمول در ۴۳ کشور که در آغاز همه‌گیری ویروس کرونا به تعویق افتاده بودند، هنوز به نتیجه نهایی نرسیده‌اند، اتفاقی که ۲۰۳ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است که بیشتر آنها کودک هستند.

در هر حال بیماری کرونا همچنان بر مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین کادر درمان فشار می‌آورد و این موضوع باعث شده است تا توجه‌ها به واکسیناسیون‌های معمول کم شود.

تدروس ادهانوم، رئیس سازمان جهانی بهداشت در بیانیه‌ای اعلام کرد که تأثیر این اختلالات در خدمات ایمن‌سازی برای دهه‌های آینده محسوس خواهد بود.

او گفت: «اکنون زمان بازگشت واکسیناسیون ضروری و راه‌اندازی کارزارهای کمکی است تا همه بتوانند به واکسن‌های نجات‌دهنده دسترسی داشته باشند.»

گرگوری هم گفت که زمان آن فرا رسیده است تا ایمن‌سازی دوران کودکی را به سطح پیش از کووید برگرداند.

واکسیناسیون بهترین راه برای جلوگیری از شیوع سرخک

سرخک یک بیماری ویروسی است که بیشتر به کودکان حمله می‌کند. جدی‌ترین عوارض این بیماری شامل کوری، تورم مغز، اسهال و عفونت‌های شدید تنفسی است.

واکسیناسیون حداقل ۹۵ درصد جمعیت، بهترین راه برای جلوگیری از شیوع سرخک است، اما بسیاری از کشورها از این هدف فاصله زیادی دارند.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، تنها ۴۶ درصد مردم سومالی واکسن سرخک دریافت کرده‌اند.

شناسایی ۹۸ فرد مبتلا به سرخک درایران در چهار ماه گذشته

محسن زهرایی، رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ایران هم گفت که از ابتدای سال جاری میلادی (اوایل دی ماه ۱۴۰۰) تاکنون ۹۸ فرد مبتلا به سرخک در این کشور شناسایی شده‌اند که از این تعداد، ۲۸ نفر ایرانی، ۶۶ نفر افغانستانی و چهار نفر پاکستانی بوده‌اند.

او گفت که در اتباع خارجی مواردی از ابتلا به سرخک حتی در گروه سنی بالاتر از ۲۰ سال هم گزارش شده است که بیشتر این افراد سابقه واکسیناسیون علیه سرخک ندارند.

انتهای پیام/*


کد مطلب: 23212

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/23212/سازمان-ملل-افزایش-۸۰-درصدی-موارد-ابتلا-سرخک-سال-۲۰۲۲-خبر

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir