رئیسی: در کنار تلاش برای رفع تحریمها، دنبال خنثیسازی تحریمها با تکیه بر مردم ایران هستیم
به گزارش ایصال نیوز از ریاست جمهوری، سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در پایان سفر به استان گلستان در جمع خبرنگاران و در تشریح دستاوردهای این سفر گفت: نیازها و مشکلات گلستان از چندی قبل در نشستهای کارشناسی با مسئولان استان و مسئولان مرتبط در دولت بررسی شده و مصوبات لازم برای رفع این مشکلات تهیه شده و در نهایت در جلسهای با حضور معاون اول رئیس جمهور نهایی شده بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه استان گلستان یکی از قطبهای کشاورزی کشور است، افزود: در استان گلستان برخلاف اکثر مناطق کشور جمعیت روستاها کاهش نیافته و لذا در این سفر بیشترین اعتبارات تخصیص یافته به گلستان، به حوزه کشاورزی تخصیص یافت تا دغدغههای مردم استان در زمینه کشاورزی را کاهش دهد.
آقای رئیسی همچنین درباره وضعیت صنعت استان گلستان اظهار داشت: در استان گلستان شهرکهای صنعتی هم داریم، اما صنعت در استان آنچنان که باید رونق ندارد و لذا مصوب شد کارگروهی تشکیل شود تا زیر نظر استاندار و با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط ازجمله وزارت صمت، مشکلات صنایع نیمه تعطیل و دچار مشکل را هر چه سریعتر برطرف کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بروز تنشهای آبی در گلستان یکی دیگر از مسائل مطرح شده در جریان این سفر بود، تصریح کرد: مقرر شد تکمیل سدهای استان با اولویت در دستور کار قرار گیرد و برای رفع مشکل کم آبی تعدادی از روستاها نیز که دچار تنش آبی شدید هستند طرحی فوری برای حل این مشکل به تصویب رسید.
حجة الاسلام رئیسی به بازدید خود از خلیج گرگان و جزیره آشوراده نیز اشاره و خاطرنشان کرد: مقرر شد کانالهای آبرسانی به خلیج گرگان هر چه سریعتر لایروبی شوند و مشکلات اداری موجود برای بهرهبرداری بهینه از جزیره آشوراده نیز در مدت حداکثر ۱۰ روز برطرف شوند تا بتوان از این ثروتهای عظیم خدادادی هم برای گلستان و هم برای کل کشور به شکل مفید و موثرتری بهرهبرداری کرد.
رئیس جمهور ادامه داد: درباره وضعیت جزیره آشوراده بحثهای مختلفی مطرح شد که از نظر بنده هیچ کدام از مسائل مطرح شده دلیل قانع کنندهای برای معطل ماندن بهرهبرداری از این نعمت خدادادی نبود و لذا دستور دادم که پیچیدگیهای نابجای اداری که باعث به وجود آمدن وضعیت فعلی این جزیره شده است، هر چه سریعتر برطرف شود.
آقای رئیسی همچنین به بازدید از منطقه آزاد اینچهبرون اشاره کرد و گفت: این منطقه میتواند یک مرکزیت بسیار خوبی برای صادرات و واردات به خصوص در زمینه واردات نهادههای دامی داشته باشد که از جمله نیازهای جدی استان گلستان نیز هست.
رئیس جمهور با بیان اینکه در این سفر مقرر شد حل مساله مرتبط با سوارکاری در گلستان به هیات سوارکاری استان واگذار شود، افزود: مساله دیگر مرتبط با گلستان احداث مجتمع پتروشیمی در گلستان بود که تا کنون فقط ۲۰ درصد پیشرفت داشته است. مقرر شد جذب سرمایه برای احداث این مجتمع از طریق هولدینگهای مرتبط داخلی هر چه سریعتر انجام شود.
حجة الاسلام رئیسی همچنین به تصمیمگیری درباره فعال کردن تعاونیهای غیرفعال استان گلستان اشاره و تصریح کرد: قرار شد وضعیت تعاونیها در اقتصاد استان عطف به سیاستهای اقتصاد مقاومتی مورد بازنگری قرار گیرد و تعاونیهای غیرفعال و نیمه فعال استان هر چه بیشتر در عرصه تولید فعال شوند.
رئیس جمهور همچنین در پاسخ به سوالی درباره وضعیت شغلی و حقوق خبرنگاران خاطرنشان کرد: اگر دولت بخواهد در زمینه حقوق و مزایا یک قشر خاص را مورد توجه قرار دهد، به طور طبیعی مورد سوال شاغلان در دیگر عرصهها قرار خواهد گرفت. امروز اکثریت شاغلان و حقوقبگیران درخواست دارند حقوق و مزایای آنان متناسبسازی شود و لذا دولت تصمیم گرفته ساز و کاری طراحی کند که عدالت را در حقوق و مزایای همه حقوقبگیران برقرار کند.
آقای رئیسی گفت: سازمان امور اداری و استخدامی مامور شده تا با یک بررسی دقیق و کارشناسی طرحی را برای ساماندادن و متناسبسازی حقوق اقشار و شاغلان مختلف تهیه کند که دیگر احساس تبعیض میان حقوقبگیران بخشهای مختلف وجود نداشته باشد.
رئیس جمهور همچنین درباره برنامه دولت برای بهرهگیری از ظرفیت کریدور شمال-جنوب برای توسعه شرق استان خزر و نقش این منطقه در سیاست گسترش روابط همسایگی دولت گفت: دولت تعامل با همه کشورهای دنیا را با اولویت کشورهای همسایه در دستور کار خود قرار داده است.
حجة الاسلام رئیسی افزود: امروز روابط با همسایگان متناسب با ظرفیتهای موجود نیست و تعاملات اقتصادی و تجاری ما با کشورهای همسایه میتواند در سطحی بسیار بالاتر باشد. در سفرهایی که در مدت سپری شده از آغاز فعالیت دولت به کشورهای همسایه داشتم بیش از پیش این مساله برای بنده محرز شد که ظرفیتهای روابط همسایگی کشور آنچنان که باید در عمل محقق نشده است.
رئیس جمهور اظهار داشت: در سفر به ترکمنستان که اتفاقا با همین استان گلستان هم همسایه است، با مذاکرات انجام شده به این نتیجه رسیدیم که ظرفیتهای زیادی برای ارتقای سطح روابط وجود دارد و یکی از این ظرفیتها همین قرارداد سوآپ گازی بود که باعث میشود دیگر در مناطق شمالی کشور قطعی گاز نداشته باشیم.
آقای رئیسی با بیان اینکه برخی اقدامات دولت در گسترش روابط همسایگی و تقویت روابط با کشورهای منطقه را تفسیر به نگاه به شرق میکنند، تصریح کرد: حرف ما این است که در روابط خارجی باید توازن برقرار شود. در گذشته نگاه به غرب در عرصه سیاست خارجی سنگین شد و کشور معطل امید به دستان غربیها شده بود.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: کشور را نمیتوان محدود به روابط با کشورهایی خاص کرد. کشور باید پیش برود. به عنوان مثال در مذاکرات هستهای امید ما اول به خدا و بعد مردم ایران است. امید ما به معجزه در وین نیست. دنبال رفع تحریمها هستیم و خواهیم بود، اما مهمتر از آن دنبال خنثی کردن تحریمها هستیم.
آقای رئیسی گفت: قرارگاهی تشکیل شده که بسیار فعال عمل کرده و اعداد و ارقام به دست آمده در عرصه صادرات نفتی و غیرنفتی گواه موفقیت عملکرد این قرارگاه و سیاستهای اتخاذ شده از سوی دولت است. در همین منطقه اینچه برون رئیس راهآهن گزارش داد که تجارت از این منطقه در چند ماه اخیر بسیار متفاوت از قبل بوده و امیدواریم بتوانیم گامهای ماندگاری در این زمینه برداریم.
رئیس جمهور درباره گسترش خطوط ریلی در گلستان اظهار داشت: دو نظر درباره گسترش خطآهن در گلستان وجود داشت که به لحاظ فنی و کارشناسی بودن موضوع مقرر شد هیاتی کارشناسی تشکیل شده و هر چه سریعتر با لحاظ مولفههای کوتاهترین، سریعترین و به صرفهترین مسیر، نظر خود را اعلام کند.
انتهای پیام/*