رییس جمهور با بیان اینکه تمدن فاطمی میتواند نجات بخش انسان معاصر باشد، گفت: مسئله اصلی زنان ما تکریم واقعی از مقام زن و هویت زنانه آنها است و تا وقتی به این هویت واقعی که خدا در وجود زن گذاشته نگاه نداشته باشیم، نمیتوانیم موفق باشیم.
در همایش بانوی خردمند
رئیسی: تمدن فاطمی میتواند نجاتبخش انسان معاصر باشد
مسئله اصلی زنان، تکریم واقعی از هویت آنان است
ایرنا , 3 بهمن 1400 ساعت 12:42
رییس جمهور با بیان اینکه تمدن فاطمی میتواند نجات بخش انسان معاصر باشد، گفت: مسئله اصلی زنان ما تکریم واقعی از مقام زن و هویت زنانه آنها است و تا وقتی به این هویت واقعی که خدا در وجود زن گذاشته نگاه نداشته باشیم، نمیتوانیم موفق باشیم.
به گزارش ایصال نیوز، سید ابراهیم رییسی روز یکشنبه در همایش بانوی خردمند که به مناسبت بزرگداشت میلاد حضرت فاطمه (س) و روز زن و با حضور جمعی از بانوان فرهیخته، دانشگاهی دستگاههای دولتی و خانوادههای شهدا و ایثارگران در محل اجلاس سران برگزار شد، اظهار کرد: شخصیت فاطمه اطهر را باید شناخت و برای شناخت آن باید از وجود حضرت فاطمه(س) و خدای او کمک گرفت.
وی ادامه داد: اگر فاطمه اطهر(س) شناخته شود درک لیله القدر طبق آنچه در حدیث معروف فرات کوفی است، در گرو معرفت به صدیقه طاهره (س) است.
رییس جمهور با بیان اینکه حضرت زهرا(س) یک جایگاه ملکوتی دارد که شناخت آن جز برای اولیا خدا امکان ندارد، گفت: نامهای مقدس او هم که در روایات آمده نمی دانیم به چه معناست و حقیقت این اسامی را نمیشناسیم> انسیه حورا، ام ابیها، لولا فاطمه لما خلقتکما، حجت الله علینا یعنی چه این اسامی و صفات و جایگاه ملکوتی جایگاه بسیاربلندی دارد.
حجة الاسلام سید ابراهیم رئیسی افزود: شخصیت فاطمه(س) دست یافتنی است آنچه از سیر و سلوک فاطمی در دسترس ماست باید توجه کنیم و خطبههای ایشان را بفهمیم و بشریت به آن عمل کند.
وی با اشاره به خطبه حضرت فاطمه زهرا(س) اضافه کرد: خطبه ایشان چهار محور اساسی قرآن، علی، عدالت و انسان و نجات انسان را در برمی گیرد. اگر همه ابعاد این خطبه جامع فاطمی مطالعه شود راه فاطمی زندگی کردن را خواهیم آموخت.
رییس دولت سیزدهم ادامه داد: فاطمه(س) در دوران کودکی، فاطمه(س) بعد از رحلت مادر مکرمه، فاطمه(س) در کنار پدر در شعب ابی طالب، فاطمه در کنار امیرالمومنین، فاطمه و تربیت حسنین و زینبین، فاطمه و دفاع از دین و ولایت، فاطمه و دفاع از رسالت رسول و ولایت ولی، فاطمه و جهاد تبیین و روشنگری، فاطمه و کنار زدن نقاب از چهره نفاق. فاطمه و شناساندن دوست و دشمن. همه ابعاد زندگی و سیره فاطمه پیش رو است.
رئیسی خاطرنشان کرد: آنچه خداوند روی انسانیت به عنوان نمونه زن کمال یافته معرفی میکند فاطمه مقام عالی دارد که معرفت به فاطمه آنچه در دسترس ما است، باید شناخته شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه حضرت زهرا یک هدیه ملکی فدک از پیامبر و یک هدیه ملکوتی یا همان تسبیحات را به اذن پروردگار دارد، گفت: تسبیحات در زندگی انسان نقش فراوانی دارد. فرزندانتان را به تسبیحات ملتزم کنید تا محور زندگیشان خدا باشد و خدایی عمل کنند تا در این عالم دچار انحطاط نشوند و کجی اخلاق آنان را نگیرد.
وی افزود: سالم و سلامت زندگی کردن و زندگی فردی و اجتمای باید در گرو آنچه باشد که خداوند فرموده است. این گنجینه ارزشمند را خداوند از لسان پیامبر به فاطمه مرحمت کرد و همه هستی و عالم در این تسبیحات قرار داده شده است.
حجة الاسلام رئیسی با بیان اینکه شناخت این شخصیت بزرگ امروز وظیفه است،گفت: چه بسا ایشان در همه ادیان ابراهیمی مورد احترام و الگو و منشاء همه خیرات در عالم است. منشاء همه اندیشه خیر و اخلاق پسندیده فاطمه زهراست. اما امروز نمیخواهند فاطمه شناخته شود و الگوی زنان و جوانان فاطمه(س) باشد و بسیار تلاش میکنند انسان از باور و فرهنگ خود دور شود.
رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: باید بدانیم این فرهنگ تمدن ساز فاطمه اطهر و تمدن فاطمی و فرزندانش امروز میتواند نجات بخش معاصر باشد.
وی با اشاره به اینکه در نشست های مربوط به زن در دنیا به دنبال فهم گمگشتگی هستند، گفت: طبق این نشستها اول باید فهم گمگشتگی زنان را داشته باشیم. عمده محور نشستهای اروپا و پکن و اسناد دنیا این است که گم گشتگی زنان را فهم کنیم چون نگاه ابزاری به زن دارند.آنها با یک حرکت جمعی برای کسانی که موضوع زن مهم است بررسی میکنند که برای حل آن چه قدمی بردارند، اما در اسلام سخن از پیشگیری از گم گشتگی، خشونت و صدماتی است که فرد ، خانواده و نقش اجتماعی زن را دچار آسیب میکند که اصلا زنی به این گم گشتگی در هویت مبتلا نشود.
رئیس دولت سیزدهم افزود: مساله اصلی زنان ما تکریم واقعی از مقام زن و هویت زنانه آنها است تا وقتی نگاه به این هویت واقعی که خدا در وجودش گذاشته که در کمالات تفاوتی با مرد قائل نشده نداشته باشیم نمیتوانیم موفق باشیم.
حجة الاسلام رئیسی با بیان اینکه در راه رسیدن به کمالات عالی انسانی تفاوتی بین زن و مرد وجود ندارد، گفت: برای بسیاری از آسیبهای اجتماعی توجه به این هویت و صیانت و پاسداری از زن و تلاش برای ارتقای شخصیت زن در خانواده و اجتماع بسیاری از این آسیبها را حل کند.
وی مهمترین چالش انسان را نشتاختن حقوق و مسئولیت خود عنوان کرد و گفت: عدم شناخت و حقوق زنان از بزرگترین چالش ها است زنان باید بداند حق و تکلیفشان چیست. هر جا حقی وجود دارد تکلیفی است.
رئیس جمهور در ادامه با لازم و ملزوم دانستن حق و تکلیف و با استناد به این فرمایش مقام معظم رهبری که زنان تاریخ ساز و تمدن ساز هستند، اضافه کرد: نقش زنان در پیروزی انقلاب و در دفاع مقدس و به شهادت رسیدن ۷ هزار زن بر کسی پوشیده نیست. نقش آفرینی زنان در طول تاریخ مرهون صبوری آنها در کنار همسران و فرزندانشان است. آنچه در این رابطه بسیار اهمیت دارد این است که بدانیم نگاه اسلام به زن بسیار متفاوت از نگاه مغرب زمین است.
رئیسی با طرح این سوال که حق رای چند سال است که در غرب راه اندازی شده است؟ گفت: ۱۴۰۰ سال قبل به حق رأی، این خواسته زنان توجه شده است. مسأله زن و خانواده قابل تفکیک نیست و نگاه اسلام به حقوق متوازن زن و مرد بسیار اهمیت دارد.
خبر تکمیل می شود
کد مطلب: 21078