رئیس شورای عالی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی با بیان اینکه ما در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم، تصریح کرد: چرا غربیها باید سازمانهای بینالمللی حقوق بشری را تشکیل دهند و برای ما و سایر ملل مستقل در زمینه حقوق بشر اتخاذ تصمیم کنند؟! ضرورت دارد با همکاری سایر ملل مستقل و آزادیخواه بر مبنای تعریف متعالی از انسان تحولات اساسی در این حوزه صورت پذیرد.
به گزارش ایصال نیوز، جلسه شورای عالی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی با حضور حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای رئیس شورا و اعضا برگزار شد.
در این جلسه «شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی، وزیر امور خارجه، حجت الاسلام والمسلمین «خطیب» وزیر اطلاعات، «وحیدی» وزیر کشور، «اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «رحیمی» وزیر دادگستری، حجت الاسلام والمسلمین «مرتضوی مقدم» رئیس دیوان عالی کشور، حجت الاسلام والمسلمین «منتظری» دادستان کل کشور، «غریبآبادی» دبیر ستاد حقوق بشر، «امیرعبداللهیان»، «محمدی» رئیس سازمان زندانها، «امیری مقدم» معاون سیاست خارجی و امنیت بین الملل دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، «علوی» معاون حقوقی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، سردار «اسکندری» معاون حقوقی و امور مجلس ناجا و «صارمی» رئیس حوزه ریاست قوه قضاییه حضور داشتند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنیاژهای در این جلسه با تسلیت ایام شهادت حضرت صدیقه طاهره (س) و گرامیداشت دومین سالگرد شهادت سردار دلها و سرباز سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی و همرزمانش، از اقدامات صورت گرفته توسط دستگاهها و نهادهای مختلف از جمله شورای عالی امنیت ملی و دبیر این شورا در دفاع از جمهوری اسلامی ایران در جریان هجمههای حقوق بشری بیگانگان تقدیر به عمل آورد.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای با بیان اینکه غربیها در صدد آن هستند تا یکی از نقاط قوت جمهوری اسلامی ایران ناظر بر حمایت از حقوق انسانها را به نقطه ضعف و کانون هجمههای خود تبدیل کنند، گفت: بر مبنای مکتب متعالی اسلام، انسان اشرف مخلوقات است و تعالیم و تعاریف اسلام نسبت به انسان و حقوق بشر در هیچ مکتب دیگری یافت نمیشود و در این مکتب متعالی، بالاترین گناه آن است که انسان از مسیر رسیدن به مقصد اعلی بازداشته شود.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه دستورات مکتب متعالی اسلام در قالب اوامر و نواهی ناظر و متمرکز بر آن است که هیچگونه مانع و تزاحمی در مسیر حرکت انسان به سوی حق ایجاد نشود، تصریح کرد: مکتب اسلام برای رفع تزاحمها در راستای حرکت انسان به سوی حق، دارای دستورات و احکام قوی اولیه و ثانویه است و خداوند بر همین اساس، دو نعمت و ودیعه آزادی و تعقل را به بشر عطا فرموده است.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای به موضوع نقض آشکار حقوق بشر از سوی غربیها و در عین حال، ادعاهای دروغین آنها در این زمینه اشاره کرد و گفت: کسانی که بعضاً از طبیعت انسانی خود خارج شدهاند و اگر به آنها درنده اطلاق شود مبالغه صورت نگرفته است، اکنون برای ملل دیگر، بشر و حقوق بشر را تعریف میکنند! در واقع همانها که امروز بیشترین اقدامات ضد بشری و شنیعترین جنایات را علیه انسانها مرتکب میشوند و با دسایس، توطئهها، تجاوزات و اشغالگریهای خود مردمان مظلوم را در نقاط مختلف دنیا آواره میکنند و به کشتار آنها مبادرت میورزند و زیرساختهای کشورهای آنها را منهدم میکنند و برای رونق فروش تسلیحات خود میان کشورها جنگافروزی میکنند، اکنون داعیه دار حقوق بشر شدهاند!
در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم
رئیس شورای عالی ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی با بیان اینکه ما در زمینه حقوق بشر نباید رویکرد انفعالی داشته باشیم، تصریح کرد: چرا غربیها باید سازمانهای بینالمللی حقوق بشری را تشکیل دهند و برای ما و سایر ملل مستقل در زمینه حقوق بشر اتخاذ تصمیم کنند؟! ضرورت دارد با همکاری سایر ملل مستقل و آزادیخواه بر مبنای تعریف متعالی از انسان تحولات اساسی در این حوزه صورت پذیرد.
رئیس دستگاه قضا در ادامه با تاکید بر ضرورت تقویت ساختار ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، بیان کرد: هدف اصلی ما در مقولات حقوق بشری، تاثیرگذاری در سطوح جهانی بر مبنای آموزههای متعالی و حیاتبخش مکتب اسلام است؛ نیل به این هدف اعلی و مهم با ساختار موجود میسر نیست لذا تقویت ستاد حقوق بشر ضروری هست.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با تاکید بر اهمیت اتخاذ رویکرد آفندی و مطالبهگرایانه در امر حقوق بشر در عرصه جهانی، بیان داشت: اگر بخواهیم در زمینه مسائل حقوق بشری رویکرد و حالتی فعال و آفندی داشته باشیم، باید به رصد کامل موضوعات حقوق بشری و پیشبینی کامل مقولهها، ابعاد و مصادیق این حوزه و آیندهنگری بلندمدت در این راستا اهتمام بورزیم؛ همچنین ضروری است راهبردهای حقوق بشری خود را مشخص و تبیین کرده و در این جهت برنامهها و اقداماتی را تدوین کنیم و در صورت نیاز، به وضع قانون و احیاناً تغییر ساختار مبادرت ورزیم.
رئیس شورای عالی ستاد حقوق بشر تصریح کرد: این موضوع بسیار قابل تأمل است که آمریکا به عنوان بزرگترین حامی تروریست و بزرگترین عامل و آمر و مروّج مقوله تروریسم در دنیا، کشور ما را متهم به حمایت از تروریسم میکند! و یا کانادا با آن پرونده ضد حقوق بشری که چندی پیش موضوع نسلکشی کودکان بومی در این کشور، دنیا را در شوک فروبرد، غالباً بانی قطعنامههای حقوق بشری علیه کشور ما میشود.
لزوم ارتقای جایگاه ستاد حقوق بشر
رئیس دستگاه قضا بیان کرد: جایگاه ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی باید ارتقا یابد و ضرورت دارد متولی این مقوله مهم، نظام جمهوری اسلامی باشد، چرا که ما از یک سو در زمینه حقوق بشر آموزهها و دستاوردهای بسیاری داریم و از سویی دیگر نیز هجمهها و تحمیلهای ناروایی به لحاظ حقوق بشری بر کشور و نظام ما از ناحیه غربیها وارد میشود.
رئیس قوه قضاییه بر تشریک مساعی و اهتمام همه دستگاهها و وزارتخانههای ذیصلاح در امر قوام بخشی به دستاوردهای حقوق بشری کشور و نظام تاکید کرد و گفت: باید در همه دستگاهها و وزارتخانههای ذیربط که به نحوی از انحا با مقولات حقوق بشری مرتبط هستند، بخشهای تخصصی ویژه حقوق بشر شکل گیرد تا ضمن رصد موضوعات و مصادیق حقوق بشری در داخل و خارج کشور، نقطه نظرات و پیشنهادات لازم در این زمینه را به دستگاههای متولی نظیر ستاد حقوق بشر ارائه دهند تا شاهد نوعی انسجام و یکپارچگی در این بخش باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنیاژهای با بیان اینکه ستاد حقوق بشر، نهادی فراقوهای محسوب میشود، با اشاره به تمهیدات و اقدامات دستگاه قضایی در راستای احیای حقوق عامه و گسترش آزادیهای مشروع و پشتیبانی از حقوق فردی و اجتماعی آحاد جامعه تصریح کرد: ما در دستگاه قضایی، صیانت از حقوق عامه و حقوق متهمان را جزو مسئولیتهای اصلی و اولویتدار خود قلمداد میکنیم و یکی از موضوعات مورد تأکید دستگاه قضایی در دوره اخیر، نظارت بر اقدامات ضابطین در ضمن حفظ اقتدار آنها است؛ ما موکداً به مجموعههای ذیربط تأکید داریم که از بازداشتها و صدور احکام حبس غیر ضروری پرهیز کنند و در راستای حفظ کرامت عموم مردم، حتی متهمان و محکومان، اهتمام ویژه داشته باشند.
دبیر ستاد حقوق بشر: تغییر آرایش حوزه حقوق بشری کشور ضروری است
دبیر ستاد حقوق بشر در بخش دیگری از این نشست به ارائه گزارشی از آخرین تحولات حقوق بشری و چشمانداز پیش رو پرداخت و با اشاره به تغییر آرایش جبهه حقوق بشری به عنوان یک ابزار سیاسی علیه جمهوری اسلامی ایران، اظهار کرد: کشورهای غربی و آمریکا، حقوق بشر را به عنوان یک پروژه علیه کشور ما تبدیل کرده و از انواع سازوکارها و ظرفیت هایشان برای پیشبرد این پروژه استفاده میکنند. در این مسیر، آنان کاری هم به پیشرفتها و سیاستهای حمایتی حقوق بشر در ایران ندارند.
کاظم غریبآبادی در همین راستا بر ضرورت تغییر آرایش حوزه حقوق بشری کشورمان تاکید کرد و گفت: در همین راستا، تطبیقپذیری ساختار و وظایف ستاد حقوق بشر با تحولات جاری و همچنین طراحی برنامههای آفندی، پدافندی، تبیینی، تعاملی و رسانهای از سوی ستاد حقوق بشر ضرورت دارد که البته در دست اقدام قرار دارد.
غریبآبادی همچنین از تدوین سازوکاری پیرامون تعیین وظایف ستاد حقوق بشر درخصوص مسائل داخلی کشور که مرتبط با حوزه حقوق بشر هستند و ایجاد مرکز پایش وضعیت حقوق بشر در ستاد خبر داد.
تاکید دبیر شورای عالی امنیت ملی بر ضرورت تقویت و پشتیبانی کمی و کیفی از ستاد حقوق بشر
«شمخانی» دبیر شورای عالی امنیت ملی نیز با بیان اینکه مسائل مرتبط با حقوق بشر یکی از پایههای اقتدار کشورهای مختلف دنیا محسوب میشود، گفت: به فرموده رهبر معظم انقلاب، ما باید از حق مظلومان و مستضعفان در سطح دنیا دفاع کنیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به طراحیهایی که پیرامون دفاع از حق مظلومان و مستضعفان در کشورمان مطرح میشود، بر ضرورت تقویت و پشتیبانی کمّی و کیفی از ستاد حقوق بشر تاکید کرد و از این ستاد به عنوان یکی از اهرمهای دفاعی و همچنین تهاجمی جمهوری اسلامی ایران یاد کرد.
شمخانی همچنین آموزش به دستگاهها و نهادهای مرتبط با حقوق بشر را امری ضروری دانست و گفت: لازم است قوه قضاییه که در خط مقدم سنگر جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مرتبط با حقوق بشر است، در این زمینه استاندارهای قابل قبول حقوق بشری را تسری دهد.
حجتالاسلام والمسلمین «خطیب» وزیر اطلاعات نیز در سخنانی با اشاره به نقش قابل توجه مجموعههای مردمنهاد داخلی و خارجی در مباحث مرتبط با حقوق بشر، بر ضرورت توجه ویژه به مجموعههای مردمنهاد داخلی و خارجی تاکید کرد.
وزیر اطلاعات ضمن تقدیر از رئیس قوه قضاییه به خاطر برگزاری علنی دادگاه حقوقی رسیدگی به پرونده ترور شهید سلیمانی و همرزمانش، عنوان کرد: لازم است در زمینه رویکرد تهاجمی در حوزه مسائل مرتبط با حقوق بشر فعالانهتر از گذشته عمل کنیم.
«وحیدی» وزیر کشور نیز با بیان اینکه اهداف ستاد حقوق بشر در داخل و خارج کشور باید کاملا مشخص و زمانبندیشده باشند، تصریح کرد: لازم است در خصوص کنوانسیونهای بینالمللی فعالانهتر از قبل عمل کنیم و از موضع انفعالی گذشته فاصله بگیریم.
«اسماعیلی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بر لزوم تقویت بخش علمی و پژوهشی ستاد حقوق بشر، بهرهگیری از پژوهشها و تحقیقات دانشگاهی و همچنین تغییر رویکرد حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران از حالت پدافندی به حالت آفندی تاکید کرد.
گفتنی است در این جلسه، سه دستورکار مورد بررسی و تصویب اعضا قرار گرفت.
انتهای پیام/*