اولیویه وران، وزیر بهداشت فرانسه روز سهشنبه ۴ ژانویه در مجلس این کشور خبر داد که در شبانهروز گذشته جمعا حدود ۳۰۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده؛ رقمی که سپس از سوی وزارت بهداشت این کشور به طور دقیق ۲۷۱ هزار و ۶۸۶ مورد اعلام شد.
آمار ارائه شده از شمار مبتلایان به ویروس کرونا در شبانهروز گذشته در فرانسه یک رکورد جدید برای این کشور محسوب میشود. بالاترین آمار ابتلای روزانه پیشین مربوط به روز پایانی دسامبر بود که ۲۳۲ هزار و ۲۰۰ مورد ثبت شده بود.
همچنین آمار منتشر شده از سوی دولت بریتانیا نیز نشان میدهد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۱۸ هزار و ۷۲۴ مورد ابتلای جدید به ویروس کرونا در این کشور شناسایی شده است؛ رقمی که رکورد ۱۸۸ هزار و ۵۰۸ نفری روز پایانی سال ۲۰۲۱ را پشت سرگذاشت.
در فرانسه و بریتانیا که با شیوع نگرانکننده گونه اومیکرون مواجه هستند، آمار اعلام شده گواهی بر گستردگی موج جدید همهگیری کروناست ولی دولت این دو کشور همچنان در برابر اعمال محدودیتهای سختگیرانه آن گونه که در برخی دیگر از کشورهای اروپایی همچون هلند و اتریش وضع شد، مقاومت میکنند.
بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس، روز سهشنبه با اشاره جمعیت بالای واکسینه شده و کمخطر بودن سویه اومیکرون گفت: «ما این شانس را داریم که از این موج اومیکرون جان سالم به در ببریم، بدون این که کشورمان را یک بار دیگر تعطیل کنیم.» دولت فرانسه نیز با تاکید بر سرعت گرفتن هر چه بیشتر تزریق دُز سوم واکسن کووید-۱۹ امیدوار است که بدون اعمال سیاست قرنطینه از موج فعلی همهگیری کرونا عبور کند.
با این حال، آژانس بهداشت عمومی فرانسه روز دوشنبه اعلام کرد که اگرچه میزان تأثیرات شیوع دوباره همهگیری کرونا بر بیمارستانهای این کشور هنوز مشخص نیست اما بستری شدن بیش از ۲ هزار نفر در یک روز نشانه خوبی نیست. همزمان بریتانیا نیز اعلام کرده که شمار بستریهای روزانه در این کشور، روز سهشنبه به ۲ هزار نفر رسیده است.
نهاد ناظر بر بهداشت و سلامت عمومی در فرانسه در آخریم روز سال ۲۰۲۱ رسما اعلام کرده بود که سویه اومیکرون عامل اصلی اغلب موارد تازه ابتلا به بیماری کووید است.
افزایش شمار مبتلایان به کرونا که در فرانسه و انگلیس شناسایی و ثبت شدهاند با هجوم مردم به مراکز بهداشتی و درمانی برای آزمایش همراه شده است.
به گفته وزیر بهداشت فرانسه، حدود هشت میلیون نفر از شهروندان این کشور در هفته گذشته، آزمایش تشخیص کرونا دادهاند. تا کنون در مجموع ۱۸۸.۸ میلیون تست کرونا در فرانسه انجام شده که معادل ۲.۹ برابر جمعیت این کشور است. در انگلیس نیز مجموع شمار تستهای کرونا ۴۱۲ میلیون یا ۶ برابر جمعیت این کشور بوده است.
بنابراین سرعت همهگیری کرونا با توجه به افزایش ۱۵ درصدی شمار افرادی که نتیجه آزمایش تشخیص کرونایشان مثبت بوده، یک واقعیت است، آماری که به رکورد پاییز ۲۰۲۰ در فرانسه نزدیک میشود. همزمان، بوریس جانسون نیز هشدار داد که فشار بر بخش بهداشت و بیمارستانهای این کشور در دو هفته آینده قابل توجه و احتمالا فزاینده خواهد بود.
ولی وزیر بهداشت فرانسه روز سهشنبه گفت که نسبت بیماران مبتلا به کرونا در بخشهای مراقبتهای ویژه که دوز سوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند با مبتلایان واکسینه نشده که در این بخشها بستری هستند، یک به ۲۰ است. آمار رسمی دولت انگلیس نیز نشان میدهد که ۹۰ درصد از افرادی که در بخش مراقبتهای ویژه حضور دارند، دُز سوم واکسن خود را دریافت نکردهاند.
بر همین اساس، دولتهای فرانسه و انگلیس امیدوارند که با تسریع تزریق دُز سوم واکسن کرونا و اعمال سیاستهایی همچون افزایش دورکاری، الزامی کردن پوشیدن ماسک و کاهش برگزاری تجمعهای بزرگ در فضاهای سربسته از موج فعلی همهگیری کرونا عبور کنند.
تا کنون حدود ۲۵.۵ میلیون فرانسوی و ۳۴ میلیون بریتانیایی دُز سوم واکسن کووید-۱۹ را دریافت کردهاند.
انتهای پیام/*