میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین روز چهارشنبه در حساب توییتری خود نوشت که خروج آمریکا از توافق برجام مانند شلیک تیر به خودی بود.
نماینده روسیه: خروج آمریکا از برجام مانند شلیک تیر به خودی بود
ایرنا , 1 دی 1400 ساعت 9:33
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه در سازمانهای بین المللی در وین روز چهارشنبه در حساب توییتری خود نوشت که خروج آمریکا از توافق برجام مانند شلیک تیر به خودی بود.
به گزارش ایصال نیوز، نماینده روسیه در پیام خود نوشت: «آمریکا با تصمیم خود برای خروج از برجام، در واقع به پای خود تیر زد. مهم نیست این تیر به پای راست اصابت کرده باشد یا پای چپ».
این توییت اولیانوف در واکنش به اظهارات امروز آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در خصوص تصمیم سال ۲۰۱۸ آمریکا برای خروج یک جانبه از برجام منتشر شد.
آنتونی بلینکن روز سه شنبه (به وقت محلی) خروج آمریکا از برجام را یکی از " بدترین تصمیمات در سیاست خارجی این کشور" توصیف کرد.
پیش از این نیز بلینکن اعلام کرده بود که خروج از برجام برای آمریکا یک اشتباه بزرگ بود.
از سوی دیگر جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز اعلام کرده است که "آمریکا در حال پرداخت بهای تصمیم فاجعه بار خروج از برجام میباشد. "
برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پس از ۱۳ سال مذاکرات بینالمللی فشرده، در تاریخ ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴ (۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵) منعقد شد. برجام یک هفته بعد با قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد تأیید و به عنوان ضمیمه الف به قطعنامه مذکور پیوست شد. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است اگر سایر طرفهای باقیمانده در برجام تصمیم بگیرند تعهدات خود را مطابق با توافق اجرا کنند، گامهای مربوط به کاهش تعهدات برجامی ایران قابل بازگشت خواهد بود.
دولت دموکرات بایدن که از منتقدان خروج دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق آمریکا از برجام است نه تنها اقدام جدی برای بازگشت به تعهداتش انجام نداده که به سیاست فشار حداکثری دولت سابق ادامه داده است.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 20417