به گزارش ایصال نیوز، آنتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده اعلام کرد واشنگتن روابط خود را با پاکستان طی هفتههای آینده مورد بازبینی قرار میدهد تا مشخص کند از اسلامآباد چه انتظاری در رابطه با تحولات آینده افغانستان دارد.
وی که در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا حضور یافته بود، گفت پاکستان منافع متعددی در افغانستان دارد که برخی از آنها با منافع ایالات متحده در تضاد است.
او اظهار داشت: «یک مسئله بازیهای دوگانه همیشگی آنها در رابطه با آینده افغانستان است، یک مسئله پناه دادن به اعضای طالبان است... یک مسئله هم این است که همکاریهای متفاوتی با ما در مبارزه با تروریسم داشته است.»
بلینکن سپس در پاسخ به این سئوال نمایندگان کنگره آمریکا که آیا زمان برای بازبینی روابط واشنگتن با پاکستان فرا نرسیده است، گفت که این اتفاق به زودی خواهد افتاد.
وی اظهار داشت: «این کاری است که در چند روز یا چند هفته آینده انجام خواهیم داد و این امر ناظر به نقشی است که پاکستان در طی این بیست سال بازی کرده و نقشی که ما میخواهیم در سالهای آینده ایفا کند.»
پاکستان روابط عمیقی با طالبان دارد و متهم به حمایت از این گروه در جنگ با دولت تحت حمایت ایالات متحده در افغانستان بوده است. اما پاکستان همواره این اتهام را رد کرده است.
«آنتونی بلینکن»، در جلسه استماع در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از برنامه دولت جو بایدن برای اجرای توافق خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان دفاع کرد و درباره سقوط کابل گفت: «حتی بدترین ارزیابیها پیشبینی نمیکردند که نیروهای دولتی در کابل در حالی که نیروهای آمریکا در آنجا هستند سقوط کنند.»
او در بخش دیگری از این جلسه گفت: «طالبان متعهد شده از استفاده گروههای تروریستی از افغانستان به عنوان پایگاهی برای انجام عملیاتهای تهدیدکننده علیه آمریکا جلوگیری کند.»
آنتونی بلینکن همچنین گفت اینکه جامعه جهانی طالبان را به رسمیت بشناسد یا نه به رفتارهای این گروه بستگی دارد.
او گفت آمریکا از طالبان انتظار دارد به تعهداتش در زمینه مبارزه با تروریسم و حفظ حقوق اولیه مردم افغانستان از جمله زنان و دختران عمل کند.
وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به انتقادهایی که معتقدند حضور طولانیتر آمریکا میتوانست از سقوط دولت افغانستان جلوگیری کند گفت: «هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد حضور طولانیتر ما میتوانست به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کند تابآورتر یا خودبسندهتر شوند. »
او در ادامه تصریح کرد: «اگر ۲۰ سال حضور و صرف صدها میلیارد دلار حمایت کافی نبوده باشد چطور حضور برای یک، پنج یا ده سال بیشتر میتوانست تفاوتی در نتیجه ایجاد کند؟»
انتهای پیام/*