سازمان جهانی بهداشت میگوید پایش نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام «مو» (Mu) را که برای اولین بار در ماه ژانویه در کلمبیا شناسایی شد، آغاز کرده است.
سازمان جهانی بهداشت سویه جدید کرونا به نام «مو» را زیر نظر گرفت
یورونیوز , 10 شهريور 1400 ساعت 19:35
سازمان جهانی بهداشت میگوید پایش نوع جدیدی از ویروس کرونا به نام «مو» (Mu) را که برای اولین بار در ماه ژانویه در کلمبیا شناسایی شد، آغاز کرده است.
به گزارش ایصال نیوز، این سازمان در هفتهنامه همهگیرشناسی خود با موضوع همهگیری کووید ۱۹ نوشته است که سویه جدید ویروس کرونا با نام علمی «بی ۱.۶۰۱» به عنوان «سویه بعدی» ویروس کرونا طبقه بندی شده است.
سازمان جهانی بهداشت تصریح کرده که این سویه دارای جهشهایی است که میتواند خطر مقاومت در برابر واکسن یا اصطلاحا «فرار ایمنی» داشته باشد و تأکید میکند که برای درک بهتر ویژگیهای آن به مطالعات بیشتری نیاز است.
همه ویروسها از جمله «سارس کوو۲» که باعث ابتلا به کووید ۱۹ میشود، با گذشت زمان جهش مییابند. بیشتر جهشها یا روی خواص ویروس تأثیر اندکی دارند یا اصلا هیچ تاثیری ندارند.
با این حال جهشهای خاصی میتوانند برخی خواص و تأثیرات ویروس مانند نحوه انتشار، شدت بیماری ناشی از آن، اثربخشی و مقاومت در برابر واکسنها، داروها، ابزارهای تشخیصی یا سایر اقدامات بهداشتی و اجتماعی را تغییر دهند.
از اواخر سال ۲۰۲۰، ظهور سویههایی از ویروس که خطر بیشتری برای سلامت همگانی در جهان ایجاد میکنند باعث شد تا سازمان جهانی بهداشت سویهها و موارد نگران کننده را برای اولویتبندی فعالیتهای پایشی و پژوهشی در سطح جهانی مشخص کند.
سازمان جهانی بهداشت سویههای خاص یا سویههایی را که باید پایش و پیگیری شوند، با حروف الفبای یونانی نامگذاری میکند تا همگان بتوانند نام آن را به راحتی تلفظ کنند و همچنین از کاربرد نام کشورها و هرگونه اتهام زدن به کشور خاصی نیز جلوگیری شود.
در حال حاضر سازمان جهانی بهداشت بر این باور است که چهار سویه نگران کننده از ویروس کرونا از جمله انواع آلفا در ۱۹۳ کشور و دلتا در ۱۷۰ کشور جهان وجود دارد و پنج سویه جهشیافته دیگر از جمله «مو» باید تحت نظارت قرار بگیرند.
مو اولین بار در ماه ژانویه در کلمبیا شناسایی شد و از آن زمان تاکنون وجود این سویه در سایر کشورهای آمریکای جنوبی و اروپا نیز گزارش شده است.
سازمان جهانی بهداشت توضیح داد: «اگرچه شیوع جهانی نوع مو در بر پایه موارد گزارش شده کاهش یافته و در حال حاضر کمتر از ۰.۱ درصد است، اما شیوع آن در کلمبیا و اکوادور به طور پیوسته افزایش یافته و به ترتیب به ۳۹ و ۱۳ درصد رسیده است.»
انتهای پیام/*
کد مطلب: 18473