وزارت خارجه سه کشور اروپایی طرف برجام، بدون اشاره به اینکه از تعهداتشان در برجام عدول کردهاند در بیانیهای مشترک از گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره غنیسازی ایران ابراز نگرانی کردهاند.
بیانیه مشترک تروئیکای اروپا درباره غنیسازی ایران
العالم , 29 مرداد 1400 ساعت 8:19
وزارت خارجه سه کشور اروپایی طرف برجام، بدون اشاره به اینکه از تعهداتشان در برجام عدول کردهاند در بیانیهای مشترک از گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره غنیسازی ایران ابراز نگرانی کردهاند.
به گزارش ایصال نیوز، وزارت خارجه سه کشور اروپایی طرف برجام، بدون اشاره به اینکه از تعهداتشان در برجام عدول کردهاند در بیانیهای مشترک از گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره غنیسازی ایران ابراز نگرانی کردهاند.
انگلیس، آلمان و فرانسه در این بیانیه با اشاره به گزارش اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شدهاند اقدام ایران برای تولید اورانیوم فلزی غنیشده تا ۲۰ درصد باعث «نگرانیهای جدی» است.
در بیانیه تروئیکای اروپایی آمده است: «ایران بایستی تمامی فعالیتهای ناقض برجام را بدون تأخیر متوقف کند. ما از ایران میخواهیم با هدف رسیدن به نتایج سریع و موفقیتآمیز در مذاکرات به وین بازگردد. بارها تأکید کردهایم زمان به سود هیچ طرفی نیست.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی شامگاه دوشنبه در گزارشی که به رویت رویترز رسیده مدعی شده بود ایران اقدام به تولید ۲۰۰ گرم اورانیوم فلزی با غنای ۲۰ درصد کرده است.
خبرگزاری رویترز نوشته بود آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارشی که روز دوشنبه در اختیار اعضای این نهاد بینالمللی قرار گرفته پیشرفت فعالیتهای ایران در زمینه اورانیوم فلزی غنیشده را تأیید کرده است.
در بخشی از گزارش آژانس اتمی آمده است: «آژانس اتمی روز ۱۴ اوت ۲۰۲۱ تأیید کرد که ایران از ۲۵۷ گرم از اورانیوم غنیشده به U-235 بیست درصدی برای تولید ۲۰۰ گرم اورانیوم فلزی غنیشده به U-235 بیست درصدی استفاده کرده است.»
آژانس اتمی اقدام ایران را سومین گام از برنامه چهار مرحلهای ایران دانسته است.
چهارمین گام، تولید صفحه سوخت رآکتور است.
این نهاد بینالمللی علاوه بر این روز سهشنبه هم مدعی شده بود «ایران غنی سازی اورانیوم خود را افزایش داده و دو مجموعه از سانتریفیوژهای پیشرفته خود را به غنی سازی ۶۰ درصدی اختصاص داده است».
بر اساس این گزارش، پیشتر ایران از یک آبشار ۱۶۴ عددی از سانتریفیوژهای IR-6 برای غنی سازی اورانیوم تا ۶۰ درصد در نطنز استفاده میکرده اما در حال حاضر علاوه بر این آبشار ۱۶۴ عددی، یک مجموعه ۱۵۳ عددی از سانتریفیوژهای IR-4 نیز برای غنی سازی تا ۶۰ درصد استفاده میشود.
کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کردهاند.
ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است. ایران تأکید میکند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
علاوه بر این، بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هستهای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکردهاند.
ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنشها بر سر برنامه هستهای خود دست پیدا کرد.
علیرغم اذعان آژانس بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشتماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.
دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینههای لازم برای بازگشت کشورش به توافق هستهای برجام را فراهم کند.
گفتنی است، در پی نقض عهد مکرر غربی ها، جمهوری اسلامی ایران، بعد از برداشتن ۵ گام برای کاهش تعهدات، سرانجام ۱۵ دیماه ۱۳۹۸ اعلام کرد دیگر با هیچ محدودیتی در حوزه عملیاتی (شامل ظرفیت غنی سازی، درصد غنی سازی، میزان مواد غنی شده، و تحقیق و توسعه) مواجه نیست.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 18252