به گزارش ایصال نیوز، حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای در جلسه صبح امروز (دوشنبه ۱۸ مرداد) شورای عالی قوه قضاییه، با تسلیت فرا رسیدن ایام عزاداری سید و سالار شهیدان و گرامیداشت هفته «احیای امر به معروف و نهی از منکر»، یکی از مهمترین وظایف قوه قضاییه را حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و کسانی عنوان کرد که از ارزشهای دین و فضیلتها دفاع میکنند.
حجتالاسلام و المسلمین محسنی اژهای گفت: ما هم باید خودمان آمر به معروف و ناهی از منکرات باشیم و هم به صورت فردی و به عنوان تشکیلات قضایی از کسانی که امر به معروف و نهی از منکر میکنند، دفاع نماییم.
خبرنگاران «راویان صادق و امین جامعه» هستند
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت «روز خبرنگار»، خبرنگاران را «راویان صادق و امین جامعه» معرفی کرد و از آنها خواست، دلسوزانه در جهت ارتباط وثیق بین مردم و حکومت و انعکاس خدمات مسئولان و بیان مسائل و مشکلات مردم و ارتقای آگاهی آنان تلاش کنند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای به مسئولان مرکز رسانه قوه قضاییه تاکید کرد از ظرفیت همه رسانههای کشور به خصوص رسانه ملی برای اطلاع رسانی و آگاهی بخشی و افزایش دانش حقوقی مردم در راستای کاهش پروندههای قضایی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: باید به طور هدفمند و برنامه محور و با تشکیل کارگروههای مشترک، در جهت استفاده متقابل از ظرفیتهای موجود بهره برد.
تأکید رئیس قوه قضاییه بر سرکشی دورهای رؤسای کل دادگستریها و دادستانها از زندانها
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازدید اخیر از بازداشتگاههای موقت و امنیتی اوین و گفتگو با افرادی که به اتهام امنیتی یا غیر امنیتی در این بازداشتگاهها به سر میبرند، به رؤسای کل دادگستری ها، دادستانها و قضات دستور داد که هر چند وقت یک بار از بازداشتگاهها و زندانها سرکشی نمایند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای گفت: مسئولان قضایی نباید به گزارش دادیاران و ناظران زندان اکتفا کنند، بلکه باید بیش از پیش بر زندانها نظارت داشته باشند تا بتوانند درخصوص بازداشت شدگان تصمیمات درست اتخاذ نمایند.
تاکید رئیس دستگاه قضا بر پرهیز از صدور قرارهای بازداشت موقت در موارد غیرضرور
وی گفت: در بازدید روز جمعه با افرادی مواجه شدم که مدت قابل توجهی بازداشت موقت بودند، پیگیری کردم و مشخص شد از نظر قانونی این امکان وجود دارد که این افراد بازداشت موقت نباشند و در این مورد تذکرات لازم داده شد.
رئیس قوه قضاییه در ادامه قضات را خطاب قرار داد و به آنها متذکر شد که در موارد غیر ضروری از صدور قرار بازداشت موقت پرهیز کنند و اگر نیاز به بازداشت موقت بود نیز، در تعیین تکلیف افراد بازداشتی تسریع نمایند.
دستور رئیس قوه قضاییه بر تعیین تکلیف پروندههایی که روند رسیدگی به آنها طولانی شده است
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای همچنین به رؤسای کل دادگستریها درباره تعیین تکلیف پروندههایی که روند رسیدگی به آنها در دادسراها، دادگاهها، شعب تجدیدنظر، دیوان عالی کشور و دیوان عدالت اداری طولانی شده تذکر داد و به آنها دستور داد علت و عوامل طولانی شدن رسیدگی به این پروندهها را مورد بررسی قرار دهند.
مأموریت ویژه به رئیس کل دادگستری تهران برای بررسی یک هفتهای پروندههایی که بیش از یکسال در مرحله تجدیدنظر بلاتکلیف ماندهاند
رئیس دستگاه قضا به طور خاص به رئیس کل دادگستری استان تهران مأموریت داد که ظرف یک هفته با آمارگیری از شعب تجدیدنظر، وضعیت پروندههایی که بیش از یک سال از تعیین تکلیف آنها گذشته را مورد بررسی قرار دهند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای با ذکر دو نمونه از پروندههایی که بیش از ۷ سال و در مورد دیگر بیش از ۳ سال است در دادگاه تجدیدنظر تعیین تکلیف نشدهاند، تأکید کرد این موضوع با هیچ منطقی سازگار نیست و این قبیل مسائل منشاء بسیاری از نارضایتیها و سوءاستفاده دلالان نفوذی در سیستم قضایی است.
وی خاطرنشان کرد: کسانی که در این پروندهها متهم یا محکوم هستند و پرونده آنها در مرحله تجدیدنظر بلاتکلیف مانده علاوه بر آنکه ممنوعالخروج هستند و محدودیتهایی برای آنها اعمال شده، وضعیت زندگیشان نیز مختل شده که باید هر چه سریعتر به این وضعیت پایان داد
درخواست رئیس دستگاه قضا از نهادهای امنیتی و انتظامی برای شناسایی و برخورد با عناصری که امنیت و آرامش و آسایش مردم را هدف گرفتهاند
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش مخاصمات و کینهتوزیهای دشمنان نظام گفت: دشمنان کینهتوز و در رأس آنها شیطان بزرگ آمریکا، اسرائیل و انگلیس خبیث که در میادین مختلف در مصاف با جمهوری اسلامی موفق نبودند و در هر عرصهای شکست خورده و به اهدافشان نرسیدهاند فعالیتها، شیطنتها و جنگ روانی خود را تشدید کردهاند.
حجتالاسلاموالمسلمین محسنی اژهای بر همین اساس از مردم خواست که در برابر توطئهها و شیطنتهای دشمنان هوشیار باشند و به دستگاههای امنیتی و انتظامی نیز متذکر شد در مقابله با افرادی که امنیت ملی را هدف قرار داده و میخواهند در امنیت و آرامش مردم اختلال به وجود آوردند، کوتاهی نکنند.
وی با بیان این که نمیتوانیم با امنیت، آرامش و آسایش مردم با اغماض و مسامحه برخورد کنیم، به همکاران دستگاه قضا نیز تأکید کرد: با افرادی که با شرارت و سرقت و اقدامات ضد امنیتی میخواهند آرامش کشور و آسایش مردم را بر هم بزنند، قاطعانه برخورد کنند.
افراد ممنوعالخروج که از کشور خارج شده و میخواهند برگردند، اما نگران برخورد قضایی هستند میتوانند با هماهنگی مراجع قضایی وارد کشور شوند
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ابراز تمایل برخی ایرانیان مقیم خارج کشور برای بازگشت به وطن و ابراز نگرانی برخی از آنان نسبت به برخوردهای قضایی اظهار داشت: هیچ ایرانی که تبعه ایران و اکنون در خارج از کشور است، ممنوعالورود نیست و منعی برای بازگشت به کشور ندارد.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای افزود: اتفاقاً مواردی هست که اگر این افراد بیایند و در اینجا به مسائل آنها رسیدگی شود، به نفع آنهاست و از وضعیت بلاتکلیفی خارج میشوند.
رئیس قوه قضاییه گفت: در حال حاضر افرادی در خارج از کشور هستند که اموال و امکانات آنها در داخل سرپرست ندارد و برخی افراد ذینفع آنها را برای بازگشت به کشور میترسانند، اما اگر این افراد برگردند، مسائل مالی آنها در یک تحقیق و بررسی ساده و دقیق روشن میشود.
حجت الاسلام و المسلمین اژهای ادامه داد: افرادی هستند که به دلیل آنکه ممنوعالخروج بودهاند نگرانی دارند که به محض ورود به مرز دستگیر شده و راهی زندان شوند و به اتهامات آنها رسیدگی نشود که این افراد میتوانند با هماهنگی با سیستم قضایی و بدون آنکه بازداشت شوند، به کشور بازگردند.
رئیس دستگاه قضا بر همین اساس به دادستانها و رؤسای کل دادگستریها متذکر شد افرادی که در سالیان دور ممنوعالخروج بودند و اکنون نیز حکم جلب ندارند، ضرورتی ندارد صرفاً به خاطر ممنوعالخروج بودن، در بدو ورود به کشور دستگیر شوند و حتماً نباید این کار انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین اژهای تأکید کرد: بسیاری از افراد که پرونده کیفری یا حقوقی دارند به خصوص آنها که مسئله حقوقی دارند و مدت زیادی از حکم جلب یا ممنوعالخروجی آنها گذشته، ضرورتی برای بازداشتشان وجود ندارد و این افراد میتوانند با اعلام زمان و نحوه ورودشان به مرکز ارتباطات قوه قضاییه یا دادستان ها، بدون نگرانی وارد کشور شوند.
رئیس قوه قضاییه همچنین با گرامیداشت روز بزرگداشت مدافعان حرم نسبت به مقام همه شهدای انقلاب اسلامی به ویژه شهدای مدافع حرم و به خصوص سیدالشهدای مدافعان حرم حاج قاسم سلیمانی و شهید محسن حججی ادای احترام کرد.
در ادامه نشست شورای عالی قوه قضائیه حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه از شناسایی و انهدام یک باند ۱۰۲ نفره در استان تهران خبر داد که با اخذ رشوه اقدام به اعمال نفوذ و کارچاق کنی در پروندههای ثبتی میکردند.
وی تصریح کرد: در جریان برخورد با این باند، ۲۳ کارمند سازمان ثبت اسناد و املاک، ۷۰ وکیل و ۹ کارچاق کن تحت تعقیب قضایی قرار گرفته اند.
رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه همچنین از انهدام یک باند ۷ نفره ارتشاء شامل ۴ وکیل و ۳ کارمند در استان تهران خبر داد و گفت که یک باند پولشویی و برداشت غیرقانونی از حسابهای بانکی مردم در روزهای اخیر شناسایی و با آنها برخورد شده است.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی در ادامه با اشاره به گزارش هفته گذشته رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه درباره کلاهبرداری با جعل عنوان سامانه «ثنا»ی قوه قضاییه، از شناسایی و برخورد با یک باند کلاهبرداری در استان زنجان خبر داد که با ارسال پیامک جعلی تحت عنوان سامانه «ثنا» اقدام به کلاهبرداری از مردم میکردند.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از پیگیری دو دستور رئیس قوه قضاییه درباره گرانیها و علل معطلی مردم در ادارات پرداخته و گفت: در پی دستور رئیس دستگاه قضا، تاکنون ۲۹۷ حکم بازرسی در این زمینه صادر شده و ۵۹۵ بازرس در کل کشور هزار و ۱۳۷ مورد بازرسی سرزده انجام داده اند و هزار و ۵۲۵ مورد تذکر اصلاحی ارائه شده و ۳ هزار و ۶۴ آسیب هم شناسایی شده است.
دکتر عیسی زارع پور رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات نیز در این نشست با اشاره به فعالیت سامانه نوبت دهی الکترونیکی قوه قضاییه گفت: از ابتدای سال تاکنون به طور متوسط ماهانه یک میلیون نوبت الکترونیک برای مراجعین به مراجع قضایی صادر شده است.
وی همچنین با اشاره به دستور رئیس قوه قضاییه درباره بررسی پروندههای مُسن موجود در دادگاههای تجدیدنظر گفت: با راه اندازی سامانه یکپارچه مدیریتی قوه قضاییه، امکان بررسی برخط تعداد پروندههای موجود در هر شعبه و سابقه و روند سیدگی به آنها فراهم شده که مدیران بخشهای مختلف قضایی میتوانند به بهترین نحو از آن بهره برداری کنند.
گفتنی است با توجه به اینکه تحول در دستگاه صرفا از طریق بکارگیری نیروهای انسانی کارآمد و پویا شکل میگیرد، دستور کار جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه نیز برای دومین هفته پیاپی به مدت یک ساعت و ۳۰ دقیقه به موضوع «بررسی مشکلات کارکنان دستگاه قضا و راهکارهای برطرف کردن آنها» اختصاص داشت که اعضای شورای عالی قوه قضائیه در این خصوص به بحث و تبادل نظر پرداختند و مقرر شد تصمیم گیری نهایی در این خصوص طی روزهای اتی صورت گیرد.
انتهای پیام/*