ارتش افغانستان روز چهارشنبه از اهالی لشکرگاه خواست تا این شهر را که حدود ۲۰۰ هزار نفر در آن زندگی میکنند ترک کنند. قرار است نیروهای ارتش افغانستان دور تازهای از حملات به مواضع طالبان در این منطقه را آغاز کنند.
>
درخواست ارتش افغانستان از ساکنان لشکرگاه برای ترک محل سکونت خود
یورونیوز , 14 مرداد 1400 ساعت 10:40
ارتش افغانستان روز چهارشنبه از اهالی لشکرگاه خواست تا این شهر را که حدود ۲۰۰ هزار نفر در آن زندگی میکنند ترک کنند. قرار است نیروهای ارتش افغانستان دور تازهای از حملات به مواضع طالبان در این منطقه را آغاز کنند.
پس از گسترش نفوذ ستیزهجویان طالبان که لشکرگاه را در آستانه سقوط قرار داد، حالا نیروهای ارتش افغانستان میخواهند دور تازهای از حملات هوایی را علیه طالبان در این منطقه آغاز کنند. این در حالیست که عملا راه فرار و خروج برای شهروندان وجود ندارد و طالبان به ساکنان لشکرگاه اجازه خروج را نمیدهد. این مسئله نگرانیها را از امنیت و سلامت ساکنان بومی این منطقه افزایش داده است.
صالح محمد یکی از ساکنان لشکرگاه در این خصوص به خبرگزاری فرانسه میگوید: «صدها خانواده فرار کردهاند اما بسیاری دیگر هم در اینجا گرفتار شدهاند. هیچ راهی برای فرار وجود ندارد و جنگ هر روز شدت میگیرد. هیچ تضمینی وجود ندارد که ما در این نزاعها کشته نشویم. دولت و طالبان ما را نابود میکنند.»
بعد از آغاز خروج نیروهای آمریکایی و ناتو، جنگجویان طالبان از خلا امنیتی ایجاد شده استفاده کردند و دامنه نفوذ خود را گسترش دادند. به دست گرفتن کنترل لشکرگاه میتواند پیروزی راهبری مهمی برای این گروه افراط گرا به شمار رود.
حلیم کریمی یکی دیگر از ساکنان لشکرگاه به خبرگزاری فرانسه میگوید: «خانوادههایی که وضع مالی بهتری داشتند یا خودروی شخصی داشتند توانستند خانههای خود را ترک کنند. اما ما نمیدانیم کجا برویم یا اصلا چگونه برویم؟ ما برای مرگ به دنیا آمدهایم.»
در همین حال گروه دیدهبان حقوق بشر طالبان را متهم کرد که سربازان، نیروهای پلیس و همچنین غیرنظامیان دستگیر شده را اعدام میکند. این گروه مدافع حقوق بشر اعلام کرده است فهرستی از ۴۴ نفری که طالبان در شهر سپین بولدک کشته است در دست دارد. سپین بولدک، شهرکی است که در مرز با پاکستان واقع شده و شورشیان طالبان ماه گذشته توانستند آنرا تصرف کنند.
پاتریسیا گاسمن، مدیر آسیایی دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای در این خصوص گفت: «فرماندهان طالبان هم که بر چنین جنایاتی نظارت میکنند مسئول این جنایات جنگی به شمار میرود.»
ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا نیز میگویند نیروهای طالبان مرتکب جنایتهای گستردهای شدهاند. اما در عین حال روند خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان همچنان ادامه دارد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 17975