کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

رییس سازمان امور عشایر ایران خبر داد

خرید تضمینی دام عشایر از ۱۷ خرداد در سراسر کشور آغاز می‌شود

مجبور به واردات علوفه هستیم

ایرنا , 16 خرداد 1400 ساعت 19:38

رییس سازمان امور عشایر ایران گفت: خرید تضمینی دام عشایر از روز دوشنبه (۱۷ خرداد) در سراسر کشور آغاز می‌شود و تامین علوفه در شرایط خشکسالی نیز در دستور کار این سازمان است.


به گزارش ایصال نیوز، شاپور علائی مقدم روز یکشنبه در نشست شورای عشایر شهرستان فردوس افزود: قیمت خرید تضمینی دام عشایر به صورت ترکیبی ۴۵ هزار تومان و به ازای فروش هر کیلوگرم دام زنده به شرکت پشتیبانی امور دام، سه کیلوگرم جو یارانه‌ای نیز به عشایر داده می‌شود.

وی با اشاره به کاهش شدید بارندگی در سال آبی جاری گفت: سخت‌ترین سال در ۵۳ سال گذشته را از نظر کم‌آبی تجربه می‌کنیم و طبق آمار هواشناسی میزان بارش‌ها نسبت به سال گذشته ۵۲ درصد کاهش و نسبت به ۵۳ سال گذشته ۴۲ درصد کاهش داشته است.

رییس سازمان امور عشایر ایران افزود: زندگی عشایر مستقیم در شرایط بهار وابسته به علوفه مرتعی است و وقتی خشکسالی و کاهش بارش رخ می‌دهد ظرفیت مرتع یک کیلوگرم کم می‌شود.

وی اظهار داشت: از ۸۴ میلیون هکتار مرتع کشور، ۳۴ میلیون هکتار آن در دست عشایر است و با بررسی‌هایی که انجام دادیم، با کاهش بارندگی از هفت میلیون تن علوفه مرتعی برای کل کشور، یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن کاهش علوفه مرتعی را داشتیم که شدت آن در استان‌های گروه یک خشکسالی مثل خراسان جنوبی بیشتر است.

علائی مقدم گفت: ۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان آثار مالی و اقتصادی این کاهش علوفه مرتعی است و جبران این کمبود و مقابله و مدیریت با اثرات خشکسالی نیازمند تکنیک‌ها و حمایت‌های چند جانبه بوده که از عهده سازمان امور عشایر به تنهایی خارج است.

وی اضافه کرد: خرید تضمینی دام سبک عشایر با این هدف که دام عشایر با وزن پایین و قیمت پایین‌تر از دست عشایر خارج نشود، در دستور کار قرار گرفت.

وی گفت: خرید تضمینی و اجرای آن راحت نبود و باید چند وزارتخانه آن را تصویب می‌کردند و کارشناسی انجام می‌دادیم که در نهایت این خرید تضمینی از فردا آغاز خواهد شد.

رییس سازمان امور عشایر افزود: دام‌ها در مراتع به صورت ترکیبی خریداری خواهد شد و سهمیه‌ای در این خصوص نداریم همچنین قرار شد تمهیداتی اتخاذ شود که این دام‌های عشایر به استان‌های همجوار منتقل شوند.

وی با اشاره به اینکه از اسفند سال گذشته طبق پیش آگاهی سازمان‌ هواشناسی ستاد خشکسالی در سازمان امور عشایر تشکیل شد گفت: ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار در ستاد مدیریت بحران تصویب و توسط وزیر کشور برای سازمان امور عشایر ابلاغ شد.

علائی مقدم افزود: از این میزان ۴۰۰ میلیارد تومان در قالب تسهیلات کم‌بهره، ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بلاعوض برای تامین آب و ۲۰۰ میلیارد تومان برای تامین علوفه دام‌های عشایر در نظر گرفته شده است.

وی بیان کرد: علوفه‌ای که برای عشایر وارد می‌کنیم ۵۳۰ هزار تن است و منابع آب و زمین برای تامین علوفه محدود است لذا مجبور به واردات علوفه هستیم.

وی گفت: نباید انتظار داشت همه علوفه مورد نیاز از این محل و با ارز دولتی وارد شود و باید یک سوم علوفه از محل دولتی و دوسوم از منابع داخلی آزاد تامین شود.

رییس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه ۱۸۰ هزار تن جو از فروردین امسال تاکنون تامین شده است افزود: باید درخصوص جایگزینی کنسانتره به جای جو تلاش کنیم چراکه بهره‌وری کنسانتره ۳۵ درصد بیشتر از جو است.

وی اظهار داشت: ۷۵۰ دستگاه تانکر آبرسان روزانه هفت میلیون و ۳۰۰ هزار لیتر آبرسانی می‌کند که هزینه بالایی دارد.

علائی مقدم گفت: درخصوص پروژه تامین آب طبق مطالعاتی که انجام شده باید به طرف تامین آب سالم و پایدار برویم و آبرسانی سیار و هزینه‌ها کاهش یابد.

در این نشست بر تامین اعتبار برای پروژه آبرسانی، تامین اعتبار برای مرمت راه‌های عشایری، خرید ۲۵ عدد تانکر آب در محلات عشایری و تکمیل مجتمع آبرسانی در منطقه کجه چاهنو تاکید شد و عشایر شهرستان فردوس خواستار تسریع در تامین اعتبارات مورد نیاز شدند.

نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به مشکلات عشایر گفت: تقریبا مشکلات عشایر در کل حوزه انتخابیه مشابه است و خشکسالی و مقابله با آن اولویت اول امروز عشایر منطقه است.

حجت الاسلام مجید نصیرایی افزود: موضوعات مطرح شده فردا در مرکز استان بررسی و در این مورد تصمیم‌گیری خواهد شد.

وی بر لزوم دسته‌بندی اولویت‌های عشایری تاکید کرد و گفت: مقرر شد با استفاده از تجمیع منابع مختلف برای حل مسائل منطقه برنامه‌ریزی شود که نتایج نهایی آن به اطلاع مردم خواهد رسید.

۷۷۰ خانوار عشایر در شهرستان فردوس با جمعیت سه هزار و ۵۰۰ نفر در ۷۵ محله عشایری زندگی می‌کنند.

جمعیت دام سبک عشایر شهرستان فردوس ۶۷ هزار راس و دام سنگین که اغلب شتر بوده، ۹۰۰ نفر است.

رییس سازمان امور عشایر ایران امروز به همراه نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی از محلات عشایری منطقه سه قلعه شهرستان سرایان نیز بازدید کرد.

علائی مقدم روز گذشته نیز به همراه نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی از روستاهای بخش‌آباد، فرخی و گرماب بخش مرکزی شهرستان قاینات بازدید کرد و همایش عشایری با حضور وی در روستای فرخی برگزار شد.

همچنین وی با سفر به زیرکوه از محلات عشایری جان میرزا، چاه جمبلی، چاه دهنه، گزیخک، شیر مغز، بخش‌آباد، فرخی، گرماب، همت آباد و گزخت این شهرستان مرزی نیز بازدید کرد و با عشایر به گفت و گو پرداخت.

۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایر معادل ۸۱ هزار نفر در خراسان جنوبی زندگی می‌کنند و ۸۰ درصد این جمعیت در مناطق مرزی استان شامل شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مستقر هستند.

خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و جمعیت کمتر از ۸۰۰ هزار نفر، چهارمین استان عشایری کشور است.

انتهای پیام/*


کد مطلب: 16963

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/16963/خرید-تضمینی-دام-عشایر-۱۷-خرداد-سراسر-کشور-آغاز-می-شود

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir