موضوع فروش این تجهیزات نظامی پیشتر از سوی روزنامه واشنگتن پست رسانهای شده بود و سه منبع آگاه در واشنگتن نیز اعلام کردند که کنگره در ماه آوریل بطور غیر رسمی و در نهایت در ۵ مه بطور رسمی، به عنوان بخشی از روند رایج در موضوع توافق نامههای فروش عمده اسلحه به کشورهای دیگر، در جریان این توافق تجاری قرار گرفته است.
بر اساس قوانین ایالات متحده، کنگره پس از این اعلام رسمی مدت ۱۵ روز فرصت دارد تا در صورت نیاز با چنین توافقی مخالفت کند؛ اما با توجه تداوم خشونتها میان اسرائیل و فلسطینیها و تداوم حملات حماس به خاک اسرائیل، انتظار نمیرود چنین مخالفتی اعلام شود.
در شرایط عادی و غیرجنگی، فروش جنگ افزارهای هدایت ماهوارهای موسوم به «مهمات تهاجم مستقیم مشترک» یا JDAM به اسرائیل، کاری معمول محسوب میشود اما اکنون که این کشور در وضعیت جنگی قرار دارد، مسأله فروش این بمبهای ساخت شرکت بوئینگ، توجههای بیشتری را جلب کرده است.
موضوع فروش این تجهیزات، واکنش محمد جواد ظریف را نیز در پی داشت.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بامداد سهشنبه از قول او پیامی به این شرح در صفحه توییتر خود منتشر کرد: «همزمان با آنکه تسلیحات آمریکایی بر سر مردم بیگناه فلسطین فرود میآید، ایالات متحده بار دیگر موشکهای «نقطه زن» به ارزش ۷۵۳ میلیون دلار را به اسرائیل با هدف کشتن شمار بیشتری از کودکان با دقت بیشتر و دقیقتر تحویل داده است. در عین حال ایالات متحده مانع بیانیه احتمالی شورای امنیت سازمان ملل با ملایمترین لحن شده است. جهان در حالی نظارهگر است که اسرائیل و حامی آن، چهره کریه خود را به نمایش گذاشتهاند.»
انتهای پیام/*