به گزارش ایصال نیوز به نقل از یورونیوز، در حالی که بحران گذار قدرت در سودان پس از سقوط رژیم این کشور ادامه دارد، قرار است عمر البشیر، رئیس جمهوری پیشین این کشور به اتهام «پولشویی» و «تأمین مالی تروریسم» بازجویی شود. دستور بازجویی از عمر البشیر را الولید سید احمد، دادستان کل سودان صادر کرده است.
خبرگزاری رسمی سودان روز پنجشنبه با اعلام این خبر نوشت که جمعیت انبوهی از شهروندان سودانی در برابر ساختمان وزارت دفاع در پایتخت، خارطوم تجمع کرده و خواستار انتقال قدرت به غیرنظامیان شدند. شورایی از نظامیان سودان هماکنون قدرت را در این کشور در دست دارند و با آن که وعده تشکیل یک شورای انتقالی مرکب از اعضا نظامی و غیرنظامی را دادهاند، هنوز به این وعده عمل نکردهاند.
دولت عمر البشیر در ۲۲ فروردین گذشته و در پی چند ماه اعتراض سراسری مردم به دلیل گرانی و با فشار ارتش مجبور به کنارهگیری از قدرت شد. آمریکا در اکتبر ۲۰۱۷ تحریمهای ۲۰ ساله علیه سودان را لغو کرد، اما نام این کشور به همراه ایران، سوریه و کره شمالی همچنان در لیست سیاه (ادعایی) آمریکا به چشم میخورد.
اعضای شورای انتقالی نظامی سودان اخیرا اعلام کرده بودند که با سفر به واشنگتن قصد دارند آمریکا را به برداشتن نام سودان از فهرست کشورهای حامی تروریسم مجاب کنند. دیوان کیفری بینالمللی نیز تاکنون دو قرار بازداشت برای عمر البشیر صادر کرده است. رئیس جمهوری پیشین سودان در این دو پرونده متهم به نسلکشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در جریان جنگ دارفور است.
راهپیمایی میلیونی
در همین حال مخالفان سودانی به همراه گروه زیادی از شهروندان معترض در تجمعی که آن را «راهپیمایی میلیونی» خواندهاند در برابر ساختمان وزارت دفاع خواستار رسیدگی شورای نظامی به خواستههایشان شدند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه که در محل حضور داشت گفته است شمار معترضان در روز پنجشنبه به حدی بود که خیابانها و پلهای منتهی به وزارت دفاع مملو از جمعیت بود. معترضان خطاب به اعضای شورای انتقالی نظامی شعار میدادند: «شما بروید یا نروید، ما میمانیم.»
نمایندگان معترضان تاکنون با نظامیان در قدرت بر سر تشکیل یک شورای انتقالی متشکل از اعضای نظامی و غیرنظامی به توافق رسیدهاند. اما مذاکرات بر سر ترکیب دقیق اعضا این شورا به بنبست خورده زیرا هر یک از طرفین خواستار داشتن نمایندگان بیشتری در این نهاد موقت است. اختلاف دیگر بر سر ریاست این شوراست. مخالفان معتقدند رهبری شورای انتقالی باید بر عهده یک فرد غیرنظامی باشد اما ژنرال صلاح عبدالخالق، عضو شورای نظامیان روز سهشنبه اعلام کرد عبدالفتاح البرهان رئیس شورا خواهد بود
انتهای پیام/*