معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره عوامل گرفتاری های امروز کشور؛ عامل اول بدبختی و گرفتاری مردم را ترامپ دانست که یک نژادپرست، ضدبشر است و تحریمهای ظالمانه علیه ایران وضع کرد و گفت: عامل دوم کسانی که هستند که بهانه به دست دشمنان ایران در خارج دادند، -ضمن اینکه- حتما ضعفهای اجرایی در بخش هایی بوده که هم باید همواره پاسخگو و هم عذرخواه ملت ایران باشیم.
به گزارش ایصال نیوز، اسحاق جهانگیری روز شنبه پس از ثبت نام در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: ایران ما در سالهای اخیر با مسائل و تنگناهای گوناگون روبرو بوده و اکنون به شدت نیازمند افقگشاییهای واقعی در زندگی مردم و توسعه همهجانبه کشور، بهبود معیشت مردم با رفع تحریمها و رشد اقتصادی پایدار و اشتغالزا و حمایت از تولید و بازتوزیع عادلانهتر ثروت است.
وی اضافه کرد: انتخابات را باید به عنوان فرصتی برآمده از آرمانهای انقلاب اسلامی و ظرفیتهای قانون اساسی برای اعمال حاکمیت ملی و اصلاح روند حکمرانی پاس داشت و تاثیرگذار کرد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: انتخابات ریاست جمهوری پیش روی ماست. انتخاباتی که از آنِ همه و مظهر جمهوریت نظام است و به تاکید رهبر معظم انقلاب مشارکت گسترده و موثرتر در آن گشاینده راه برای توانمند شدن مردم و حکومت، عبور از بحرانها و افزایش اقتدار ملی است.
فرصت طلایی پیش رو داریم
جهانگیری خاطرنشان کرد: در چهار سال پیش رو فرصتی طلایی داریم برای اینکه به سمت حل مسائل بنیادین ایران، تامین منافع ملی و توافق و تنشزدایی در خارج و داخل برویم، روی ریل توسعهٔ فراگیر و پایدار قرار بگیریم و به اقتضائاتِ تامین عدالت، تشکیل دولت رفاهِ فراگیر، فقرزدایی و افزایش شمول و کیفیتِ خدمات پایهٔ همگانی، به ویژه در حوزهٔ سلامت و آموزش، تن بدهیم و با شکاف درآمدی، تبعیض و فساد سازمانیافته مبارزه کنیم.
وی چهار سال پیش رو را همچنین فرصتی برای این عنوان کرد که ایران صرف نظر از جنسیت و قومیت و مذهب و محل زندگی آنان، برای همهٔ ایرانیان شود، به سمت توانمندسازی توامان نهادهای حکمرانی و نهادهای مدنی و افزایش ظرفیتهای حلمسئلهایِ دولت و جامعهٔ ایران برویم و برای صیانت از حقوق و آزادیهای اساسی همهٔ شهروندان گامهای عملی برداریم.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: در این مدت این فرصت را داریم در جغرافیای سیاسی منطقه و جهان امروز یک محور تردد و ترانزیت شویم و راهها و لولههای مهم اقتصادی، ایران را دور نزنند و محیط زیست مشترک ایرانیان را از تخریبهای جبرانناپذیر نجات بدهیم و به جای آیندهخواری آیندهسازی کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین فرصت داریم ایران را با اتکای به بهترین متخصصان و کارآمدترین مدیران، به ویژه زنان و جوانان، اداره کنیم و حذف و طرد و تبعیض را کنار بگذاریم، و به عنوان یک قدرت تعاملگرا در منطقه و جهان به رسمیت شناخته شویم و کشوری باشیم که از همه سو قصد مهار و تضعیفمان را نداشته باشند.
چرا آمدم
جهانگیری خاطرنشان کرد: قصد ورود به این انتخابات را نداشتم و امیدوار بودم نیازی به حضورم نشود. اما با توجه به نیامدن برادر عزیزم دکتر جواد ظریف و عدم امکان ثبت نام تعدادی دیگر از کسانی که میتوانستند این مسئولیت را بپذیرند، و اینکه جبهه اصلاحات ایران، رهبران و شخصیتهای دلسوز اصلاحطلب و بسیاری از جوانان و فعالان سیاسی و مدنی تشخیص دادهاند که باید به صحنه بیایم، به رغم میل و مصلحت شخصی و با توکل به خدا از قبول مسئولیت شانه خالی نمیکنم.
وی اضافه کرد: آبرو و تجربهام را که متعلق به ملت است تقدیم ملت میکنم، با آگاهی از شرایط دشوار امروز کشور و سردیها و کنارهگزینیها وارد این میدان میشوم و از هیچ تلاش و اقدامی، تا آنجا که ارزشها و هویت اصلاحگرانهام را تهدید نکند، دریغ نمیکنم.
معاون اول رییس جمهوری افزود: میدانم که چه شرایط سختی پیشِ روی رئیس جمهوری آینده است. اما نمیشد راه عافیت پیش گرفت. به مردم هم نمیتوانم وعدههای ناممکن دروغین بدهم. ما به خون شهدا و هموطنانی که اسیر فقر و رنج و کولبری و سوختبری و تبعیضاند مدیونیم. آینده را باید با هم بسازیم.
نباید در مسیر احیای برجام مانعی ایجاد کنند
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: امروز خوشبختانه زمینه احیای مجدد برجام و رفع تحریمها که مقدمهای برای گشایش در وضعیت کشور و معیشت مردم است فراهم شده است و نباید در این مسیر مانعی ایجاد کنند. گشودن گرههای ناشی از تحریمهای شدید سه ساله که ضربات سنگینی بر پیکر اقتصاد کشور وارد کرده است کاری بسیار دشوار و سنگین است. ادامهٔ مسیر رفع عزتمندانهٔ تحریمها را باید مدبرانه پی گرفت و البته بعد از پایان تحریمها نیز بازسازی اقتصاد کشور دشواریها و پیچیدگیها و الزامات زیادی دارد.
جهانگیری عنوان کرد: بیکاری، فقر و نابرابری فزاینده، توقف بسیاری از کسب و کارها، کاهش مداوم سرمایهگذاریهای نو، خشکسالی و بحران آب، تخریبهای جبرانناپذیر محیط زیست، کاهش اعتماد عمومی به نهادهای حکمرانی، کاهش امید به اثربخشیِ رای مردم، افزایش فساد، مشکلات ناشی از ساختار بودجه و نظام بانکی و مالیاتی کنونی و مشکلات در تولیدِ صنعت، کشاورزی و خدمات کشور از جملهٔ مسائل مزمن کشورند.
وی گفت: بحران کرونا و ضرورت سازماندهی قویتر واکسیناسیون رایگانِ همگانی و سریعتر هم در صدر اولویتها قرار گرفته است. همهٔ اینها تصویر نگرانکننده را مقابل نامزد ریاست جمهوری که به عمق مشکلات توجه دارد قرار میدهد. آنان که در کارنامهٔ طولانی کاریشان کمتر اقدام واقعی و موثری برای حل عملی مشکلات مردم دیده میشود، چنان شعار میدهند که قادرند مشکلات پیچیده کشور و مردم را یکشبه حل کنند.
معاون اول رییس جمهوری اظهار کرد: من واقعاً نگران سنگینی بار این مسئولیتام. با اینحال، مبتنی بر شناخت وسیع و عمیق از ظرفیتهای انسانی، مادی، طبیعی و قدرت زیرساختی ایران باور دارم با افزایش ظرفیت و کیفیت حکمرانی و همیاری دولت و جامعه میتوانیم بر این مشکلات فائق بیاییم.
جهانگیری یادآور شد: با مشکلات کنونی کشور از نزدیک آشنا هستم و میپذیرم اگر مسئولانه به میدان نیایم در بدتر شدن وضع جامعه و خسارتهای ناشی از عدم ورود به انتخابات ممکن است سهیم باشم. برای همین، در کنار همهٔ نیروهایی که نگران وضعیت و آیندهٔ کشورند و دغدغهٔ رنج هموطنانشان را دارند، برای جلب مشارکت موثر مردم تلاش خواهم کرد.
بدون به صحنه آمدن جمعیت خاموش نمیتوان در انتخابات پیروز شد
وی خاطرنشان کرد: میدانم بدون افزایش مشارکت مردم و به صحنه آمدن جمعیت خاموش در انتخابات نمیتوان پیروز شد. درک میکنم که اکنون بسیاری از هموطنانم به سوء حکمرانیها معترضاند و امیدی به انتخابات ندارند و راه قهر با صندوق را مطرح میکنند¬، اما برای بهروزی همین ایرانیان راهی روشنتر از احیای صندوق رای و تلاش مصلحانه برای افزایش اثربخشی رای عموم مردم نمیشناسم.
معاون اول رییس جمهوری عنوان کرد: اکنون گشایش وضعیت کشور نیازمند رأی ایرانیانی است که دلخسته و آزرده از امروز و ناامید از آینده به انتخابات پشت کردهاند. در راهی که به آن قدم نهادهام نیازمند رأی همین هموطنان هستم و امیدوارم با برنامهها و تیمی که معرفی خواهم کرد آنها را قانع کنم که رای دادن آنها بهتر از انفعال است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: علیرغم توصیههای روشن مقام معظم رهبری و بر خلاف انتخابات ریاست جمهوری در ادوار گذشته تمایل و تشویق مردم به مشارکت حداکثری و کاستن از موانع تحقق آن در بخشهایی از حکومت هم کاهش یافته است. متاسفانه برخی نهادها، رسانهها و مراکز تأثیرگذار ظاهراً براین باورند که مشارکت حداکثری منجر به شکست جریان و نامزد مطلوب آنان خواهد شد. حال آنکه، کاهش مشارکت به جمهوریت نظام لطمهای جدی میزند و بر بحرانها میافزاید.
سوابق آنها که مردم مردم می کنند نشان میدهد منافعشان در غیاب مردم تامین می شود
وی تصریح کرد: سوابق آنها که عوامفریبانه مردممردم میکنند نشان میدهد که منافعشان در غیاب مردم تامین میشود و ضد مردمسالاری بودهاند. ما ایرانیانی که میخواهیم شرایط زندگی هموطنانمان در ایران را عملا بهبود ببخشیم، راهی جز تلاش برای تقویت مشارکت و رقابت عادلانه در این انتخابات نداریم. برندهٔ مشارکت بالا جامعهٔ ایران است و برندهٔ مشارکت پایین اقلیت و حامیان اندکسالاری.
جهانگیری یادآور شد: من برای دفاع از صندوق و حق رأی موثر مردم نامزد شدهام و با اتکا به رأی ایرانیانی که از مشارکت در انتخابات ناامید شدهاند امید پیروزی دارم. من برای گشایش در زندگی مردم، توسعهٔ ایران و آغاز مرحلهٔ نوینی از اصلاحات افقگشا آمدهام.
داوطلب سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: مسیر دشواری پیش رو است، اما به لطف خدا و با حمایت و رأی شما، میتوانم جمعی از بهترین متخصصان و شایستهترین مدیران کشور را در جهت بسط خیر همگانی ایرانیان به همکاری دعوت کنم.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: برنامهای برای ادارهٔ دولت ارائه خواهم کرد که با بهرهگیری از مشورت و توان بهترین کارشناسان و نهادهای کشور و تجربهٔ گذشته بیش از سایر برنامهها غنا و قابلیت تحقق داشته باشد.
سیر احیای برجام را ادامه خواهم داد
وی با بیان اینکه سیر احیای برجام، رفع تحریمها و ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان را ادامه خواهم داد، تصریح کرد: جوانسازی دولت و اصلاحات نهادی کاهنده فساد و انواع تبعیض و افزاینده کارآمدی را پیش خواهم برد و میتوانم برای ساختن توافق در خارج و داخل و ائتلافهای مسالهمحور «حل مساله» کنم.
معاون اول رییس جمهوری افزود: آنچه به عنوان معاون اول اختیارش را نداشتم و برای بسط توسعهٔ فراگیر و پایدار، دموکراتیک، متوازن و مشارکتی ضروری و ممکن میدانم را اجرایی خواهم کرد و برای بسط عدالت، آزادی، مردمسالاری و رفاه ایرانیان و بالیدن ایران در قرن پانزدهم شمسی هر چه در توان دارم را عرضه میکنم و «دولتِ ملت» را تشکیل خواهم داد.
وی تصریح کرد: متاسفانه در این انتخابات شایستهترها یا نیامدند یا امکان نامزدن شدن نداشتند. بسیاری از شایستگان حتی از مدیریت و خدمت در مسئولیتهای دیگر علمی، فرهنگی و اجرایی در مؤسسات دولتی و غیردولتی محروم میشوند. من بنا دارم که همهٔ توان و همتم را به کار گیرم که شایستهترینها در سرنوشت کشور تأثیرگذار شوند.
جهانگیری عنوان کرد: من اصلاحطلبم ولی میخواهم تواناترینها، صرفنظر از گرایش سیاسیشان، مسئولیتهای اجرایی و علمی و فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور را به عهده بگیرند و فرصتهای خدمت در بخشهای عمومی و غیردولتی به روی آنان گشوده شود، و امید و برنامهای که برای توسعهٔ ایران دارم با اختیارات ریاست جمهوری صورت عمل به خود بگیرد.
معاون اول رییس جمهوری اضافه کرد: به خدای بزرگ تکیه میکنم و همیاری یکایک هموطنانم را در این مسیر میطلبم که با همراهی شما همهٔ این اهداف دور و نزدیک دستیافتنی میشوند. جزئیات برنامههای پیشنهادی تحققپذیر، گامهای عملی و تیم همکارانِ توانا را در روزهای آتی تقدیم میکنم؛ فرصتها کوتاهند و وظایف بسیار.
معاون اول رییس جمهوری با ذکر چند بیت شعر عنوان کرد: «قدر وقت ار نشناسد دل و کاری نکند، بس خجالت که از این حاصل اوقات بریم»، «در بیابان فنا گم شدن آخر تا کی، ره بپرسیم مگر پی به مهمات بریم».
جهانگیری در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه عامل گرفتاری های کشور چه کسانی هستند، گفت: تصمیم دارم در این دوره از انتخابات ایجابی صحبت کنم. رنج مردم زیاد است و انتظار دارند کسانی که میخواهند در قامت رییس جمهوری ظاهر شوند به فکر آنان باشند.
وی عامل اول بدبختی و گرفتاری مردم را ترامپ دانست که یک نژادپرست، ضدبشر است و تحریمهای ظالمانه علیه ایران وضع کرد. دوم کسانی که هستند که بهانه به دست دشمنان ایران در خارج دادند چه آنانی که در دی ماه ۹۶ تظاهرات به پا کردند که بگویند در ایران دولت اعتبار ندارد به اختلافات دامن زدند و من همان روز در یک سخنرانی گفتم دود این کار به چشم کسانی می روند که بانی این کار بودند.
جهانگیری اضافه کرد: حتما ضعفهای اجرایی در بخش هایی بوده که هم باید همواره پاسخگو و هم عذرخواه ملت ایران باشیم. هر سه گروه باید در پیشگاه ملت بخاطر اتفاقات پاسخ بدهند.
این داوطلب انتخابات در پاسخ به این پرسش که منظورتان از مافیا در کلاب هاوس به آن اشاره داشتید، چه کسانی هستند، گفت: مافیا کسی است که مردم را نسبت به آینده ناامید کند و به دنبال انتخابات بیرمق باشد.
انتهای پیام/*