باستانشناسانی که در موزه ملی ورشوی لهستان در حال مطالعه بر مجموعه مومیاییهای مصری هستند میگویند مومیایی دو هزار ساله زنی را با جنینی در داخل شکم شناسایی کردهاند.
شگفتی محققان از یافتن جنین در مومیایی دو هزار ساله
یورونیوز , 11 ارديبهشت 1400 ساعت 7:26
باستانشناسانی که در موزه ملی ورشوی لهستان در حال مطالعه بر مجموعه مومیاییهای مصری هستند میگویند مومیایی دو هزار ساله زنی را با جنینی در داخل شکم شناسایی کردهاند.
به گزارش ایصال نیوز، این مومیایی در سال ۱۸۲۶ به ورشو آورده شده بود و روی تابوت آن «یک مرد کشیش» نوشته شده بود اما عکسبرداری با اشعه ایکس و آزمایشهای کامپیوتری نشان داد که مومیایی متعلق به یک زن باردار هفتماهه است.
محققان میگویند این اولین مورد شناختهشده در جهان است که صنعت باستانی مومیایی توانسته از اجزای بدن یک زن باردار به خوبی محافظت کند.
مارزنا اوزارک-سزیلکه، انسانشناس و محقق آثار باستانی، گفت: «اولین چیزی که باعث شگفتی ما شد این بود که دیدیم این مومیایی فاقد آلت تناسلی مرد است و در عوض پستان و موهای بلند دارد. سپس متوجه شدیم که این زن باردار است.
اما وقتی پا و دست کوچک جنین را دیدیم واقعا شوکه شدیم.» هنوز مومیایی باز نشده است اما اسکن کامپیوتری نشان میدهد موهایی فرفری این زن تا شانهها میرسد. پیش از این معاینات صورتگرفته نتوانسته بود جنسیت مومیایی را به طور دقیق مشخص کند.
پژوهشگران تخمین میزنند این زن بین ۲۰ تا ۳۰ سال سن داشته و اندازه جمجمه جنین نشان میدهد هفته ۲۶ تا ۲۸ بارداری را میگذرانده است.
وژسیچ اژموند، یک عضو گروه پژوهشگران، میگوید: «ما نمیدانیم که چرا به هنگام مومیایی جنین را از شکم فرد متوفی خارج نکردهاند. این موردی نادر است و به همین دلیل این مومیایی را در نوع خود واقعا بینظیر میکند. چرا که ما نتوانستهایم تا کنون مورد مشابهی پیدا کنیم و از همین رو مومیایی ما تنها مومیایی با جنین در جهان است.»
پیشتر و بر اساس تجزیه تحلیل خطوط هیروگلیف بر روی تابوت تصور میشد که این مومیایی مربوط به یک کشیش مرد باشد که بین قرن اول پیش از میلاد و قرن اول پس از میلاد زندگی میکرده است.
دانشمندان اکنون بر این باورند که مومیایی حتی ممکن است قدیمیتر باشد و در حال بررسی علل احتمالی مرگ هستند.
نتایج یافتههای جدید محققان در نشریه علوم باستانشناسی منتشر شده است.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 16302