کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی سیستان و بلوچستان

جهانگیری: منطقه سیستان، مهمترین، بزرگترین و راهبردی‌ترین دژ ایران است

با اتکا به اقتصاد مقاومتی در تولید گندم به خودکفایی رسیدیم

18 دی 1399 ساعت 18:30

معاون اول رئیس جمهوری گفت: هر ایرانی که نسبت به کشور شناخت داشته باشد و برای موضوع امنیت ملی در ذهن خود حساب باز کرده باشد، اهمیت و جایگاه حضور مردم در نقاط کلیدی کشور را به خوبی می داند و می تواند تشخص دهد منطقه ای مانند سیستان مهمترین، بزرگترین و راهبردی ترین دژ کشور است.


جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان سیستان و بلوچستان ظهر امروز (پنجشنبه) به ریاست معاون اول رییس جمهور، در فرمانداری شهرستان زابل برگزار شد.

دکتر جهانگیری در این جلسه اقتصاد مقاومتی را یکی از مهمترین ابزارها و امکانات در اختیار دولت برای عبور از بحران ها توصیف کرد و گفت: یکی از محاسن اقتصاد مقاومتی این است که این سیاست ها در بالاترین سطح کشور و از سوی مقام معظم رهبری به عنوان دستورالعملی خطاب به قوای سه گانه و تمام نهادهای حاکمیتی ابلاغ شده است و این سیاست ها فقط متوجه دولت نیست اما بقیه خیلی ساده از کنار آن عبور می کنند و خود را پاسخگو نمی دانند.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه همه دستگاه ها و نهادها و حتی بخش خصوصی باید به اقتصاد مقاومتی توجه ویژه داشته باشند اظهار داشت: هیچ مقرره ای در هیچ دستگاهی نباید در تضاد با اقتصاد مقاومتی تدوین و اجرا شود.

دکتر جهانگیری یکی از اهداف اصلی اقتصاد مقاومتی را مقاوم کردن اقتصاد کشور در برابر تکانه های داخلی و خارجی عنوان کرد و گفت: یکی از تکانه ها و ضعف های کشور وابستگی و اتکای اقتصاد کشور به درآمدهای نفت است چرا که با کاهش قیمت نفت منابع ارزی کشور محدود می شود و این موضوع تأثیراتی را بر بخش های مختلف خواهد داشت.

معاون اول رییس جمهور افزود: یکی از تکانه های خارجی تحریم ظالمانه دشمنان است. البته ایران از ابتدای انقلاب اسلامی همواره با تحریم های آمریکا مواجه بوده اما اگرچه این تحریم ها در روند توسعه کشور اخلال ایجاد کرده است، اما این فشارها خیلی جدی نبوده است.

دکتر جهانگیری ادامه داد: این تحریم ها در دهه اخیر که با همراهی شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده، فشارهایی را بر فروش نفت، تبادلات بانکی و حمل و نقل کشور وارد کرده است و در این دوره پس از خروج آمریکا از برجام، فشارهای سنگینی بر کشور وارد کردند به گونه ای که آمریکا تصور می کرد با این تحریم ها می تواند اقتصاد کشور را دچار فروپاشی کند اما آنچه به ما کمک کرد تا بتوانیم تحریم ها را به خوبی پشت سر بگذاریم اقتصاد مقاومتی بود.

معاون اول رییس جمهور به نقل از یکی از نمایندگان ایران در فائو تصریح کرد: این نماینده از زبان آمریکایی ها اعلام می کرد و می گفت آمریکایی ها گفته اند که ما تصور می کردیم با اعمال تحریم ها و با توجه به اینکه ایران سالانه شش میلیون تن گندم وارد می کند، قطعاً در این زمینه با مشکل مواجه خواهند شد و در تأمین نان مردم دچار چالش می شوند.

دکتر جهانگیری افزود: تصور آنها مبتنی بر شرایط سال 92 بود چرا که در سال 92 میزان واردات گندم شش میلیون تن بود اما با اتکا به اقتصاد مقاومتی در سال های 94 و 95 توانستیم به خود کفایی در تولید گندم دست پیدا کنیم.

معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به تحریم بنزین از سوی آمریکا خاطرنشان کرد: تأمین بنزین یکی از گلوگاه هایی بود که اگر تحریم ها موثر واقع می شد، می توانست کشور را فلج کند اما خودکفایی در بنزین یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی بود و با وجود آنکه آمریکایی ها تصور می کردند موضوع سوخت، بنزین و گازوئیل به یکی از بحران های ایران تبدیل خواهد شد، تمرکزی جدی بر روی این موضوع معطوف شد و نه تنها نیازهای داخلی تأمین شد بلکه به صادرکننده این محصولات تبدیل شدیم.

دکتر جهانگیری ادامه داد: کشوری که تا آن زمان وارد کننده بنزین بود و تأمین بنزین می توانست یک تهدید برایش تلقی شود با اتکا به اقتصاد مقاومتی به صادرکننده بنزین تبدیل شد و چون این بنزین بسیار با کیفیت بود در اقصی نقاط جهان مشتری فراوانی داشت به گونه ای که بر اساس گزارش وزارت نفت رکورد صادرات این محصول اخیراً شکسته شده است.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی باعث شد گلوگاه های فشار مشخص شود تصریح کرد: برای رفع این گلوگاه ها پروژه هایی تعریف شد و دستگاه های اجرایی مردانه پای کار ایستادند که باید قدردان همه تلاشگران در این عرصه باشیم و از استانداران سراسر کشور که برای اقتصاد مقاومتی وقت گذاشتند نیز قدردانی کنیم.

دکتر جهانگیری با اشاره به توافق نامه برجام و لغو برخی از تحریم های اصلی پس از اجرای برجام تصریح کرد: مقام معظم رهبری همان زمان اعلام کردند که اقتصاد مقاومتی فقط برای دوره تحریم نیست و باید همواره در دستور کار باشد چرا که با توجه به دشمنی دیرینه غربی ها با ایران، پیش بینی تحریم های مجدد دور از ذهن نبود.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان از ظرفیت های بسیار زیادی برخوردار است، نیروی انسانی تحصیلکرده را یکی از سرمایه ها و ظرفیت های این استان برشمرد و افزود: این استان از ظرفیت های طبیعی استثنایی نیز برخوردار است و تنها استانی است که هم مرز آبی طولانی و هم مرز خشکی و زمینی با دو کشور مهم همسایه شرقی دارد که باید این ظرفیت ها در جهت توسعه استان استفاده شود.

دکتر جهانگیری در ادامه به منطقه سیستان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: هر ایرانی که نسبت به کشور شناخت داشته باشد و برای موضوع امنیت ملی در ذهن خود حساب باز کرده باشد، اهمیت و جایگاه حضور مردم در نقاط کلیدی کشور را به خوبی می داند و می تواند تشخص دهد منطقه ای مانند سیستان مهمترین، بزرگترین و راهبردی ترین دژ کشور است.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به مسایل و مشکلات منطقه سیستان نظیر طوفان های شن در تابستان گفت: هر انسانی از مشاهده این مشکلات قلبش به درد می آید و به این موضوع فکر می کند که مردم این منطقه چگونه این شرایط را صبورانه و با بزرگواری تحمل می کنند. حضور و ماندگاری آنها در این منطقه از حضور هر سربازی برای حفاظت از کیان کشور مهمتر است.

دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه باید برای رفع مسایل منطقه سیستان برنامه ریزی و تلاش کنیم گفت: یکی از جهت گیری های اصلی برای سفرم به سیستان همین موضوع بود و معتقدم اینکه صرفاً به بخش کشاورزی در این منطقه اتکا و تمرکز کنیم، نمی تواند چهره این منطقه را آباد کند. باید این موضوع در دستور کار نهادهای ملی بزرگ مثل سازمان برنامه و بودجه باشد که چگونه می توانیم کاری کنیم که مردم منطقه سیستان علاوه بر ماندگاری در این منطقه که بر اساس اعتقاد و نگاه ملی است، این احساس را داشته باشند که منطقه سیستان مکانی مناسب برای کار و فعالیت اقتصادی است.

معاون اول رییس جمهور از استاندار سیستان و بلوچستان خواست این موضوع را به طور جدی در دستور کار خود قرار دهد و از دانشگاه ها نیز خواست در مطالعات و پایان نامه های دکتری به موضوع توسعه سیستان توجه جدی داشته باشند.

دکتر جهانگیری با بیان اینکه توسعه منطقه سیستان نیازمند ایجاد یک نهاد و یا سازمان عمران است افزود: البته باید بررسی شود که چنین سازمانی توسط دولت اداره شود و یا توسط بخش خصوصی اما آنچه مسلم است این است که بخش خصوصی باید موتور محرک اقتصاد کشور باشد.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به طرح آبیاری 46 هزار هکتاری اراضی دشت سیستان گفت: تعیین این عدد با این رویکرد بود که 46 هزار بهره بردار کشاورز در این منطقه حضور داشتند و تلاش ما این بود که در شرایط سخت و خشکسالی هر یک از این بهره برداران بتوانند یک هکتار زمین کشاورزی داشته باشند که از طریق انتقال آب توسط لوله بتوانند کشت کنند.

دکتر جهانگیری ادامه داد: اصل این ایده با هدف ماندگاری مردم در شرایط سخت و خشکسالی در این منطقه بود بگونه ای که تصویب این موضوع حتی مسیر مجلس شورای اسلامی را طی نکرد و از طریق نامه ای به مقام معظم رهبری به تصویب رسید و ایشان موافقت کردند.

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری انجام شده برای طرح آبیاری دشت سیستان 3700 میلیارد تومان بوده که اگر با قیمت امروز دلار محاسبه شود ارزش آن 20 هزار میلیارد تومان است اما گاهی تعجب می کنیم که چرا وقتی یک طرح خوب مانند این طرح از سوی دولت اجرا می شود که میزان سرمایه گذاری آن در تاریخ بی سابقه است، عده ای تلاش می کنند که فقط نقاط ضعف را برجسته کنند. باید اجازه دهیم شیرینی طرح ها به کام مردم بنشیند سپس ضعف ها را بازگو کنیم تا نسبت به اصلاح آن اقدام شود.

دکتر جهانگیری نظام بهره برداری از طرح آبیاری اراضی دشت سیستان را یکی از مهمترین موضوعات در خصوص این طرح دانست و گفت: باید برای نگهداری از این تجهیزات و امکانات متولی مشخصی تعیین شود و حتماً باید ظرف یکی دو هفته آینده در این خصوص تصمیم گیری کنیم که این مجموعه را به دست چه کسی بسپاریم.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: اگر سازمان عمران و یا هر نهاد توسعه ای دیگر در منطقه سیستان ایجاد شود باید این موضوع را بررسی کند که چگونه می تواند صنعت یا خدمات را در این منطقه فعال کرد و یا از مزیت مرز برای تبدیل ان به یک کانال تجاری بزرگ بهره برداری نمود و زمینه حضور شرکت های دانش بنیان را در این منطقه فراهم کرد.

دکتر جهانگیری با اشاره به لایحه ایجاد منطقه آزاد در منطقه سیستان که از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده گفت: برای ایجاد منطقه آزاد جاسک در سال 93 دولت لایحه ای ارسال کرد و برای منطقه سیستان نیز در سال های 95 یا 96 این لایحه را به مجلس فرستاد اما هنوز جوابی از سوی مجلس نیامده و با این وجود دولت متهم به ناکارآمدی می شود. اگر دولت بداند مجلس با این طرح مخالف است به دنبال راه دیگری برای توسعه می رود اما اگر واقعاً قرار است این لایحه تصویب شود هر چه زودتر آن را در اختیار دولت قرار دهند تا کارها آغاز شود.

معاون اول رییس جمهور افزود: ممکن است توجیه آنها این باشد که در مناطق آزادی که پیش از این تصویب شده ضعف هایی وجود دارد اما باید توجه داشت که هر موضوع و هر طرحی همین ویژگی را دارد و با نقاط ضعف و قوت به صورت توأمان همراه است.

دکتر جهانگیری در ادامه سخنان خود به موضوع گاز رسانی به استان سیستان و بلوچستان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: گازرسانی به سرعت به منطقه سیستان و شهرهای آن خواهد رسید چرا که گاز زیربنایی مهم برای توسعه است.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با دولت افغانستان روابط خوبی دارد و این کشور جزو کشورهای دوست محسوب می شود گفت: ایران از شهروندان افغان به خوبی پذیرایی می کند و با دستور مقام معظم رهبری تعداد زیادی از دانش آموزان افغان امکان تحصیل در ایران را پیدا کرده اند.

دکتر جهانگیری با اشاره به اینکه توافقاتی در ارتباط با آب هیرمند میان ایران و افغانستان وجود دارد بر ضرورت اجرای این توافقات تأکید کرد و گفت: گفتگوها میان دو کشور همچنان ادامه دارد و تلاش خواهیم کرد به توافقی برسیم تا حق آب و حیات هم برای ایران و هم افغانستان فراهم باشد.

معاون اول رییس جمهور با تأکید بر اینکه دولت مصمم است از دریای عمان آب را به داخل کشور هدایت کند گفت: نمونه موفق این برنامه انتقال آب از خلیج فارس به سیرجان بود و تلاش خواهیم کرد حتماً برای استان سیستان و بلوچستان نیز از دریای عمان آب انتقال دهیم.

در این جلسه استاندار سیستان و بلوچستان، وزرای راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، امام جمعه زابل و تعدادی از مدیران استان نیز به بیان دیدگاه ها و نظرات خود در خصوص اقتصاد مقاومتی و ضرورت توسعه استان پرداختند.

انتهای پیام/*


کد مطلب: 14091

آدرس مطلب :
https://www.isalnews.ir/fa/news/14091/جهانگیری-منطقه-سیستان-مهمترین-بزرگترین-راهبردی-ترین-دژ-ایران

ایصال نیوز
  https://www.isalnews.ir