فرستاده سازمان ملل در لیبی رروز جمعه گفت: طرف ها در لیبی درباره آتش بس دائم در همه مناطق این کشور توافق کردند. بر اساس این توافق، کلیه نیروهای خارجی ظرف سه ماه از لیبی خارج خواهند شد.
سازمان ملل از توافق بر سر آتش بس دائم در لیبی خبر داد
العالم , 2 آبان 1399 ساعت 14:35
فرستاده سازمان ملل در لیبی رروز جمعه گفت: طرف ها در لیبی درباره آتش بس دائم در همه مناطق این کشور توافق کردند. بر اساس این توافق، کلیه نیروهای خارجی ظرف سه ماه از لیبی خارج خواهند شد.
به گزارش ایصال نیوز، سرانجام پس از ماهها درگیری داخلی، توافقنامه آتش بس میان دو طرف اصلی درگیری یعنی دولت الوفاق طرابلس به رهبری فایزالسراج و شبه نظامیان تحت فرماندهی خلیفه حفتر در مقر سازمان ملل در ژنو تحت نظارت این سازمان امضا شد.
نماینده سازمان ملل متحد در امور لیبی تاکید کرد که دو هیئت کمیته مشترک نظامی(هیئت وابسته به دولت الوفاق طرابلس و هیئت وابسته به خلیفه حفتر) به توافق فراگیری برای آتش بس دست پیدا کردهاند.
استفانی ویلیامز خاطر نشان کرد من از پایبندی طرفهای کمیته نظامی مشترک در دستیابی به توافق برای فراهم کردن آینده بهتری برای لیبی قدردانی می کنم.
بر اساس گزارش شبکه الجزیره، ویلیامز گفت از شایستگی حرفه ای و احترام متقابل طرف های شرکت کننده در مذاکرات تشکر می کنم و امیدوارم که این توافق موفق به پایان رنج لیبیایی ها شود و بتواند سبب بازگشت مهاجران و آوارگان به سرزمینشان شود.
رئیس هیئت سازمان ملل متحد در لیبی همچنین افزود معتقدم دستاورد لیبیایی ها در ژنو نشانه مهمی برای ملت لیبی به شمار می رود.
ویلیامز خاطرنشان کرد طی هفته های آینده ما باید کارهای زیادی برای اجرای تعهدات وارده در توافق انجام دهیم.
از سوی دیگر رئیس هیئت دولت الوفاق طرابلس(مورد حمایت ترکیه و قطر) در مراسم امضای توافق آتش بس با هیئت اعزامی از سوی خلیفه حفتر(مورد حمایت عربستان، امارات و روسیه) هم گفت این توافق عامل امنیت و ثبات در تمام خاک لیبی خواهد بود.
وی افزود : ثبات سیاسی و نظامی در لیبی به ساخت کشور کمک می کند و پیام من خطاب به لیبیایی ها این است که در ساخت لیبی متحد و یکپارچه باشید تا کشوری امن و باثبات داشته باشیم.
رئیس هیئت وابسته به شبه نظامیان ژنرال حفتر هم گفت ما پشتیبان اجرای تصمیماتی خواهیم بود که در ژنو درباره آنها توافق کردیم.
گفتنی است، این توافق درحالی میان طرفین درگیر در لیبی صورت میگیرد که این کشور پس از سرنگونی دولت «معمّر القذافی» توسط ائتلاف ناتو به سرکردگی آمریکا در سال ۲۰۱۱ تا سال ۲۰۱۵ فاقد دولت بود تا اینکه بر اساس توافق «صخیرات» در مغرب، دولت وفاق ملی با نظارت سازمان ملل تشکیل شد. با این حال یک دولت موازی نیز در شرق لیبی تشکیل شد که دولت وفاق ملی را به رسمیت نشناخت و نیروهایش را به جنگ علیه طرابلس فرستاد.
انتهای پیام/*
کد مطلب: 12716