روحانی: خانواده ها کاملا هوشیار باشند و در برابر شبهه افکنی های دشمنان تسلیم نشوند
رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا از خانواده های دانش آموزان و دانشجویان خواست با هوشیاری کامل، در برابر شبهه افکنی های دشمنان تسلیم نشوند و بدانند که وزارتخانه های آموزش و پرورش، آموزش عالی و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همه توان خود را بکار گرفته اند تا دانش آموزان و دانشجویان کشور بتوانند در یک محیط سالم، به تحصیل علم و دانش ادامه دهند.
به گزارش ایصال نیوز از ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز شنبه اظهار داشت آنهایی که می گویند درس و علم آموزی مهم نیست، از تقریبا یک جمعیت 20 میلیونی حرف می زنند؛ جمعیتی که می خواهند درس و علم بیاموزند و آینده خودشان را بسازند.
دکتر روحانی رعایت دستورالعمل های بهداشتی از سوی مردم و بویژه دانش آموزان و دانشجویان خاری در چشم دشمنان دانست و گفت: خانواده ها به بوق های تبلیغاتی وعصبانیت دشمنان از بازگشایی مراکز آموزشی در کشور توجه نکنند. آنها ناراحتند که چطور با وجود این همه تحریم و فشار، ایران اسلامی همبستگی خود را حفظ کرده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راه حفظ سلامت جامعه و مردم در مقابل کرونا تعطیل کردن امور نیست بلکه رعایت تمامی اصول بهداشتی، اصلیترین راه است، گفت: خانوادهها باید توجه داشته باشند که آموزش صرفا یک بُعد این مساله است و مهمتر از آن بعد پرورشی است چرا که حضور در کلاس درس و پای درس استاد مفهوم و ارزش ویژهای دارد لذا بایستی آموزش را در کنار پرورش و سلامتی جسم و جان مورد توجه قرار داد.
وی افزود: امروز در کشور ما با اقدامات انجام شده آموزش ترکیبی برقرار است و دانش آموزان در کنار امکان حضور در سرِ کلاس میتوانند از فضای مجازی و صدا و سیما نیز استفاده کنند و اقداماتی که وزارت آموزش و پرورش، وزارت بهداشت و علوم در هفته گذشته آغاز کردند نشاط و روحیه تازهای بین جوانان ایجاد کرد و نشان داد که کشورمان به آینده جوانان خود توجه دارد.
دکتر روحانی با اشاره به ناراحتی و عصبانیت کانالهای ضدایرانی خارجی از ادامه روند امور کشور و بازگشایی مدارس و دانشگاهها گفت: بر این اساس گزارش یکی از موسسات آمریکایی، آنها از اینکه ایران در حال تحریم چگونه به رغم فشارهای مختلف همه امور خود را طبق روال انجام میدهد بسیار عصبانی هستند و در گزارش این موسسه آمده است که انتظار داشتند که به واسطه فشارهایی که ایجاد کردند در ایام کرونا مردم به خاطر تنگناهای به وجود آمده به خیابانها بریزند و طبیعی است که وقتی این انتظار آنها برآورده نشده عصبانی و ناراحت باشند.
رئیس جمهور با بیان اینکه هیچ کس نمیداند که کرونا تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، اظهار داشت: در چنین شرایطی باید کار خود را ادامه دهیم و البته بایستی پایش و نظارتهای لازم به طور دقیق انجام شده و اصول بهداشتی رعایت شود.
دکتر روحانی با بیان اینکه بر اساس آمارهای جهانی امروز خطر بزرگی نسل جوان را تهدید میکند، گفت: بر اساس این آمار 17 درصد جوانان گروه سنی 24 تا 30 سال دچار اضطراب و افسردگی هستند و چشمانداز روشنی نسبت به آینده ندارند لذا آینده زندگی جوانان و اقداماتی که باید در این زمینه انجام شود از اهمیت زیادی برخوردار است و همه باید دست به دست هم در مسیر آینده روشن برای جوانان گام برداریم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بیماری کرونا با مشکلات دیگری مانند سیل، زلزله و آنفلوانزا تفاوت دارد، گفت: حوادث طبیعی زمان محدود و شامل منطقه مشخصی است ولی کرونا بحرانی است که زمان مشخصی برای پایان آن وجود ندارد و سراسر جهان را درگیر کرده است لذا در این خصوص مفهوم مراعات نیز متفاوت میشود و باید نگاه بلندمدتی به آن داشت.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: در آغاز بحران کرونا کشورهای اروپایی و آمریکایی وضعیت دشواری داشتند به گونهای که مردم به فروشگاهها هجوم آورده و در فرودگاهها ماسک را از کشوری به کشور دیگر میقاپیدند اما در کشور ما هیچ گونه تبعیضی بین اقوام، مذاهب و حتی بین ایرانی و غیرایرانی در موضوع درمان بیماری کرونا وجود نداشت. این در حالی است که در اروپا بعضیها اعلام کردند که خانه سالمندان را به حال خود رها کنند و حتی سیاه پوستان بعد از سفیدپوستان تحت درمان قرار بگیرند لذا اقدامات انجام شده در کشور ما نشان دهنده فرهنگ، انسانیت و معرفت است این در حالی است که تحت سختترین تحریمها قرار داشتیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه در موضوع کرونا دنیا واقعیت خود را به همه نشان داد، اظهارداشت: در شرایط بحران کرونا حتی اعلام نکردند که حداقل تحریم دارو لغو شود و حتی با تقاضای کشورمان برای دریافت 5 میلیارد دلار وام به منظور تهیه دارو و واکسن موافقت نشد و آمریکا اجازه این کار را صادر نکرد.
دکتر روحانی تاکید کرد: حاکمان امروز کاخ سفید آمریکا بویی از انسانیت نبرده اند، گفت: بالاتر از آن با کشورهایی که دوست ما هستند و پول کشورمان در بانکهای آنها قرار دارد حاضر نیستند به خاطر فشار آمریکا این پولها را آزاد کنند و همه در برابر فشار و ظلم آمریکا عقبنشینی کردند و چنین جنایتی در تاریخ سابقه ندارد.
رئیس جمهور خطاب به مردم ایران با بیان اینکه راه حفظ سلامت آنها تعطیل کردن امور نیست، گفت: نباید کسی چنین مطرح کند که برای سلامت مردم و جوانان باید مدارس، دانشگاهها، بازار و کسب و کار تعطیل شود چرا که این یک موضوع اشتباهی است و تعطیلی راه مقابله با کرونا نیست.
دکتر روحانی گفت: ایران با تصمیمات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت و درمان بهترین شیوه را برای مقابله با این بیماری در پیش گرفته است و آن اینکه در کنار رعایت همه اصول بهداشتی کسب و کار و امور کشور نیز طبق روال انجام شود.
رئیس جمهور رعایت موارد بهداشتی که از سوی وزارت بهداشت و ستاد ملی کرونا اعلام شده را مورد تاکید قرار داد و گفت: تمام اصول بهداشتی اعم از شستشوی دستها، استفاده از ماسک و فاصلهگذاری از مواردی است که انسان را از خطر کرونا و آنفلوانزا مصون نگه میدارد بیتردید اگر این اصول رعایت نشود امسال کرونا و آنفلوانزا میتواند دردسر ایجاد کند و اگر مردم مراعات کنند میتوانیم امسال سال خوبی پیش رو داشته باشیم و اگر مردم رعایت کنند در فصل پاییز هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
دکتر روحانی افزود: وزارت بهداشت و درمان پیشبینیهای لازم را در مورد واکسن آنفلوانزا انجام داده است اما واکسن اصلی که میتواند تا آخر سال در کنار ما باشد رعایت اصول بهداشتی است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع راهپیمایی اربعین تصریح کرد: مردم بدانند که مقامات بلندپایه عراقی به صراحت به ما اعلام کردند که امسال آمادگی برای پذیرش زائرین اربعین ندارند ضمن اینکه کشور عراق نیز وضعیت مناسبی در خصوص بیماری کرونا ندارد.
دکتر روحانی تاکید کرد: امسال مراسمی به نام راهپیمایی اربعین هم برای کربلا نخواهیم داشت و هم در داخل ایران نیز هیچ گونه راهپیمایی به این مناسبت وجود نخواهد داشت البته عزاداریها با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهد شد.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
بسمالله الرحمن الرحیم
صحبتم را با تشکر و سپاسگزاری از همه معلمین سراسر کشور و اساتید، وزارتخانههای آموزش و پرورش و آموزش عالی آغاز می کنم که موفق شدند درب مدارس و دانشگاهها را روی دانشآموزان و دانشجویان باز بگذارند.
برای ما خیلی مهم بود که در شرایط کرونا بتوانیم همه ابزار و امکانات لازم را در اختیار بگیریم، پروتکلها همه مورد مراعات قرار بگیرد و نوجوانان و جوانان عزیز ما بتوانند از فرصت یادگیری علم و دانش استفاده کنند.
در واقع همه تلاش ما این است که همزمان با مقابله با کرونا بتوانیم بقیه کارهای لازم و ضروری برای زندگی و آینده مردم را با حفظ پروتکلهای بهداشتی، اجرایی و عملیاتی کنیم.
جمعیت، جمعیتِ قابل ملاحظهای است. ما بیش از 14 میلیون دانش آموز داریم، از آن طرف دانشگاه و فرصتهای تحصیل تکمیلی و حوزههای علمیه را اگر کنار هم قرار دهیم، تقریبا از یک جمعیت 20 میلیونی حرف میزنیم. آنهایی که میگویند درس، علم و دانش مهم نیست بحث زندگی 20 میلیون نفری است که خودشان را آماده کردند یاد بگیرند، بیاموزند، صاحب مهارت شوند و بتوانند آینده خودشان را بسازند. یعنی در واقع میگوییم که این جوانها نسبت به آینده خودشان هیچ اطمینانی نداشته باشند، نسبت به آینده خود هراس داشته باشند، درس نخوانند و در خانه و خیابان بیکار بنشینند. آثار سوئی که در روحیه این جوانها ایجاد میکند بسیار خطرناک است و بنابراین خیلی مهم است که ما درب مدرسه و دانشگاه را باز بگذاریم اما در عین حال آموزش را منحصر به حضور افراد نکنیم و اگر کسانی برای دریافت آموزش حضوری مشکلی دارند، این آموزش های لازم را از طریق فضای مجازی و صدا و سیما، در اختیار آنها قرار دهیم.
از خانوادههای عزیز میخواهم که در برابر شبهه افکنیها تسلیم نشوند، کاملا هوشیار باشند و بدانند هم وزارت بهداشت و درمان و هم وزارتخانههای آموزش و پرورش و آموزش عالی همه توان خودشان را به کار میگیرند تا نوجوانها و جوانهای عزیز ما بتوانند در یک محیط سالم درس خود را ادامه دهند.
بحث هم تنها بحث آموزش نیست. آموزش یک بُعد مهم است اما یک بعد مهم دیگر که گاهی از خودِ آموزش هم مهمتر است بعد پرورشی است یعنی دانش آموز باید سر کلاس بیاید، باید مدرسه بیاید و با استاد مواجه شود.
درست است که می توان بسیاری از علمها و دانشها را از طرق دیگر آموخت اما درس استاد چیز دیگری است، پای درس استاد نشستن و به قول قدیمیها زانو زدن در برابر استاد، مفهوم دیگری دارد و فضای دیگری را ایجاد میکند. بنابراین باید هم به آموزش و هم به پرورش، هم به جسم و هم به جان توجه کنیم و الحمدالله امروز آموزش ما یک آموزش ترکیبی است، حضور دانش آموزان در بسیاری از مدارس به صورت شیفتی است اما در عین حال این راه برای جوانهای ما باز شد.
به نظر من کاری که آموزش و پرورش و دانشگاهها در هفته گذشته انجام دادند، فضایی را به روی جوانهای ما باز و یک نشاط در روحیهشان ایجاد کردند. آنهایی که میتوانند حضوری و آنهایی که نمیتوانند از طریق غیرحضوری درس میخوانند. همینکه میبینند مدرسه باز است، درس خواندن و مهارتآموزی سر جای خودش است، متوجه می شوند کشور به مساله آینده جوانها توجه دارد.
بعضیها ناراحت و عصبانی هستند مخصوصا کانالهای ضدایرانی خارج نشین خیلی ناراحت هستند از اینکه در این داستان کرونا همه چیز به روال درست پیش میرود و مدیریت میشود. من عصبانیت آنها را میدیدم و اخیرا وزارت اطلاعات دو گزارش از برخی از موسسات آمریکایی به من داد که نشان می داد آنها چقدر عصبانی هستند که ایران در حال تحریم و با این فشار، چطور هم مغازهاش باز است، هم مردم رفت و آمد میکنند، هم مجالس عزاداری آن و مساجد آن به پا هست، بیمارستانها به مردم میرسند، مردم پشت در بیمارستان نماندند، با کمبود دارو مواجه نیستند. در آنجا نوشته ما این همه فشار درست کردیم که در ایام کرونا، مردم به خاطر فشار دارو و پزشک و بیمارستان و تخت و آی.سی.یو به تنگ بیایند و به خیابان بریزند حالا موجب تشکر برای دولت ایران شده است. در این گزارش نوشته این موجب تشکر شده و کشورهای منطقه همه نگاهشان به ایران است و همه میبینند ایران به بهترین وجه مقابله با کرونا را انجام داده و این نشان میدهد دشمنان ما ناراحت هستند.
خانواده های آنهایی که دنبال علم و دانش و آینده خودشان هستند، نمیخواهند بچههایشان یک یا دو سال از تحصیل عقب بمانند چرا که اگر کسی به ما میگفت کرونا تا دو ماه دیگر هست به گونه ای دیگر تصمیم میگرفتیم اما هیچ کس نمیداند کرونا تا چه زمانی هست؟ امسال، سال دیگر هست، حتی کسی نمیتواند قسم بخورد که سال آینده تمام میشود، این را هم کسی نمیتواند با اطمینان بگوید.
پس در این شرایط باید خودمان را آماده کنیم. البته پایش و نظارت باید به خوبی انجام بگیرد. متشکرم از دست اندرکاران وزارت بهداشت و درمان که به مدارس سر میزنند. آنهایی که خوب عمل کردند امروز در گزارش آمد.