فرمانده سازمان آمریکایی سنتکام که تهران آن را تروریستی میداند، با ادعای اینکه ایران به قوت قبل برای آمریکا تهدیدآمیز است، اذعان کرد که ایران از توانمندیهای نظامی قابل توجهی برخوردار است.
گزافه گویی فرمانده تروریستهای سنتکام
مکنزی: ایران در حملات اخیر علیه پایگاهها و نظامیان آمریکایی در عراق دست داشته است
فارس , 26 تير 1399 ساعت 13:27
فرمانده سازمان آمریکایی سنتکام که تهران آن را تروریستی میداند، با ادعای اینکه ایران به قوت قبل برای آمریکا تهدیدآمیز است، اذعان کرد که ایران از توانمندیهای نظامی قابل توجهی برخوردار است.
به گزارش ایصال نیوز، «کنث فرانک مکنزی» رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا موسوم به «سنتکام» میگوید ایالات متحده میتواند با تعداد کمتر نظامیان خود در عراق نیز فشار بر داعش را حفظ کند.
کنت مکنزی در مصاحبه با شبکه «صدای آمریکا»، درباره مذاکرات راهبردی که قرار است با دولت عراق در واشنگتن داشته باشند، ابراز امیدواری کرد که حضور نظامیان آمریکایی در این کشور ادامه یابد و بتوانند با بغداد به توافقی در این باره برسند.
وی مدعی شد: «ایران برای مدتهاست که سیاست تلاش برای اخراج آمریکا از صحنه عراق را دنبال میکند. معتقدم که آنها در بهار امسال احساس بسیار قوی داشتند که فرصت رسیدن به این هدف حاصل شده است. باور دارم که اکنون این موضوع برای آنها به بنبست رسیده و میبینند که دولت عراق چندان به آنها پایبند نیست».
فرمانده تروریستهای آمریکایی در غرب آسیا با متهم کردن ایران به دست داشتن در حملات اخیر علیه پایگاهها و نظامیان ایالات متحده در عراق، ادعا کرد: «ایران درک کرده که نمیتواند ما را از طریق سیاسی [از عراق] اخراج کند. پس باید تصمیم بگیرند؛ آیا میخواهند این کار را با توسل به زور انجام دهند؟ که از طریق نیروهای نیابتی که به خوبی نیز مجهز و مسلح هستند، خواهد بود. در واقع آنها در گذشته سربازان، تفنگداران، ملوانان و ارتشیهای آمریکایی بسیاری را کشتهاند».
مککنزی در ادامه ادعاهای خود افزود: «به نظرم ایران به این فکر افتاده که مرزهای چیزهایی را که میتواند بر ما درد و رنج وارد کند، بیازماید. ما این موضوع را به دقت زیر نظر داریم. آن حملات تا کنون جزئی بودند ولی ما آنها را زیر نظر داریم زیرا میتوانند به سرعت به مشکل بزرگی تبدیل شوند و ما البته آماده هستیم در صورت رخ دادن آن، واکنش نشان دهیم»
وی البته در ادامه کمی از متهم کردن مستقیم ایران به دست داشتن در این حملات عقبنشینی کرد و گفت: «حتی اگر آنها دستور نداده و نگفته باشند که [مثلا] امشب به آن پایگاه حمله کنید، باز هم از نظر اخلاقی مسئول هستند... دولت عراق نیز [به ما] کمک میکند و برای کاهش این حملات، بسیار تهاجمی و بسیار مفید بوده است. به نظرم به همین دلیل است که شاهد حملات کمتری به پایگاههای آمریکایی در مقایسه با چیزی که در هفتههای گذشته دیدیم، هستیم».
این نظامی آمریکایی در پاسخ به سوالی درباره کاهش نظامیان آمریکایی در عراق گفت: «بله ما میتوانیم با تعداد کمتری نیرو در عراق کار [مبارزه با تروریسم] را انجام دهیم و این کاهش [نیرو] در مشور نزدیک با همگان انجام خواهد شد. البته نمیتوانم درباره رقم دقیق آن صحبت کنم».
خبرنگار صدای آمریکا سپس پرسید: «دولت ترامپ، مقاماتی دارد که میگویند ایران اکنون به دلیل کارزار فشار حداکثری، تحریمها، همهگیری [کرونا] و پیامدهای اعتراضات گسترده سال قبل، آسیبپذیر شده است. آیا تهدید ایران علیه آمریکا کاهش یافته است؟»
مکنزی نیز در پاسخ گفت: «باور دارم ایران تلاشهای زیادی انجام داده تا مطمئن شود ظرفیتهای حیاتی برای داشتن توانایی اقدام را حفظ میکند. منظورم نیروی موشکی بالستیک، نیروهای راهبری پدافند هوایی، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دیگر عناصر است. به نظرم ایران هنوز هم توانمندیهای قابل توجهی دارد».
وی در ادامه اذعان کرد: «یکی از چیزهایی که همواره به آن توجه داریم، این است که ایران چه کاری میتواند انجام دهد؟ ما همواره توانمندیهای ایران را زیر نظر داریم... به شما میگویم، تهدید ایران راکمتر از چیزی که چندین ماه قبل بودند، نمیدانم».
در بخش دیگری از این مصاحبه به موضوع گزارش ادعایی روزنامه «نیویورکتایمز» درباره تعیین جایزه از سوی روسیه برای طالبان جهت هدف قرار دادن نظامیان آمریکایی در افغانستان پرداخته شد و مککنزی توضیح داد: «ما به تحقیق در این باره ادامه میدهیم. هنوز چیزی پیدا نکردهام که نظرم درباره بسیار نگرانکننده بودن آن را تغییر دهد اما برایم آنطور که باید ثابت نشده که چنین چیزی رخ داده است. بیشتر از این نمیتوانم توضیح دهم»
وی با بیان اینکه گروه طالبان به توافق صلح با آمریکا و کابل پایبند نبوده، اظهار داشت: «ما انتظار داشتیم که کاهش خشونت را شاهد باشیم. با اینکه طالبان محتاط بوده که به نیروهای آمریکایی یا ائتلاف حمله نکند، اما حقیقتاََ خشونت علیه افغانها از چیزی که قبلا بود، بیشتر شده است. این یکی از خشنترین دورههایی است که تا کنون شاهد بودیم... تعداد حملات خصمانه بسیار نگرانکننده است. ما باید به مذاکرات درونافغانستانی باز گردیم اما مشخص نیست که بتوانیم به این زودیها این کار را کنیم».
این نظامی تروریست آمریکایی افزود: «شرایط هنوز فراهم نشده است. اما میدانید، بزرگترین شرط این است که باید مطمئن شویم داعش و القاعده فرصت مکانگزیدن در افغانستان و طراحی حملات به غرب را نداشته باشند. برای من واضح نیست که طالبان گام مثبتی در این حوزه برداشته باشد. زمان تمام نشده اما پیشرفتی هم شاهد نبودیم».
مکنزی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا از این توافق صلح افغانستان، قطعنامهای برای پایان جنگ در این کشور بروز خواهد کرد یا نه، گفت: «نیازی نداریم که طالبان را باور کنیم. نیازی نیست که از طالبان خوشمان بیاید یا نه. بلکه باید طالبان را زیر نظر داشته باشیم و ببینیم که به تعهداتشان پایبند خواهند بود و به جلو میروند. این به ما خواهد گفت که آیا راهی به سمت صلح هست یا نه. در بهترین حالت، آنها بخش جزئیی از آنها را انجام دادهاند... به نظرم دولت افغانستان واقعا به سختی در تلاش است تا تعهداتش ذیل توافق را انجام دهد... طالبان هنوز به بخشی از الزاماتش عمل نکرده است. اما هنوز زمان برای تغییر مسیر آنها وجود دارد».
مجری صدای آمریکا در پایان از وی درباره عواقب پایبند نبودن طالبان به تعهداتش و برنامه ارتش آمریکا برای پاسخ دادن به آن پرسید، و مککنزی نیز اینگونه پاسخ داد: «آن [پاسخ] نهایتاََ سیاسی خواهد بود، نه تصمیمی نظامی. اما اگر طالبان آیندهای را در نظر دارد که تعداد بسیار کم یا هیچ نیروی خارجی در افغانستان نباشد، پس باید شرایط آن را مهیا کنند. و شرایط برای آن نیز، توافق با دولت کنونی افغانستان، راهی به جلو برای کاهش چشمگیر خشونت و قولهای واقعی و معتبر درباره اینکه القاعده هیچ پایگاه امنی در افغانستان نخواهد داشت، هستند».
فرمانده تروریستهای آمریکایی پیشتر نیز با ادعای اینکه ایران در انتظار سرنوشت تحریم تسلیحاتی در ماه اکتبر است، مدعی شده بود که بعد از آن تهران تصمیم خواهد گرفت که علیه نیروهای آمریکا اقدام کنند یا نه
انتهای پیام/*
کد مطلب: 10862