روحانی: روند آبادانی ایران در دولت تدبیر و امید بویژه جهشی و جهادی تداوم یافته است
رئیس جمهور با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید، روند آبادانی کشور بویژه در حوزه آب و فاضلاب به رغم تحریمهای دشمنان، جهشی و جهادی تداوم یافته است، تاکید کرد: اکنون با افتخار می توانیم بگوییم در حرکت پرشتاب در مسیر آبادانی کشور، فقط در حوزه آب، 99.9 درصد جمعیت شهرنشین و بیش از 82 درصد جمعیت ساکن روستاها از آب شرب پایدار برخوردارند و این برای ایران اسلامی افتخارآمیز است.
به گزارش ایصال نیوز از ریاست جمهوری، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه در آیین بهرهبرداری رسمی از 10 پروژه زیربنایی و توسعهای حوزه آب و برق در استانهای فارس و کرمانشاه با سرمایهگذاری یکهزار و 900 میلیارد تومان، ضمن قدردانی از تلاش مدیران، مهندسان و کارگران وزارت نیرو و بخش خصوصی گفت: مردم پرنشاط باشند و بدانند باوجود فشارها و تحریمها، مسوولان و دولت همواره آماده خدمت رسانی و کاستن از مشکلات آنان هستند و در این راه از هیچ تلاشی دریغ نکرده اند.
رئیس جمهور اظهارداشت: اینکه قادریم هر دو ماه یک سد مخزنی ملی، هر ماه یک تصفیه خانه فاضلاب و هر 50 روز یک تصفیه خانه آب شهری افتتاح کنیم، بسیار با اهمیت و افتخار آمیز است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه کل تصفیه خانه های فاضلاب کشور در ابتدای انقلاب تنها 4 عدد بوده و این رقم اکنون به 242 تصفیه خانه فاضلاب رسیده است، گفت: همچنین ما در ابتدای انقلاب اسلامی فقط 27 تصفیه خانه آب در کل کشور داشتیم که این رقم اکنون به 156 تصفیه خانه رسیده که 37 تصفیه خانه آن در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسیده است.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت نظم و ترتیب و زمانبندی دقیق در اجرای طرحها و دادن وعده دقیق افتتاح این طرح ها به مردم گفت: تحقق این مهم از آرزوهای من بود و خوشبختانه امروز در بخش آب و برق به این نقطه مهم دست یافته ایم و این باعث نشاط و امیدوار شدن بیش از پیش مردم است.
دکتر روحانی پیشبرد طرحهای آبادانی در منطقه غرب کشور بویژه در بخش های مرزی را بسیار با اهمیت
برشمرد و افزود: خوشبختانه در این عرصه کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفته و در این راستا 53 سد در نقاط مرزی اجرا شده که از این رقم، 24 سد در دولت تدبیر و امید به بهره برداری رسیده است.
رئیس جمهور به آثار ارزشمند این سدها در آبادانی منطقه غرب اشاره کرد و گفت: بسیاری از شهرهایی که در غرب کشور از برکات این سدها بهره مند می شود، جزو شهرهایی هستند که در دوران دفاع مقدس زیر ضربات دشمن بودند و حتی برخی از آنها به اشغال دشمن در آمده بودند و این افتتاح ها و حرکت در مسیر آبادانی، پاسخی به جهاد و ایستادگی مردم این شهرها در دوران دفاع مقدس است.
دکتر روحانی افتتاح سد شرف شاه در کرمانشاه و تامین آب مورد نیاز بخشهای مختلف شهر سومار را مورد اشاره قرار داد و از وزیران خارجه و راه خواست در مسیر تبدیل سومار به یکی از مرزهای تجاری ایران با عراق در آینده، تلاش کنند.
رئیس جمهور افزود: سومار می تواند یک شهر مرزی مهم ما برای تبادل کالا با عراق باشد و امروز گام مهمی در این زمینه برداشته شد.
دکتر روحانی با بیان اینکه تا پایان امسال گام های بسیار خوبی برای استان های غربی و جنوبی همچون ایلام، کرمانشاه و خوزستان برداشته می شود، گفت: در حال تجهیز 18 هزار هکتار از اراضی این منطقه کشور هستیم که تازه ترین گزارش نشان می دهد بیش از 10 هزار هکتار از این میزان آماده شده و بقیه نیز در سال جاری آماده می شود.
رئیس جمهور در ابتدای سخنان خود نیز میلاد با سعادت حضرت امام رضا(ع) هشتمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت را تبریک گفت.
همچنین دکتر روحانی قبل از افتتاح نیروگاه های خورشیدی استان فارس گفت: در انرژی های تجدید پذیر حرکت بسیار خوبی در این دولت صورت کرفته و نیروگاه های خورشیدی می تواند ظرفیت خوبی برای تولید برق پاک و بدون آلودگی باشد و این مهم است که در نیروگاه های خورشیدی از کیلو وات به مگا وات رسیده ایم، باید با توسعه تکنولوژی در این زمینه هر کسی بتواند پشت بام خانه خود را به یک نیروگاه خورشیدی تبدیل و برق مورد نیاز خود را تامین کند و مازاد آن را به دولت بفروشد.
توضیح اینکه فاز اول طرح آبرسانی به کلانشهر شیراز شامل خط انتقال، ایستگاه پمپاژ و تصفیهخانه بزرگ آب شیراز، طرح آبرسانی به سعادتشهر و ارسنجان، واحدهای اول و دوم تصفیهخانه فاضلاب شماره 2 شیراز و همچنین 6 نیروگاه خورشیدی در سطح استان از جمله طرحهایی بود که با دستور دکتر روحانی در استان فارس مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
دکتر روحانی همچنین دستور افتتاح سد خاکی شرفشاه در شهر سومار استان کرمانشاه را صادر کرد که با بهرهبرداری از این سد آب شرب، کشاورزی و صنعتی مورد نیاز منطقه تأمین می شود.
متن کامل سخنان رئیس جمهور به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
خدمت مردم بسیار عزیز و خوب سرزمین اسلامی ایران به مناسبت شب میلاد با سعادت ثامن الائمه(ع) تبریک عرض میکنم که افتخار ایرانیان بوده و همواره خودمان را در پناه رحمتها و لطفهای ملجأ شریف آن حضرت و روح بلند و بزرگوار او میدانستیم و میدانیم.
امروز بحمدالله شاهد افتتاح طرحها و پروژههایی در 2 استان فارس و کرمانشاه بودیم. هر 2 استان، استانهایی هستند که در شرایط آبی خوبی قرار ندارند، لذا از نظر اینکه بخشی از این افتتاحها مربوط به آب، تصفیهخانه فاضلاب و سد میشد، بسیار حائز اهمیت است.
باید از همه کارگران، مهندسین و مدیران در وزارت نیرو و بخش خصوصی، تشکر و سپاسگزاری کنم. کار عظیم و بزرگی امروز انجام گرفته است. در زمینه آب رسانی شهری امروز 99.9 درصد شهرنشینان کشورمان - همانطور که وزیر محترم گفتند- از آب شرب بهداشتی پایدار استفاده میکنند و بیش از 82 درصد جمعیت روستایی کشور هم از آب بهداشتی پایدار بهرهمند شدهاند. اینکه به طور متوسط در دولت یازدهم و دوازدهم قادر هستیم، هر 2 ماه یک سد مخزنی ملی را افتتاح کنیم و هر ماه بتوانیم یک تصفیهخانه فاضلاب را افتتاح کنیم و هر 50 روز بتوانیم یک تصفیهخانه آب شهری را افتتاح کنیم، این برای جمهوری اسلامی ایران یک افتخار است.
خیلی اهمیت دارد، مخصوصاً از آنجا که مردم کاملاً میدانند که در زمان پیروزی انقلاب اسلامی، کل تصفیهخانههای فاضلاب کشور فقط 4 عدد بوده است و امروز از 4 عدد رسیدیم به 242 تصفیهخانه فاضلاب که امروز دویست و چهل و دومین تصفیهخانهای بود که افتتاح شد. انشاء الله باز هم تا پایان دولت افتتاحهای دیگری در زمینه تصفیه فاضلاب خواهیم داشت.
همچنین مردم مطلع هستند در آغاز پیروزی انقلاب فقط 27 تصفیهخانه آب داشتیم و امروز 156 تصفیهخانه آب جدید را افتتاح کردیم که 37 تصفیهخانه در دولت یازدهم و دوازدهم افتتاح شده و این به معنای آن است که از آغاز دولت یازدهم یک حرکت بسیار خوب و جهشوار و جهادی در این زمینه تحقق پیدا کرده و امروز شاهد ثمرات بسیار خوب افتتاح این طرحها هستیم. مخصوصاً در این شرایطی که مردم میدانند که در شرایط فشار، تحریم، کرونا و در شرایطی هستیم که هر روز ستمگر و ابرقدرتی مثل آمریکا ما را در فشار، تهدید و تحریم بیشتر قرار میدهد، اما با این وجود توانستیم الحمدالله افتخارآمیز حرف بزنیم یعنی مثلا با افتخار بگوییم بعد از انقلاب اسلامی از 4 تصفیهخانه فاضلاب به 242 تصفیهخانه رسیدیم.
در تصفیهخانه آب از 27 به 156 تصفیهخانه آب رسیدیم. یعنی حرکت کشور یک حرکت پرشتاب بوده و همه مردم هم بخش خصوصی و هم بخش دولتی، برای آبادانی سرزمینشان تلاش کردند.
در اینجا 2 نکته میخواهم بگویم؛ نکته اول مسأله نظم، ترتیب و زمانبندی وعده دقیق دادن به مردم است. یک وقتی به مردم وعده میدهیم میگوییم در این دولت تعدادی سد را انشاء الله به افتتاح خواهیم رساند، اما یک وقتی خیلی دقیقتر در این زمینه حرف میزنیم و میگوییم تا امروز 43 سد را افتتاح کردیم و تا پایان دولت 58 سد را به افتتاح خواهیم رساند.
اینکه بتوانیم با آمار و ارقام و زمانبندی حرف بزنیم یکی از آرزوهای بنده بود. در کشورهای غربی اینجوری است. در کشورهای اروپایی مثلاً اعلام میکنند تا پایان 2، 3 سال دیگر این 10 پروژه به افتتاح میرسد و حتی تاریخ و روز آن را اعلام میکنند.
امروز بحمدالله در کشورمان در قسمت الف و ب، یعنی آب و برق به این نقطه رسیدیم. حالا تا «ی» باید برویم. این الف و باش است تا آخر انشاء الله باید برویم.
اینکه امروز و اینجا وزیر میگوید در این 6 ماه چه طرحهایی افتتاح خواهد شد (سال گذشته در 6 ماهه دوم) امسال از اول سال به میگوید در 12 ماه چه طرحهایی افتتاح خواهد شد، برای سال آینده هم تا پایان دولت که حدود 5 الی 6 ماه میشود آن را هم دارد اعلام میکند. این خیلی مهم است. منظم بودن، برنامهریزی دقیق داشتن، با محاسبه حرکت کردن، مردم را بانشاط و امیدوار میکند. فقط دبستان نیست که بگوییم اول سال تحصیلی مثلاً 31 شهریور است و پایانش چندم خرداد است. البته امسال زودتر مدرسه شروع میشود. در همه طرحها باید بتوانیم با زمانبندی با مردم حرف بزنیم و این بسیار مهم است.
نکته دومی که میخواستم تأکید کنم مسأله غرب کشور است. در مسأله غرب کشور یک کار بسیار عظیم و بزرگی انجام گرفته است. اینکه اشاره شد در نقاط مرزی کشور که عمدتاً همان نقاط غربی کشور است، 53 سد را به ثمر رساندیم. از این 53 سد، 24 سد در دولت یازدهم و دوازدهم ساخته شده و به ثمر رسیده که 45 درصد این سدها بوده است
این سدها آثار بسیار زیادی دارد. یک بخشی از آن را نمیخواهم اشاره کنم ولی آن بخشی که گفتنی است، آبادانی سرزمینمان در منطقه غرب است، مخصوصاً شهرهایی که در دوران دفاع مقدس در اوج حملات دشمن بودند و بخشی از اینها در اشغال دشمن بود. یعنی الان داریم از سدی حرف میزنیم؛ سد شرفشاه که این سد در کرمانشاه است و آب این سد در گیلان غرب به منطقه سومار میآید. شهر سوماری که در زمان جنگ اشغال و ویران شده بود، آب این سد باعث آبادانی این شهر میشود. در واقع امروز داریم به جهاد و ایستادگی مردم گیلان غرب، کرمانشاه و سومار که در آن شرایط سخت مقاومت و ایستادگی کردند، پاسخ میدهیم.
این شهر به وسیله این سد انشاء الله آباد خواهد شد. تامین آب کشاورزی، صنعت و شرب مردم بسیار مهم است. در اینجا عرض میکنم به وزیر خارجه و به وزیر راه که تلاش کنیم با آبادانی سومار، سومار یکی از نقاط مرزی تجاری با عراق در آینده باشد.
چون روبروی سومار شهر مندلی عراق است. نزدیکترین راه به بعقوبه است. نزدیکترین راه از این مسیر به شمال بغداد، سامرا و کردستان عراق است. در یک منطقه میانی این خط قرار گرفته است و سومار میتواند در آینده یک شهر مرزی مهم برای تبادل کالا با کشور عراق باشد و امروز یک قدم بسیار مهم و خوبی برای تحقق این هدف برداشته شد.
خدمت مردم عزیز ایران عرض میکنم تا پایان امسال قدمهای بسیار خوبی برای استانهای غربی، یعنی استانهای ایلام، کرمانشاه و خوزستان برداشته خواهد شد که این طرح سدها و اجرای طرح گرمسیری به منطقه کرمانشاه و ایلام مربوط میشود و انشاء الله تا پایان سال افتتاحهای خوبی در بخش کشاورزی خواهیم داشت.
در حال حاضر در 18 هزار هکتار در حال طراحی برای لولهکشی، کانالکشی، زهکشی و تجهیز هستیم و بر اساس آخرین گزارشی که دیروز به دستم رسیده بیش از 10 هزار هکتار تا حالا آماده شده است و بقیه آن نیز در سال جاری آماده میشود. بنابراین طرحهای مهمی را برای افتتاح و آبادانی غرب کشور خواهیم داشت.
انشاء الله خداوند توفیق بدهد و بتوانیم همه این طرحهایی که مدنظر است و در جدول برنامههای سال 99 و 1400 است اجرایی و عملیاتی کنیم.
مردم ایران هم همیشه پرنشاط باشند و بدانند علیرغم فشارها و تحریمها، دولت و مسئولین در حد توانشان همواره برای خدمت رسانی و رفع مشکلات مردم آماده اند. انشاء الله.
والسلام علیکم و رحمه الله.
انتهای پیام/*