به گزارش ایصال نیوز، خیابانهای شهر طرابلس در شمال لبنان شنبه شب ۱۳ ژوئن، صحنه اعتراضات و تظاهرات مردم ناراضی از عملکرد دولت بود که با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد. معترضان با سر دادن شعار علیه دولت و آتش زدن لاستیکهای خودرو، خیابانها را مسدود میکردند.
نیروهای امنیتی پلیس و ارتش برای پایان دادن به این شرایط وارد عمل شدند که به شدت گیری درگیریها میان معترضین و نیروهای امنیتی منجر شد.
بنابر گزارشهای رسمی دولت لبنان، در این اعتراضات دستکم ۷۰ نفر زخمی شدند که در بین آنها هم معترضین بودند و هم نیروهای امنیتی. این اعتراضات تنها به طرابلس محدود نماند و در خیابانهای پایتخت، بیروت نیز دنبال شد. درحالیکه افزایش مشکلات اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی و بیکاری مردم لبنان را به تنگ آورده است،
محمد فهمی، وزیر کشور لبنان با «غیرقابل قبول» خواندن این اعتراضات، آن را اقداماتی خرابکارانه از سوی آشوبگران دانست که در پوشش تظاهرات میخواهند آرامش و امنیت کشور را بر هم بزنند.
دور جدید تظاهرات از ظهر روز جمعه ۱۲ ژوئن در بیروت و همچنین طرابلس آغاز شده بود در روزهای شنبه و یکشنبه همچنان ادامه یافته است.
ارزش لیره لبنان از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتی در اکتبر سال گذشته تا کنون حدود ۷۰ درصد کمتر شده و شیوع ویروس کرونا نیز به بحران اقتصادی در این کشور به شدت دامن زده است. دولت لبنان از صندوق بینالمللی پول درخواست کرده تا برای خروج از این وضعیت بحران اقتصادی به این کشور وام چند میلیارد دلاری بدهد.
گفتنی است، دفتر رئیس جمهور لبنان با انتشار خبری در توئیتر نوشت که " میشل عون " از شورای عالی دفاع لبنان خواست تا برای بررسی اوضاع امنیتی در این کشور به ویژه پس از اتفاقات اخیر، ظهر امروز (دوشنبه) تشکیل جلسه دهد.
به نظر می رسد در شرایطی که اوضاع منطقه غرب آسیا به شدت آشفته است افکار عمومی ملت ها و اراده دولت ها باید در جهت مدارا و خویشتن داری و تلاش برای حل مسالمت آمیز مشکلات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی باشد.
انتهای پیام/*