عماد الحمرونی: تولید محتوای مناسب در راستای حمایت از قربانیان تروریسم، باید بخشی از راهبرد جامع مقابله با تروریسم باشد
استاد ژئوپلتیک موسسه سیاسی پاریس و تحلیلگر شبکه فرانس 24، با بیان اینکه امروزه قربانیان تروریسم، تبدیل به سوژهای برجسته در رسانههای بین المللی شدهاند، بر ضرورت وجود یک استراتژی رسانهای یکپارچه در حوزه مبارزه با تروریسم تأکید میکند و میگوید: تولید محتوای مناسب در راستای حمایت از قربانیان تروریسم، باید بخشی از راهبرد جامع مقابله با تروریسم باشد.
به گزارش سرویس بین الملل ایصال نیوز، دکتر عمادالدین الحمرونی استاد ژئوپلتیک در موسسه سیاسی پاریس و تحلیلگر شبکه فرانس 24، در خصوص ابعاد بازنماییهایی رسانهای در حوزه مسائل مرتبط با تروریسم، قربانیان تروریسم و مبارزه با تروریسم، با بیان اینکه امروزه قربانیان تروریسم، سوژه برجستهای در رسانه های بین المللی شده اند، معتقد است که محتوا و مطالب مناسب در راستای حمایت از قربانیان تروریسم باید بخشی از راهبرد جامع مقابله با تروریسم، اعم از تروریسم دولتی، گروههای تروریستی و یا مهاجمان تروریستی باشد و مطالب رسانه ای باید در خدمت فلسفه و اصل این رویارویی باشد.
در ادامه، مشروح مصاحبه با این کارشناس رسانه و متخصص حوزه روابط بین الملل را میخوانید:
به نظر شما، چه تفاوتی در نحوه پوشش رسانهای قربانیان تروریسم در کشورهای مختلف وجود دارد و چگونه میتوان تعادلی در روایتها ایجاد کرد؟
به طور کلی، یک همبستگی ارگانیک بین پوشش رسانه ای هر رویداد با درمان تخصصی رسانهای در آن حوزه وجود دارد و از این منظر، پوشش رسانه ای وابستگی بالایی به روش و متد پردازش داده ها دارد و رسانه ها در این خصوص، نقش کلیدی دارند.
همچنین در رسانهها، گرایشها، نظرات و نگرشها در مورد یک موضوع خاص تابع اهداف و استراتژی کسانی است که مالک و مدیر یک رسانه هستند. این صاحب رسانه است که تصمیم میگیرد چگونه هر خبری را در خدمت منافع استراتژیک خود پردازش کند.
باید در نظر داشت که امروزه، قربانیان تروریسم، در رسانه ها، به ویژه با پیشرفت فناوری در وسایل ارتباطی و سرعت انتشار اخبار و رویدادها، در کنار ظهور و ایجاد کانال های خبری و شبکه های اجتماعی، سوژههای مهمی برای جلب توجه دنبال کنندگان و بینندگان هستند.
از این منظر، گروههای تروریستی، از این تحول رسانه ای برای انعکاس نظرات و اقدامات تروریستی خود و انتشار عکس و فیلم قربانیان خود، در خدمت اهداف خود بهره میبرند.
بر این اساس و با هدف ایجاد تعادل، باید یک استراتژی رسانهای یکپارچه وجود داشته باشد که با جعل رسانه ای عمدی، با اتکا به روشهای علمی و استفاده از فناوری پیشرفته، مقابله کند و در به طور کلی در خدمت دو هدف خاص باشد؛ یکی اینکه ظلم و جور و بی عدالتی روا داشته شده به قربانیان تروریسم را به خوبی به تصویر بکشد و دیگر اینکه حقایق را در مورد اینکه چه کسی پشت پرده این اقدامات تروریستی است، افشا کند.
اکنون که به ضرورت وجود یک استراتژی رسانهای یکپارچه اشاره کردید؛ به عنوان یک مدیر یا روزنامهنگار، چه استراتژیهایی برای تولید محتوای مناسب در حمایت از قربانیان تروریسم و آگاهیبخشی عمومی پیشنهاد میدهید؟
به طور کلی محتوا و مطالب مناسب برای حمایت از قربانیان تروریسم باید بخشی از راهبرد جامع مقابله با تروریسم اعم از تروریسم دولتی، مبارزه با گروههای تروریستی و یا برخورد با مهاجمان تروریستی باشد و مطالب رسانه ای باید در خدمت فلسفه وجودی این رویارویی باشد؛ بنابراین انتخاب تصویر و متن باید تابع یک ارزیابی هنری و سیاسی باشد که متناسب با واقعه باشد و روانشناسی مخاطب را در نظر بگیرد.
از این منظر، نشان دادن جنبه فردی، اجتماعی و بشردوستانه قربانیان تروریسم به عنوان انسان هایی که از یک سو حق حیات دارند و از سوی دیگر مورد بی عدالتی قرار گرفته اند و حق انتقام از قاتلان خود دارند، در این راستا میتواند موثر باشد. امروزه با پیشرفت فناوری رسانهای میتوان محتوایی تولید کرد که جهان را به زبان تصویر و متن گویا، مورد خطاب قرار دهد و تأکید کند که نبرد با تروریسم به خاطر «جان انسانها» است؛ همانطور که شهید قدس، سپهبد قاسم سلیمانی (رضی الله عنه) بیان کرد.
اگر بخواهید یک اثر هنری برای قربانیان تروریسم خلق کنید، به چه جنبهای از زندگی یا مظلومیت آنها تمرکز خواهید کرد؟
توجه داشته باشید که ما باید بر ظلم و ستم هایی که بر قربانیان تروریسم روا شده تمرکز کنیم و جنبه های بشردوستانه و جنبه هایی از زندگی آنها را به عنوان افرادی که در جامعه خود زندگی می کنند، برجسته کنیم و اقدامات تروریستی را نوعی نقض حق زندگی معرفی کنیم.
اگر فرصت و امکان راه اندازی یک کمپین رسانه ای جهانی برای قربانیان تروریسم را داشتید، چه چیزی را محور اصلی این کمپین قرار می دادید؟
به طور کلی، محور اصلی چنین کمپین رسانهای جهانی، باید درباره مظاهر وضعیت انسانی این قربانیان، و افشای ابعاد وحشیگری تروریستهایی باشد که به حق حیات قربانیان تروریسم تعدی کردهاند.
ممنون از وقتی که اختصاص دادید در پایان اگر نکته ای دارید بفرمایید.
در پایان عرایض خود، لازم است به این نکته اشاره کنم که ملت ایران و جمهوری اسلامی ایران تا کنون در جریان مقابله با تروریسم، فداکاری های زیادی انجام داده اند. از سویی نیز، «ایران» بزرگترین قربانی تروریسم بوده و هست چرا که تروریسم فقط تروریسم نظامی و امنیتی نیست بلکه تروریسم اقتصادی هم وجود دارد که مقابله با آن از پیچیدهترین و سختترین نوع مقابلهها یا تروریسم است، چون تروریسم اقتصادی علیه ایران، تحریمهای گسترده ای را علیه این ملت روا داشته است از جمله تحریم دارو و تحریم قطعات یدکی هواپیما که همین تحریمها منجر به پیامدهای ناگواری شده است.
معرفی قهرمانان ایران که در طول ایام حیات انقلاب اسلامی، با تمامی مظاهر تروریسم در داخل و خارج از ایران مقابله کردند یک وظیفه ملی، اسلامی و انسانی است و از آنجاییکه رهبری و مردم ایران در خط مقدم مبارزه با استعمار و مقاومت در برابر تروریسم در جهان قرار دارند؛ رسانه ها باید این دستاوردها و خدمات بزرگِ ملت و رهبری ایران در مقابله با استعمار و تروریسم جهانی را در سطح منطقه ای و جهانی برجسته کنند.
همچنین رسالت و وظیفه رسانهها این است که با حامیان رسانهای قربانیان تروریسم و کسانی که علاقهمند به حمایت از مردم مظلوم و قربانیان تروریسم هستند، همکاری کنند.
انتهای پیام/*