در فردای انتخابات شورایاری، علاوه بر توسعه مشارکت شهروندی در سطح محلهها، موضوع دیگری نیز در دستور کار ماست و آن، پیگیری تصویب برگزاری انتخابات انجمنهای شورایاری در کلانشهرها در مجلس شورای اسلامی.
شورایاری؛ توسعه مرزهای مشارکت شهروندی
علی اعطا*
ایران , 6 مرداد 1398 ساعت 12:29
در فردای انتخابات شورایاری، علاوه بر توسعه مشارکت شهروندی در سطح محلهها، موضوع دیگری نیز در دستور کار ماست و آن، پیگیری تصویب برگزاری انتخابات انجمنهای شورایاری در کلانشهرها در مجلس شورای اسلامی.
انجمنهای شورایاری که اکنون پنجمین دوره انتخابات آن برگزار شده است، ایدهای است که با تحقق آن انتظار میرود آن دسته از تصمیمات حوزه مدیریت شهری که مقیاس محلهای دارند، با مشارکت اهالی محله و بر مبنای خواستهها و مطالبات معقول آنان اتخاذ شود. در این صورت شهروندانی که در محلهای سکونت یا کسب و پیشهای دارند، بر چگونگی انجام اقدامات مدیریت شهری در سطح محله به نحوه مؤثرتری نظارت خواهند کرد. بنابراین با فعالیت انجمنهای شورایاری ضمن تمرکززدایی از مدیریت شهری، دو هدف جلب مشارکت شهروندان و نیز ایجاد امکان نظارت آنان بر نحوه اداره امور شهر فراهم خواهد شد. این امری است که در هر چهار دوره گذشته کمابیش بهعنوان هدف مبنایی و محوری از تشکیل انجمنهای شورایاریها مطرح بوده است.
با وجود همه تنگناها و موانع، ابهامات و اشکالاتی که در هفتههای اخیر در رابطه با برگزاری انتخابات شورایاریها مطرح شد، این انتخابات با نمره قابل قبولی برگزار شد. شهروندان تهرانی دعوت شورای شهر و شهرداری تهران را برای شرکت در انتخابات پذیرفتند و با جدیت به شعب اخذ رأی آمدند و نمایندگان محله خود را انتخاب کردند. این امر بویژه در شرایطی که کسانی این انتخابات را کم فروغ جلوه میدادند، حائزاهمیت است، چرا که نشان میدهد بسیاری از شهروندان در شرایط مختلف و با وجود تنگناهای اقتصادی، همچنان به ارتقا و افزایش کیفیت محیط زندگی از طریق اصلاح کیفیت مدیریت شهری میاندیشند و برای این امر، راه مناسب را در مسیری میبینند که از پای صندوقهای رأی میگذرد؛ مسیری که از طریق مشارکت خود آنان مفهوم مییابد.
به عبارتی میتوان گفت شهروندان با استقبال از این انتخابات اراده کردند که مدیریت شهری پایتخت، با جدیت بیشتری توسعه مرزهای مشارکت شهروندان در اداره امور شهر را تا سطح محلههای شهر پیگیری کند.
اکنون با یاری پروردگار پنجمین دوره انتخابات شورایاریها را پشت سر گذاشتیم. با وجود برخی ناهمواریها، شورا و شهرداری بر برگزاری این انتخابات، در چارچوب قوانین و ضوابط و مقررات، پافشاری داشتند. در واقع رویهای از سالیان گذشته جریان داشته است. در مقابل دیدگاههای حقوقی مخالف برگزاری انتخابات، استدلالهایی در موافقت با برگزاری انتخابات، کمابیش مطرح شد. اگر همراهی و حمایت دولت محترم، پشتیبانی معاونت حقوقی ریاست جمهوری و اعلام موضع سخنگوی محترم وزارت کشور نبود، برگزاری این انتخابات با چالشهای جدی مواجه میشد و از این بابت باید سپاسگزار بود. در فردای انتخابات شورایاری، علاوه بر توسعه مشارکت شهروندی در سطح محلهها، موضوع دیگری نیز در دستور کار ماست و آن، پیگیری تصویب برگزاری انتخابات انجمنهای شورایاری در کلانشهرها در مجلس شورای اسلامی است؛ تا ابهامات و اشکالات حقوقی که در دوره پنجم و در دورههای پیشین مطرح بوده است، درآیندهای نه چندان دور مرتفع شود.
*سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران
انتهای پیام/*
کد مطلب: 3257