نتیجه رأیگیری ایمیلی شورای امنیت درباره قطعنامه ضد ایرانی امروز اعلام می شود
رایگیری برای قطعنامه ضد ایرانی آمریکا از ساعت ۵.۳۰ دقیقه عصر پنجشنبه به صورت ایمیلی در شورای امنیت سازمان ملل متحد آغاز شد که نتایج آن عصر امروز (جمعه) اعلام میشود.
به گزارش ایصال نیوز، در نامهای که نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل متحد به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت در اختیار اعضای آن قرار داده است، تاکید شده است، تنها ۲۴ ساعت برای رای دادن فرصت وجود دارد و تمدید شدنی نیست.
رئیس شورای امنیت درخواست کرده است تنها نمایندگان دائم یا نماینده تام الاختیار آنها باید رای امضا شده خود را برای وی ارسال کنند و در صورتی که توضیحی بر رای خود دارند هم در اختیار او قرار دهند.
دیان تیجانی افزوده است پس از جمعبندی، نتایج آرا تا سه ساعت بعد از اتمام رایگیری که ساعت ۵.۳۰ عصر جمعه به وقت محلی است، به صورت کتبی و اندکی پس از جمع بندی طی یک نشست مجازی اعلام خواهد کرد.
آمریکا هفته گذشته قطعنامهای را ارائه داد که حاوی ۱۵ بند مقدماتی و ۳۵ بند عملیاتی در مجموع ۱۳ صفحه بود و گفته میشد که شامگاه دوشنبه در دستور شورا قرار خواهد گرفت اما این اتفاق نیفتاد و سه شنبه اعلام شد آمریکا این قطعنامه را تغییر داده و متنی را ارائه داده است که تنها ۲ پارگراف مقدماتی و ۲ پارگراف عملیاتی دارد، هرچند که هدف یکی است.
«متن قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تحریم تسلیحاتی ایران:
۱. با یادآوری بیانیه سال ۲۰۰۶ رئیس شورای امنیت و قطعنامههای ۱۶۹۶، ۱۷۳۷، ۱۷۴۷، ۱۸۰۳، ۱۸۳۵، ۱۹۲۹ و ۲۲۳۱ این شورا،
۲. با شناسایی اینکه اجرای کامل مفاد بند ۵ و تبصرههای (ب) و (ای) بند ۶ پیوست (ب) قطعنامه ۲۲۳۱ برای حفظ صلح و امنیت بینالملل، اساسی است،
۳. تصمیم میگیرد مطابق ماده ۴۱ منشور ملل متحد، بند ۵ و تبصرههای (ب) و (ای) بند ۶ پیوست (ب) قطعنامه ۲۲۳۱، با وجود دوره مشخص شده در هر بند و تبصره، باید ادامه یابد مادامی که شورای امنیت تصمیم دیگری اتخاذ کند.
۴. تصمیم میگیرد پیگیری این مساله در دستور بماند».
این پیشنویس عصر سه شنبه در بین اعضای شورای امنیت توزیع شد و آنها تا ساعت ۱۰ صبح امروز چهارشنبه به وقت محلی فرصت داشتند، نظراتشان را درباره آن مطرح کنند. آمریکاییها برای این قطعنامه خود را اصلاح کردند و تنها خواستار تمدید محدودیت فعلی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت شدند که کاملا یقین پیدا کردند هیچ یک از اعضای شورای امنیت با متن آنها موافق نیستند.
هرچند تا کنون هم اعضای شورا به متن فعلی آمریکا نظر مثبتی نشان ندادهاند و انتظار میرود دولت ترامپ علاوه بر شکست سنگین، بار دیگر در موضوع ایران دچار انزوای بینالمللی شود، روسیه و چین هم به صراحت از مخالفت خود با این رویکرد آمریکا سخن گفتهاند.